Metodeslagsmål er spildtid; Projektlederen som eklektiker
Sidsel Lüscher Rauff, projektchef, Foreningen Roskilde Festival
Metodiske rammeværk er et godt sted at starte sin faglige rejse. Men det er sjældent at én metodisk sammenfatning, passer ideelt til en virksomheds mange projekter.
Diskussionen af om vandfaldsmodellen er død og begravet eller om fremtiden kalder på sociokratisk medledelse eller forandringsparat agilitet, synes ikke frugtbar.
Vi skal i højere grad løfte blikket og analysere projektet og vores organisation, og tilpasse vores projektledelsesgreb de omstændigheder der omgiver det.
I indlægget gives eksempler på hybrid tænkning og situationsbestemte rationaler.

Oplægsholder
Sidsel Lüscher Rauff er leder af projekt- og porteføljeteamet ved Roskilde Festival Gruppen.
Her har hun over de seneste snart 4 år arbejdet med opbygningen og den organisatoriske udrulning af en fælles projektmetodik og porteføljeproces.
Sidsel har en baggrund som bl.a. IT-porteføljeleder og projektleder i forretningsudvikling hos Danske Spil, og har igennem sit arbejdsliv - udover metodeudvikling og portefølje-opbygning, ledet omfattende digitale projekter, system og data-projekter, til senest at forestå projektledelsen af GRASP Vidensfestival 2024.
I sit arbejde med meget forskellige typer af projekter og arbejdsgrupper, har Sidsel forholdt sig nysgerrigt og pragmatisk til afprøvninger og tilpasninger af forskellige metodikker. Arbejdet med metodeudviklingen har således været det kontinuerlige omdrejningspunkt. Sidsel er selvudnævnt projektnørd men samtidig en metodisk eklektiker, der tror at fremtidens projektleder navigerer og praktiserer ledelse ved brug af mange forskellige værktøjer fra flere forskellige projektmetodiske rammeværk.