Ledelse i ATP skal skabe digital fremdrift: Sådan balancerer man drift og udvikling

Hans Christian Jelstrup, vicedirektør (Data, digitalisering, fællesoffentlig infrastruktur), ATP

StregHans Christian Jelstrup vil fortælle om, hvordan ATP arbejder systematisk med New Tech, herunder generativ AI. Oplægget vil bl.a. omhandle ATP’s etablering af New Tech og governance herfor samt konkrete erfaringer med tech-afprøvninger i ATP. I oplægget taler Hans også om, hvordan man i ATP arbejder med at styrke medarbejdernes digitale forestillingsevne, bl.a. gennem et internt ”Digital Genius Academy” samt ved at skabe klare retningslinjer og nem adgang til medarbejdernes brug af generativ AI, fx Copilot i Edge-browser.  

Taler
I mere end 30 år har Hans Christian udviklet og drevet forretnings- og IT transformationsprojekter i store politiske organisationer både i Danmark og internationalt. Gennem de sidste 16 år har han været en del af ATP med fokus på digital udvikling og hvordan vi udvikler simple digitale løsninger til gavn for både de danske borgere og virksomheder. Gennem sin karriere i ATP har han desuden haft ansvaret for oprettelsen af Udbetaling Danmark og heri de offentlige udbud og implementering af underliggende IT-systemer. Siden juni 2023 har han været vicedirektør for Data, i Digital Solutions. Data samler data- og analysefunktioner og har til opgave at levere et sikkert grundlag for nytænkning og værdiskabelse. 

ATP udbetaler to ud af tre danske velfærdskroner. ATP's forpligtelse er at bringe deres erfaring, kompetence og indsigt i spil i udviklingen af den offentlige sektor, særligt det Fællesoffentlige Samarbejde om Digitalisering, og Danmarks Digitale Infrastruktur, hvor Hans Christian deltager i flere relevante fællesoffentlige styregrupper. Endvidere udveksler han viden og erfaringer, og sparrer med statslige styrelser og udenlandske delegationer om offentlig digitalisering, systemimplementering, risikostyring og data governance.