DANSK IT's historie

Foreningen DANSK IT blev stiftet i 1958 under sit daværende navn Databehandlingsforeningen. Dermed er vi en af de ældste foreninger i verden for it-professionelle.

Siden da har kompetenceudvikling og deltagelse i samfundsdebatten været drivkraften for foreningen og dens mange medlemmer.

I dag er foreningen blevet en professionel organisation, der tilbyder en bred vifte af professionel kompetenceudvikling og er naturlig deltager i debatten om informationsteknologien. Foreningen, dens bestyrelse, fagråd og udvalg er høringspart for lovgivningen og optræder ofte som særlige sagkyndige. Foreningen afholder desuden kurser, konferencer, på-vej-hjem-møder og har en bred vifte af netværk, ligesom den er certificerende myndighed for en lang række internationalt anerkendte it-uddannelser til såvel it-professionelle som it-brugere.

DANSK IT's historie

Tilbageblik på dansk it-historie

I forbindelse med foreningens 50 års jubilæum i foreningsåret 2008/09 udgav DANSK ITs seniorklub: Tilbageblik på 50 års it-historie (pdf).

DANSK IT konference: Offentlig digitalisering
 

DANSK IT er i dag en moderne interesseorganisation, der varetager medlemmernes interesser på den politiske scene og samtidig tilbyder kompetenceudvikling på højeste niveau. Her er det Musikhuset Århus, der ligger hus til DANSK IT’s store årlige konference Offentlig digitalisering.

Artikel - Mandag - d. 4-6-2018

DANSK IT siden 1958

Læs mere om DANSK IT's aktiviteter sidenoprettelsen i 1958.
Ate Bit 60 aars jubilaeum

Artikel - Fredag - d. 2-3-2018

It-sikkerheden er på spil – Nu og i fremtiden

I 2018 fejrer DANSK IT 60 års jubilæum. Derfor har DANSK IT fået lavet en jubilæumsgave til alle vores medlemmer: Et arkadespil som i de gode gamle dage.

Artikel - Torsdag - d. 15-11-2018

Årsberetning

Her kan du læse årsberetningen for indeværende og tidligere år. Beretningen er udelukkende digital.