Enterprise Architecture Vest

Netværket Enterprise Architecture Vest arbejder med samspillet mellem forretning og IT samt hvordan der skabes alignment med virksomhedens visioner og mål.

Netværkets overordnede fokus 

 • Værdiskabelsen ved EA og forankring af EA i organisationen
 • Samspillet mellem forretning og IT samt alignment med virksomhedens visioner og mål
 • Målarkitektur for digitale produktionssystemer
 • Business Process Management (BPM) og Serviceorienteret Arkitektur (SOA)
 • Governance af Enterprise Architecture 
 • Arkitektstyring
 • IT-governance
 • Forretningsoptimering- og gevinstrealisering gennem god IT-praksis

Udbytte af netværket 

Netværket bærer titlen Enterprise Architecture, fordi EA netop fokuserer på områder, hvor forretning og IT er uløseligt bundet til hinanden, og derfor bør følge et fælles spor og en fælles strategi.

Netværkets formål er at skabe et uformelt forum for erfaringsudveksling mellem netværkets medlemmer samt at invitere erfarne fagkyndige og IT-ledere til at fortælle om deres erfaringer og anbefalinger. Hvad er vigtigt, hvordan griber man det an, findes der værktøjer, der kan hjælpe til med at gøre det på en effektiv måde osv.

Netværket henvender sig til 

EA Vest er for dig, som i dit job varetager et ansvarsområde, der er præget af vigtige beslutninger om nutidige og fremtidige IT-investeringer. Med netværket får du mulighed for at sparre med andre personer i lignende stillinger eller personer med indblik i best-practice om, hvordan den rivende udvikling inden for IT-services kan give muligheder for din forretning.

I kommunerne er vi midt i en transformation af vores samlede K98 it-infrastruktur, som også smitter af på vores lokale it-miljø. Omstillinger af den størrelse kræver EA-viden og -erfaring. I EA netværket, nyder Vesthimmerland godt af de kompetencer og erfaringer, som hvert enkelt deltager bibringer. Sparring sker på tværs af brancher, offentlige/private og kunde/leverandør roller. Og så er det bare skønt at møde mennesker, som sidder med lignende projekter og udfordringer, som en selv. Jeg føler, jeg opnår gevinster ved hvert møde.  

Lotte Pape Topholt, Forretningsarkitekt, Vesthimmerlands Kommune

Program for næste møde

Kommende møder

Tidligere programmer

Praktisk Info

Afholdelsessted: Aarhus-området
Antal møder årligt: 4
Tidsrum: 09.00 - 16.00
Pris*: 7650,- 
*Prisen er ex. moms og dækker et års medlemskab af netværket. Det forudsættes, at du er medlem af DANSK IT.

Repræsenterede virksomheder

Bankdata, Eniig Forsyning A/S, JN Data A/S, KMD, Odense Kommune, ServiceCenter IT, OptimumIT ApS, Strand & Donslund A/S, Systematic A/S, VELUX A/S, Vestas Wind Systems A/S, Vesthimmerlands Kommune


  DISAC™ Arkitektur Foundation - KBH

  Kursus - Mandag - d. 21/8/2017

  DISAC™ Arkitektur Foundation - KBH

  DANSK IT's nationale certificering DISAC tager afsæt i arkitektens rolle og dennes kompetencer under iagttagelse af TOGAF®s uddannelsesskema og tilpasset en dansk OIO-kontekst.

  DISAC™ Arkitektur Foundation - KBH

  Kursus - Mandag - d. 21/8/2017

  DISAC™ Arkitektur Foundation - KBH

  DANSK IT's nationale certificering DISAC tager afsæt i arkitektens rolle og dennes kompetencer under iagttagelse af TOGAF®s uddannelsesskema og tilpasset en dansk OIO-kontekst.

  DISAC™ Systemarkitekt, Practitioner - KBH

  Kursus - Mandag - d. 28/8/2017

  DISAC™ Systemarkitekt, Practitioner - KBH

  Få kendskab til anvendte arkitektur designmetoder og standarder, der sikrer at applikation og infrastruktur passer sammen. På dette kursus får du viden om, hvordan du udarbejder en systemarkitektur, som effektivt realiserer de funktionelle og ikke-funktionelle krav, samt hvorledes systemarkitekturen dokumenteres. En systemarkitekt benævnes også ofte som en løsnings-(solution) arkitekt.