Dansk IT søger en politisk konsulent med interesse for den digitale dagsorden (studenter)

Vil du medvirke til, at it og digitalisering kommer til at fylde mere blandt politikere og beslutningstagere i Danmark? Vil du med i første række i en proces, som skaber væsentlige aftryk? Så er du heldig, for i Dansk IT søger vi et nyt medlem til vores team af politiske konsulenter til netop dét.

Vil du medvirke til, at it og digitalisering kommer til at fylde mere blandt politikere og beslutningstagere i Danmark? Vil du med i første række i en proces, som skaber væsentlige aftryk? Så er du heldig, for i Dansk IT søger vi et nyt medlem til vores team af politiske konsulenter til netop dét.

Dansk IT er en interesseorganisation og det faglige hjemsted for godt 12.000 it-professionelle og digitale medarbejdere fra hele spektret af danske organisationer, små som store, private som offentlige, og fra alle sektorer og brancher. Du og teamet af politiske konsulenter samarbejder tæt med ikke mindst afdelingen for Events og forening og afdelingen for Kommunikation og viden. Her understøtter vi foreningens politiske og øvrige faglige mærkesager, ikke mindst igennem events, presseindsatser og generel politisk interessevaretagelse.

Ansvarsområder og opgaver

Arbejdet for vores politiske konsulenter består i at støtte vores politiske arbejde gennem vore aktive medlemmer, politiske organer og aktiviteter. Teamets medlemmer vil få et både selvstændigt og kollektivt udfordrende job i et sekretariat, hvor vi har store ambitioner på it- og digitaliseringens vegne, og hvor vi hjælper hinanden. Jobbet giver god mulighed for personlig udvikling på det faglige og politiske område – og et møde med stærke fagligheder i foreningens bagland.

Teamets opgaver spænder over:

• Politikudvikling med og via foreningens fire it-politiske udvalg samt andre grupperinger, fx vores forskellige fagråd eller andre ad hoc-arbejdsgrupper o.a.
• Udvikling og drift af foreningens politiske netværk sammen med primært direktør Jeanette Hartz og kommunikationschef Kim Stensdal, blandt andet koordinering af høringssvar og udtalelser på politiske områder.
• Facilitering af processer hvor det politiske sigte er i fokus
• Betjening af udvalg og bestyrelse (møder, referater, dokumentation o.a.)
• Betjening af Dataetisk ungeråd
• Formidling af foreningens politikudvikling i forskellige formater
• Deltage på foreningens vegne i diverse samarbejdsprojekter
• Afholdelse af events af politisk karakter, bl.a. med deltagelse af politikere

Og så et team?

Jep! Vores team af politiske konsulenter viser værdien af at have forskellige fagligheder samlet i en væsentlig rolle som denne. Teamet er sammensat af tre profiler, der individuelt er stærke og som tilsammen kan tænke nyt og på tværs, skabe resultater og bringe både it-politik og Dansk IT frem.

Er du det næste medlem af teamet, skal du vide, at vi leder efter en med:

• politisk tæft og interesse for det politiske miljø
• interesse for den digitale dagsorden
• gode kommunikationsevner er centrale, både skriftligt og mundtligt

Du behøver bestemt ikke at være ekspert på alle områder – det er din energi, interesse og entusiasme, vi ansætter dig på. Vi tager imod ansøgninger fra alle ender af det politiske spektrum såvel som fra enhver kandidat for hvem it og digitalisering ikke 'blot' handler om kode, kabler eller kravsspecifikationer.

Send en ansøgning til chef for Events og forening Hans Ravnkjær Larsen, hrl@dit.dk, eller ring på 20 12 32 50.