IT Jura-konferencen markerer 25-års jubilæum: “Vi har formået at tilpasse os de skiftende tider”

Dansk IT’s IT Jura-konference markerer i år en særlig milepæl med sit 25-års jubilæum. Denne konference har gennem årene været et samlingspunkt for juridiske fagfolk, og ifølge Hanne Bay, forperson for Fagrådet for IT og Jura, er det konferencens evne til at forblive relevant, der har sikret dens langvarige succes.

I en verden, hvor lovgivning og teknologisk udvikling konstant ændrer sig, er det en bedrift i sig selv at afholde en konference, der ikke blot overlever, men trives i 25 år. Det er ikke desto mindre tilfældet med Dansk IT’s IT Jura-konference, der den 18. september finder sted for 25. gang.

Hanne Bay, som står i spidsen for Fagrådet for IT og Jura, har i mange år været med til at udvikle konferencen og dens faglige indhold. Hun deler her sine tanker om, hvorfor konferencen fortsat tiltrækker deltagere år efter år.

"Det er sjældent, at en konference overlever så længe, især inden for et så dynamisk område som IT-jura. Vi har formået at tilpasse os de skiftende tider ved løbende at modernisere indholdet, samtidig med at vi holder fast i den solide faglige ramme, som har gjort konferencen så vellykket," forklarer Hanne Bay, der til daglig er Group Business Integrity & Compliance Director i Rambøll.

 

En balance mellem tradition og innovation

Hanne Bay understreger, at IT Jura-konferencens vedvarende relevans skyldes dens evne til at forene tradition med innovation. Årets program er ingen undtagelse og byder på en række vigtige emner, der spænder fra den nyeste lovgivning til aktuelle kontraktlige problemstillinger.

"Vi har i år et program, der opdaterer deltagerne om de seneste lovgivningsmæssige ændringer og samtidig går i dybden med konkrete kontraktlige emner. For eksempel vil vi fokusere på AI Act, NIS2 og andre nye lovgivninger, som er essentielle for både offentlige og private aktører," siger Hanne.

Denne tilgang er netop, hvad der har gjort IT Jura-konferencen til et attraktivt event for mange i branchen.

 

Ledelsens forpligtelser og konferencens udbytte

Et af de vigtigste aspekter af IT Jura-konferencen er dens evne til at levere praktiske indsigter, som deltagerne kan anvende i deres daglige arbejde. Ifølge Hanne Bay er det netop dette kendetegn, der gør konferencen så værdifuld.

"Vi sikrer, at deltagerne får en bred og relevant gennemgang af aktuelle emner. For eksempel vil der være indlæg om, hvordan man bedst sikrer overholdelse af AI-lovgivning, samt hvordan man håndterer ophævelser i praksis. Dette er viden, der kan omsættes direkte til praksis," forklarer hun.

Konferencen har også et særligt fokus på at forberede deltagerne til de nye krav til ledelse og bestyrelse i forhold til IT-sikkerhed og compliance. Hanne Bay fremhæver betydningen af disse emner, ikke kun som lovgivningsmæssige nødvendigheder, men som grundlæggende elementer for at sikre en virksomheds langsigtede succes.

 

En årlig opdatering med Henrik Udsen

Et højdepunkt på IT Jura-konferencen er den årlige it-retlige nyhedsopdatering med Henrik Udsen, professor ved og leder af Center for Informations- og innovationsret, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, som er kendt for at give deltagerne en grundig indføring i de nyeste ændringer i lovgivningen.

"Henrik Udsen er garant for, at vi kommer rundt om de vigtigste juridiske nyheder og retspraksis. Hans indlæg er relevant for, at både advokater og jurister i både det offentlige og private kan holde sig opdateret og anvende denne viden i deres daglige arbejde," understreger Hanne Bay.

 

Tilmeld dig IT-jura konferencen 2024 og bliv klar til fremtiden

Som Hanne Bay konkluderer, er IT Jura-konferencen en enestående mulighed for at holde sig ajour med den nyeste udvikling inden for IT-jura og compliance. Med et program, der spænder over de mest aktuelle emner, og med bidrag fra førende eksperter i branchen, er der meget at se frem til.

"Jeg ser frem til at se, hvordan vi igen i år formår at skabe en konference, der ikke kun informerer, men også inspirerer vores deltagere til at tage vigtig faglig viden med hjem og omsætte den i praksis," afslutter Hanne Bay.

Se hele programmet for IT Jura 2024 og tilmeld dig konferencen.