Jesper Riis fra DSV kåret som Årets CIO 2018: Har tårnhøje it-ambitioner

Dansk IT har netop været med til at kåre Årets CIO 2018. Det blev Jesper Riis fra DSV, der løb med den prestigefyldte titel.

Det blev Jesper Riis, CIO i DSV, der løb med titlen som Årets CIO 2018, da Dansk IT den 6. juni sammen med Computerworld og IDC endnu engang hædrede de dygtigste danske CIO’s.

De fem nominerede til den prestigefyldte pris var Steffen Andersen, Adform, Ann Fogelgren, Børsen, Jesper Riis, DSV, Peter Cabello Holmberg, Pandora og Kristian Hjort-Madsen, PFA.

Juryen, hvor Dansk IT var repræsenteret, valgte at kåre Jesper Riis som Årets CIO med udgangspunkt i blandt andet hans arbejde med at nedbringe it-kompleksiteten i DSV. Det blev også fremhævet, at han blandt andet har stået i spidsen for integrationen af hele 23.000 nye brugere i forbindelse med opkøb. 

CIO’en fra DSV, en global transportvirksomhed med 45.000 medarbejdere, forklarede i en paneldebat til konferencen, at han sammen med både it-organisationen og DSV i det hele taget har ambitioner om at løfte det digitale til nye højder:

- Vi har en oplevelse af, at vi for nogle år siden vandt Superligaen. Nu er vi i top tre i Champions League. Hvis der så også var en global liga, ville vi gerne derop også. Så det handler om globalisering og en markedsandel, som vi helt sikkert skal konkurrere om. 

- Det gør vi ved at gøre os kontinuerligt mere lønsomme, og det handler om, at vi har skabt et fundament, hvorpå vi nu har muligheden for at gøre tingene mere effektive og rentable. Vi er også mere parate til innovation og til at tage det næste skridt. 

- Så vi er klar til både at høste og udvikle på den platform, vi nu er i stand til at levere.

Den moderne CIO
I paneldebatten kom alle fem nominerede CIO’s med deres bud på, hvordan den moderne CIO skal arbejde for at blive en succes ikke bare i it-organisationen, men også i forretningen. Det kræver blandt andet, at man sikrer sig den nødvendige taletid og sidder med der, hvor de vigtige strategiske beslutninger bliver truffet. 

En stor del af arbejdet for den moderne CIO handler om at vise vejen med nye digitale løsninger og være en rådgiver og samarbejdspartner, som hele virksomheden har respekt for og lytter til. Samtidig har man som CIO dog også i år 2018 et ansvar for at sikre, at der er en rød tråd i de it-strategiske valg i virksomheden. Det indebærer også, at man siger nej, når noget peger i en forkert retning og så i stedet guider it-beslutningerne i en mere fornuftig retning.    

 Jesper Riis i blev i paneldebatten blandt andet spurgt, hvordan han sikrer opbakning de rigtige steder i organisationen? 

- I DSV skal du have fat i toppen, for det er et meget topstyret selskab. Det handler om eksempelvis at gå op og forklare, at du, hvis du har legacy-systemer, over tid ikke vil kunne foretage opkøb. Det er sådan noget, der betyder, at der kommer opmærksomhed på det, forklarede Jesper Riis, Årets CIO 2018. 

Årets CIO er blevet kåret i Danmark hvert år siden 2009 af Dansk IT, Computerworld og IDC. 

Årets CIO 2018

Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT, var med til at overrække prisen til Årets CIO 2018, Jesper Riis fra DSV. På scenen ses fra venstre Rikke Hvilshøj, Jesper Riis, Charlotte Poulsen, IDC og Lars Jakobsen, Computerworld. 

Årets CIO 2018 De fem nominerede. Fra venstre ses: Steffen Andersen, Adform, Kristian Hjort-Madsen, PFA, Peter Cabello Holmberg, Pandora, Jesper Riis, DSV og Ann Fogelgren, Børsen.