I digitaliseringens midte: Hvordan CIO’s finder styrke i fællesskabet

Forestil dig at stå midt i en storm af konstant kommerciel, organisatorisk og teknologisk forandring. For mange CIO's er dette dagligdagen. For Niels Bering Larsen, CIO i BORG Automotive A/S, handler det om at navigere sikkert gennem digitaliseringens udfordringer. Med støtte fra Dansk IT's netværksgruppe for CIO's får han sparring, strategisk indsigt og et stærkt netværk, der gør det muligt at tackle de komplekse udfordringer i en hurtigt skiftende teknologisk verden.

Styring af digitalisering fra orkanens øje 

Med ansvar for IT og digitalisering hos BORG Automotive A/S, en virksomhed med hovedsæde i Silkeborg og 2.200 medarbejdere spredt over hele Europa, har Niels Bering Larsen en omfattende opgave. Hans team håndterer alt fra it-drift og sikkerhed over forretningsapplikationer og business intelligence til program- og projektledelse. I dette dynamiske miljø er konstant læring og sparring med ligesindede afgørende.

”Som CIO sidder man i orkanens øje i forhold til den omfattende digitalisering, der sker i nutidens virksomheder. Man har stakeholders fra alle dele af organisationen, der ønsker forandringer – store som små - samtidigt med, at alt skal være optimeret, stabilt og supporteret. Min rolle kræver en konstant opdatering af viden og en evne til at navigere gennem komplekse beslutninger – forretningsmæssige såvel som tekniske,” forklarer Niels.

Sparring med ligesindede 

Niels blev medlem af Dansk IT’s netværksgruppe for CIO’s for at få sparring med ligesindede fra andre industrier og sektorer. 

”Jeg søgte et forum, hvor jeg kunne diskutere udfordringer og løsninger med andre erfarne it-ledere. Netværksgruppen giver ikke bare adgang til værdifuld viden fra oplægsholdere men også til et stærkt netværk af kollegaer, som altid er klar til at hjælpe,” forklarer han. 
 

Niels Bering Larsen, CIO i BORG Automotive A/S og medlem af Dansk IT's netværksgruppe for CIO's

Praktisk viden og fortrolige samtaler

En af de største fordele ved netværksgruppen er muligheden for at få praktisk viden, der kan anvendes direkte i arbejdet. Niels nævner flere konkrete eksempler på, hvordan netværket har hjulpet ham. 

”Dialog og sparring om leverandørsamarbejde og produktvalg er nogle af de områder, hvor netværket virkelig har været uvurderligt,” siger Niels og tilføjer:

”En af de største værdier i netværksgruppen er de fortrolige samtaler. Vi diskuterer både succeser og fiaskoer, hvilket skaber en ærlig atmosfære.”

To dage med sparring og faglig udveksling 

Netværksmøderne i netværksgruppen er struktureret over to dage, hvor den første dag fokuserer på networking og oplæg fra medlemmerne selv, mens den anden dag byder på eksterne oplægsholdere. 

”Denne struktur skaber et tæt sparringsrum. Den uformelle dialog ved middagen kombineret med de faglige input gør, at vi virkelig kan dykke dybt ned i emnerne,” udtaler Niels. 

Forberedelse på fremtidige udfordringer

De hastige teknologiske forandringer og det intense pres fra forskellige interessenter gør netværksgruppen til en afgørende støtte for Niels. 

”Teknologien udvikler sig lynhurtigt, og modenheden til at anvende den er ofte ikke på højde med implementeringsbehovet. En af de største udfordringer er at sikre, at leverandørerne kan følge med i samme tempo som de interne forandringer,” forklarer han og fortsætter:

”Netværksgruppen hjælper mig med at holde trit med disse udfordringer. Ved at dele erfaringer og få nye perspektiver kan jeg bedre navigere gennem de konstante forandringer.”

Opfordring til andre

Til andre CIO’s, der overvejer at blive medlem af netværksgruppen, har Niels et klart budskab: 

”Ved at deltage i dette netværk får du et unikt rum for refleksion og vidensopbyggelse. Det er et sted, hvor du frit kan diskutere dine daglige udfordringer, hvilket du ikke finder i din egen organisation eller blandt leverandører.”


Niels Bering Larsens erfaringer illustrerer, hvor afgørende det er for en CIO at være en del af et stærkt netværk. Dansk IT's netværksgruppe for CIO's tilbyder en uvurderlig platform for vidensdeling og sparring, samtidig med at den skaber varige relationer og giver praktisk indsigt, der kan implementeres direkte i det daglige arbejde. For Niels er netværksgruppen en essentiel ressource på hans professionelle rejse, og hans oplevelser kan inspirere andre til at søge lignende muligheder. Netværksgruppen viser også, at selv i en digital tidsalder er menneskelige forbindelser en stærk og værdifuld støtte.

Læs mere om Dansk IT’s netværksgruppe for CIO’s her: www.dit.dk/Netvaerksgrupper/CIO
CIO

CIO's

Netværksgruppen for CIO's er en kilde til opdateret faglig viden på et højt niveau, hvor engagement og inspiration er i fokus.