Dansk IT var vært for en workshop om ny forvaltningspolitik

Tirsdag den 22. maj var Dansk IT vært for en workshop om ny forvaltningspolitik. Dansk ITs udvalg for IT i den offentlige sektor inviterede til en diskussion om kompleksiteten i offentlige IT-løsninger og hvad vi kan gøre ved det.

forvaltningspolitik, workshop, Dansk IT,
Vores medlemshus var præget af livlige diskussioner denne tirsdag aften.

Dansk ITs udvalg for IT i den offentlige sektor havde inviteret gæster fra bl.a. universiteter, samfundsorganisationer og myndigheder til en workshop for at stille spørgsmålet: Hvis vi vil skabe mindre komplekse IT-løsninger, skal vi så starte med vores tilgang til forvaltningspolitikken?

Det gode med faglige diskussioner er, at man kan blive klogere undervejs. I løbet af workshoppen blev deltagerne enige om, at vi må leve med kompleksiteten i vores samfund. Til gengæld burde vi fokusere på, hvordan vi kan designe servicerejser og digitale løsninger mere brugervenlige. Vi burde sætte mere fokus på digital inklusion, og vi burde spørge os, hvad vi kan gøre for at bevare tilliden i vores samfund. Disse tanker arbejder vi nu videre med. Heldigvis er Dansk IT allerede i gang med at arbejde på anbefalinger og initiativer til lige adgang til velfærd, som vil blive præsenteret på vores politiske konference på Christiansborg den 9. juni.