Kampen om fremtiden: Mennesket vs. AI

Thomas Ploug, professor, Aalborg Universitet, Mikael Trolle, CEO, Idonea og Bent Dalager, partner, Nordic Head of NewTech, KPMG


Lokale: 
Hovedbanen kl. 13.10 - 13.55

Streg

Kampen om fremtiden: Mennesket vs. AI
AI-skeptikerne advarer om et potentiel ragnarok og beskriver AI som en eksistentiel trussel mod menneskeheden, mens AI-optimister mener, at kan give svaret på at løse nogle af de helt store store samfundsproblemer som klimaforandringer og mangel på arbejdskraft i sundhedssektoren.

Vær med i debatten om Mennesker vs. AI, når Thomas Ploug, professor, Aalborg Universitet, Mikael Trolle, forfatter og CEO i Idonea og Bent Dalager, Head of Innovation KPMG, giver deres bud på:  
 
- Hvordan vil AI ændre vores relationer og menneskelige interaktioner?
- Hvad vil det kræve af ledere i en verden domineret af AI?
- Hvilke kompetencer vil være mest værdifulde for medarbejdere i en AI-drevet fremtid?
- Viser AI os vejen til ragnarok eller et samfund med øget trivsel og overskud?

Oplægsholdere

Thomas Ploug
er en anerkendt forsker inden for medicinsk- og teknologi-etiske spørgsmål. Hans arbejde fokuserer på at definere borgeres og patienters rettigheder i forhold til stat, sundhedsvæsen og nye teknologier som kunstig intelligens. Thomas Ploug har en imponerende baggrund som tidligere medlem af det Etiske Råd (2010-2016) og er forfatter til bogen "Ethics in Cyberspace". Han er anerkendt for sin ekspertise inden for etik og teknologi og har bidraget til at forme debatten og retningslinjerne inden for dette område.Mikael Trolle
er en anerkendt keynote speaker og konsulent inden for ledelse og virksomhedskultur. Med sin baggrund som tidligere landstræner for Danmarks herrelandshold i volleyball og administrerende direktør for Volleyball Denmark bringer Mikael en enestående indsigt i elitelederskab og talentudvikling. Med sin erfaring hjælper han danske og internationale virksomheder med at udvikle deres teams færdigheder og opnå fuldt potentiale. Mikael Trolle er medforfatter til bogen "Dreams & Details" der i 2017 blev kåret som årets ledelsesbog. Han har arbejdet med prominente organisationer som Novo Nordisk, den danske regering og DR. Han er en inspirerende taler og en respekteret leder i sportsverdenen.


Bent Dalager
er Equity Partner hos KPMG Danmark og Head of Innovation. Med mere end 30 års erfaring inden for konsulentbranchen er Bent en anerkendt ekspert inden for teknologisk udvikling og rådgiver især den finansielle sektor. Bent har en MSc i computer science med fokus på Artificial Intelligence, en BA i ledelse og en BA i matematik-økonomi og har gennemført ekstrauddannelse bl.a. på Harvard og på MIT. Bent er formand for Digitaliseringsudvalget for erhverv i IT-branchen og rådgiver desuden FSA's (Finanstilsynets) Fintech-afdeling. Bents omfattende viden og erfaring inden for innovation og digitalisering gør ham til en eftertragtet taler og rådgiver. Han er desuden vært for DK4 Tech Talks om AI-teknologier.

Streg

Moderator
Kim Stensdal, chef for kommunikation og viden i Dansk IT