Hvordan ser fremtidens kompetenceudvikling ud for IT-professionelle og andre medarbejdere i den digitale udvikling
v. Jeanette Hartz, Direktør, Dansk IT
I Dansk IT, arbejder vi med, hvordan fremtiden former sig for kompetenceudviklingen for IT-professionelle. Hvilke formater er mest effektive når den knappe ressource måske ikke er penge til kompetenceudvikling, men tid? Hvilket indhold er mest kritisk for jeres medarbejdere i den digitale transformation? Hvordan kan vi sikre, at kurser, netværk og onlineakademi forbliver relevante og værdifulde i fremtiden? Hvad kræver det af ledelsen af sikre, den løbende kompetenceudvikling?
Hvilke trends påvirker det? Her er håbet, at vi i en mere interaktiv session kan dele perspektiver!
Oplæg og dialog med Jan Amtoft, CIO, ROCKWOOL International, om AI
Oplægget vil indeholde smagsprøver på, hvad Rockwool bruger AI til, hvad er potentialet - brudstykker til mulige strategier, hvordan forholder man sig (kritisk) til leverandørerne, hvad vil AI i sin nuværende form gøre ved ytringsfriheden og demokratiets udvikling, hvad bør vi politisk gøre ved/for AI for at udvikle det positivt?
Præsentation af Uno-X v. CIO, May Rytkjær
Der ønskes feedback og sparring på de opgaver, der er i forbindelse med sammenlægning af to selskaber, herudover transformation (Finansiel, legacy kode, arbejdsprocesser etc.), compliance og ikke mindst change management og empowerment tech mm
Rundvisning hos Borg Automotive
v. Niels Bering Larsen, CIO, Borg Automotive ApS
Oplæg: Inspiration og dialog om AI Act Regulatory Requirements
Chef IT-stab og CISO Kennet Becker kommer og inspirerer og deler erfaringer, hvordan Region Midtjylland arbejder med og forholder sig til AI Act Regulatory Requirements.
Oplæg: ESG med hovedtema - Materiality assessment / væsentlighedsvurdering
Claus Frier er seniorkonsulent i Tænketanken Hav og vil inspirere og indgå i dialog om "Business og bæredygtighed" i en virksomhedssynsvinkel. Hvordan forholder vi os til FN's 17 verdensmål og EU's regler om "double materiality" i forhold til rapporteringsforpligtelser. Endelig vil vi også komme omkring metode for valg af de mest relevante bæredygtighedstemaer.
Fokus på cyberuddannelserne og generelt om cybersituationen pt.
v. Jens Myrup Pedersen, Professor i cybersecurity, Aalborg Universitet
Hvad betyder det for sikkerhedsarbejdet (post), når man som institution/virksomhed har været udsat for hackerangreb?
v. Michael Collin, CISO og Informationssikkerhedschef
Hvordan arbejder Spar Nord med...:
v. Henrik Corydon Larsen, IT Sikkerhedsarkitekt, Spar Nord
… Cyberrobusthed – koncept og elementer, herunder kontroludvælgelse og designprincipper.
Operationalisering og arbejdet med compliance – fortolkning, relevans, shift-left og værdien af OSCAL formatet.
Opbygning af datagrundlag, overblik og rapportering.
Hvordan arbejder Siemens med cybersecurity - globalt og lokalet
v. Dan Vang Segerberg, Cybersecurity Officer og Jesper Amdi, Nordic CIO
Microsofts strategi og etiske overvejelser i anvendelsen af AI
v/Nick Brady, Program manager Microsoft Redmond, Washington
SparNord – hvordan forholder vi os til AI på arbejdspladsen
v/Ole Jensen, Direktør i SparNord IT
AI – Stephen Alstrup laver et oplæg med følgende agenda:
- Forståelse for hvad er AI, black box, generative AI, bias, osv.
