Forandringsledelse

Dagens program i netværksgruppen

Emnet for Netværksdagen er Mennesker & Digitalisering - nøglen til fremtidens samarbejde. 

Besøg i netværket 11:30: Akkumuleret viden om forandringsledelse
v. Bente Holm Skov, facilitator for netværket – herefter diskussion i mindre grupper med netværkets medlemmer som facilitatorer:

Hvilke erfaringer har netværkets gæster og medlemmer med 
• at skabe et solidt ledelsesmæssigt sponsorship i forandringsprojekter?
• involvering af medarbejderne i forskellige faser i forandringsprojekter?
• adfærdsdesign i forandringsprojekter?

Hvis grupperne skulle give et godt råd til ledelserne rundt omkring om gennemførsel af forandringsprojekter, hvad skulle det så være?

  • Efter frokost - kun for netværkets medlemmer: 


Implementering af Full Generation AI Coding

Oplæg v. Lars Østergaard, Solution Architect, Trustworks 

Lars har programmeret i mere end 40 år, og har arbejdet som IT konsulent on/off i 30 år for både det offentlige og i større/mindre private virksomheder. Han har bl.a. gennemført mange projekter med Full Generation AI coding i praksis. 

Med fokus på forandringsdelen og med udgangspunkt i en række kundecases, vil Lars redegøre for, hvorfor han mener at Full Generation AI Coding er den største disruption, softwareindustrien har set i de sidste 50 år. Det vil han dels gøre ved at forklare den tekniske årsag, uden at være for teknisk, men også krydre det med nogle underholdende analogier, så alle er med. I modsætning til AI Code Assistance handler dagens emne, om kode, der genereres 100% af AI, og på AI’s præmisser, uden at mennesker retter i det. 

Lars’ påstand er, at vi på dette område, er langt videre end, at AI blot er et bedre værktøj. Det er i langt højere grad maskinen, der kan bygge de værktøjer, vi skal bruge, og i mange tilfælde endda modellen, der kan sikre, at vi som organisationer kan komme i mål helt uden brug af værktøjer. Effekten er en effektivisering af hele den tekniske leverance, der er så stor, at det får en effekt på hele den måde, vi arbejder på.

Han vil underbygge sit oplæg med demonstrationer at helt konkrete ting. de har produceret for kunder, som har sparet tusindvis af udviklertimer. Derudover vil han vise et billede ind i fremtiden af, hvordan en fuldautomatiseret teknisk leverance kan se ud fra feature request til release i produktion.

Med udgangspunkt i oplægget kan vi f.eks. diskutere med Lars, hvordan vi som forandringsledere bedst muligt får forberedt og gennemført denne transformation, der synes langt mere indgribende for de berørte medarbejdere i forhold til det at arbejde digitalt eller agilt, som mange forandringsprojekter hidtil har handlet om

Hvad får du i netværket?
Netværksgruppen Forandringsledelse giver medlemmerne en helt unik mulighed for at udvikle og skærpe kritiske kompetencer for ledelse af forandringsprojekter. Netværksmøderne består af både eksterne og interne oplæg og cases samt drøftelser, erfaringsudveksling og gensidig inspiration.  

Netværksgruppen har fokus på:

- At diskutere tendenser og udvikling inden for proces- og forandringsledelse 
- At inspirere og dele erfaringer omkring kompetencer, værktøjer og færdigheder 
- Organisationsudvikling 
- Mennesker og forandringer 
- Ledelse af forandringer 
- Overvindelse af modstand og psykologiske aspekter ved forandring 

Målgruppe
Netværksgruppen henvender sig til ledere og medarbejdere, der arbejder med udvikling af organisationer og mennesker, implementering af nye systemer eller processer, og som i den anledning får en rolle som forandringsagent eller projektleder. 

Facilitator
Gruppen faciliteres af Bente Skov

Læs mere om netværksgruppen her