Fart over feltet blandt de frivillige i Dansk IT

Få en opdatering på nogle af de mange aktiviteter, som Dansk IT's udvalg, fagråd og andre aktører har brygget på og udført i de seneste måneder. Det indebærer alt fra konferencer, debatindlæg og nye anbefalinger til cyber security-værktøjer.

Keld Norman i TV2 på 3i1 konferencen

Konferencer 

Hvis du så TV2 onsdag d. 18. september, bed du måske mærke i, at Keld Norman fra Dubex deltog live fra Dansk IT's Cyber Security-konference på Clarion Hotel i København for at gøre seerne klogere på personsøgere. Deltog du selv på Clarion Hotel, så kunne Keld Norman også gøre dig klogere på Deepfakes og AI voice generators i sit oplæg fra scenen. 

Måske Kim Splitorffs foredrag om kvantecomputere mere var dig? Var du uheldig at gå glip af oplægget, men har abonnement på ITWatch, så kan du læse artiklen her. Jeg kunne fortsætte sådan om de over 20 spændende oplæg, der var ude på helholdsvis Lederfokus, IT Jura og Cyber Security på 3i1-konferencen, men som med gode interne jokes, så skulle man have været der for virkelig at forstå samtalen. 

Konferencens store succes kræver en særlig tak til Fagrådet for informationssikkerhed og Fagrådet for IT og Jura, der hver stod bag de spændende og altid relevante spor IT Jura og Cyber Security. Læs artiklen her med forperson Hanne Bay for at finde ud, hvordan IT-Jura konferencen efter 25 år forbliver vellykket og aktuel.

Debatindlæg i medierne 

Dansk IT's nye udvalg, Udvalg for cybersikkerhed, har haft et debatindlæg i Jyllands-Posten, hvor udvalget problematiserer forsvarsministeriets beslutning om, at NIS2-direktivet ikke omfatter kommunerne. Udvalget advarer: Hvis ansvaret for denne beslutning afskrives, så efterlader vi borgerne i stikken.
 
Dansk ITs udvalg for it i den offentlige sektor har haft flere artikler i medierne: I en debat i Altinget påpeger forperson Ejvind Jørgensen, at Europas krav til klima og arbejdsrettigheder risikerer at gøre det komplekse udbudssystem endnu mere bureaukratisk. På Altinget kan man også læse om udvalgets anbefalinger til den nye digitaliseringsminister, Caroline Stage Olsen. De understreger behovet for en styringsmodel, hvor centralisering og decentralisering går hånd i hånd. 

Derudover har udvalget i Jyllands-Posten og på Computerworld rost finansminister Nicolai Wammens strategi om at splitte de store og komplekse IT-projekter op i flere dele.  

Nyt fra Dataetisk Ungeråd

Hos Dataetisk Ungeråd er den politiske udvikling altid i gang, men særligt her i efteråret. Ungerådet har fået nyt forpersonsskab bestående af Natali Arent Eiriksson samt Natascha Malinka Isabella Jensen og Hinnerk Frech, der er de nye næstforpersoner. Derudover er de netop i gang med optagelse af nye medlemmer.

Øvrige projekter

Oktober er international cyber security måned. I den anledning afholder Dansk IT (i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, IT-branchen, Industriens Fond, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Alm. Brand, Cisco, Secure Practice og TDC Erhverv) 20 gratis cyber security-beredskabsøvelser under navnet 'Hele Danmark øver'. Konceptet har haft stor succes i Norge, særligt blandt SMV'er, og vi glæder os til at eftergøre succesen i Danmark. 

Unikpånettet er et andet vigtigt initiativ, Dansk IT hjælper med til. Med en søgning på Unikpånettet får du overblik over domænenavne, der ligger tæt op ad dit navn, registrerede virksomhedsnavne, og indblik i registrerede varemærker, så at du kan skabe genkendelighed blandt dine kunder, og bidrager til at sikre din virksomhed og produkter mod kopiering.