- Hvad er muligheder, begrænsninger, styrker, hype
- Hvad med etikken, lovgivningen,…
- Et hav af eksempler fra SupWiz
Stephen Alstrups CV: Algoritmeprofessor som har stået i spidsen for Danmarks største AI forskningsprojekt, CEO/co-founder af SupWiz som leverer AI løsninger som chatbot m.m. til de store selskaber, rådgivere m.m. i flere år for skiftende regeringer/ministre, stifter/CEO af største danske IT-salg indeværende år
Beredskab ved hackerangreb i praksis
v. Mads Konge Nielsen, IT og digitaliseringschef, VIA University College
Mads vil med baggrund i et aktuelt angreb, som omfattede ca. 60000 brugere fordelt på to professionshøjskoler og 17 gymnasier, hf, VUC og SOSU skoler, fortælle om hændelsen, håndteringen og de læringer, som tages med videre
Kapabilitetstilførsel gennem opkøb og partnerskab
v. Morten Bilgrav Mathiesen, SVP IT - Norlys
Morten vil i oplægget fortælle om de strategiske bevæggrunde for at tilføre udviklingskompetencer gennem opkøb af Mjølner og infrastruktur kompetencer gennem Automize. Endvidere vil han også sætte fokus på de fordele og udfordringer der opleves i praksis. Som sædvanligt er der god mulighed for dialog herom.
Blockchain – forretningsmæssig anvendelse af distribuerede offentlige ledger databaser
v. Kåre Kjelstrøm, CTO i Concordium
Kåre vil i oplægget flytte fortællingen om Blockchain fra narrativet om crypto til den forretningsorienterede anvendelse af teknologien. Der vil være god mulighed for at drøfte de forretningsmæssige og teknologiske værdier og udfordringer som er forbundet med narrativet."
Indblik i virksomheden Borg Automotive A/S
v. CIO Niels Bering Larsen
Fremtidens it-arbejdsplads
v. Torben Tronborg, direktør i Computerworld it-jobbank
Det personlige lederskab gennem dilemmaer
Praksisanvendelse af Data, Transformativ omstilling og kompetenceudvikling (kapabilitetsudvikling)
Til årets sidste netværksmøde for CIO´s og it-ledere blev medlemmerne bl.a. klogere på praksisanvendelse af data, da Overlæge, Ph.d. Claus Lohman fra Syddansk Universitetshospital og Professor, Overlæge Christian Backer Mogensen fra Syddansk Universitet åbner op for brugen af valg af de rigtige blodanalyser henholdsvis Covid19 indsatsen.
Derudover fortalte Lars Hagerup (CIO for Odense Universitetshospital), hvordan Region Syd og OUH har gennemført implementering af nyt klinisk journalsystem med go-live på 5 sygehuse i 2021/2022.
Projektet har omfattet strategi for såvel organisatorisk forandringsledelse og etablering af en ny teknisk platform - dermed en større transformation af sygehusenes centrale it-system.
Lars Hagerup gennemgik projektets faser og centrale udfordringer samt dele de udfordringer, der ligger i at overgå til en ny forvaltningsorganisation.
Sidst men ikke mindst, satte Thomas Egebog, Administrerende direktør fra Energinet, ord på, hvordan han indstiller sig selv og sin organisation fra før og til efter "Topmødet" i Esbjerg.
Vi får besøg af Louise Koch, Strategisk Rådgiver, Sustainable Innovation Lead (Director, Global Social Impact Customer Engagement, Dell Technologies).
Louises arbejde er drevet af en passion for at opbygge en bedre verden gennem forretning. Den passion giver hun videre som strategisk rådgiver og keynote speaker i Sustainable Innovation Lead og gennem sit arbejde i IT giganten Dell Technologies.
Hos Dell arbejder Louise tæt sammen med kolleger, kunder og partnere for at dele og udvikle Dells bæredygtighedsprogram og skabe bæredygtighed inden for forretningsudvikling. I 2016 og igen i 2019 blev hun noteret på den globale top 100 af mest indflydelsesrige CSR-ledere. Louise er personligt udpeget medlem af Regeringens Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål.
Inden hun kom til Dell, var Louise CSR Chef i Dansk Erhverv, hvor hun også fungerede som bestyrelsesmedlem i Danish Ethical Trade-initiativet og en national ekspert i ICC-Kommissionen om CSR og antikorruption. Louise har en kandidatgrad i antropologi og innovation fra Københavns Universitet.
Louise bygger sit oplæg op i flere dele, så der er tid til dynamisk diskussion i plenum og evt også i mindre grupper undervejs.