Kunstig Intelligens: En introduktion og fremtidige muligheder

Kunstig intelligens har fået stor opmærksomhed siden lanceringen af ChatGPT 3.5 i slutningen af 2022. Selvom AI virker nyt og spændende, har overvejelserne omkring værdi i forretningen eksisteret i mange år. Teknologien udvikler sig konstant, og vi har samlet en række korte videoer, der introducerer forskellige AI-værktøjer og viser, hvordan du kan bruge dem i din daglige arbejdsgang.

Introduktion til AI-værktøjer

For at hjælpe dig med at forstå og komme i gang med AI-værktøjer, har vi samlet en række korte videoer. Disse videoer giver en grundlæggende introduktion til forskellige AI-værktøjer og viser, hvordan du kan bruge dem i din daglige arbejdsgang. Disse videoer er uddrag af længere webinarer, som også er tilgængelige for dem, der ønsker en dybere forståelse.

Du kan finde disse videoer på følgende link: Kom i gang med kunstig intelligens.

Maksimer din AI-strategi

For at få mest muligt ud af dine AI-værktøjer, anbefaler vi at se følgende videoer og e-læringskurser:

  • Mads Lorenzens 7 trin til en succesfuld AI-strategi: En fem minutters video, der guider dig gennem de vigtigste trin for at implementere en effektiv AI-strategi.
    Se videoen her.
  • Dan Roses anbefalinger til måling af AI's værdi: Lær hvordan du kan måle og evaluere værdien af AI i din organisation på blot fem minutter.
    Se videoen her.
  • Introduktion til prompt engineering med Emilie Lundblad: Få en forståelse af prompt engineering, et essentielt værktøj til at forbedre interaktionen med AI-systemer.
    Se videoen her.
  • ChatGPT Prompt Engineering Examples & Use Cases: Lær hvordan du arbejder med 'prompts' i Chat GPT.
    Gå til e-læringskurset.
  • Creating Advanced ChatGPT Prompts: Dyk ned i avancerede teknikker til at skrive ChatGPT prompts og udforsk praktiske anvendelser.
    Gå til e-læringskurset. 
  • ChatGPT vs. Other Language Models: I denne video sammenlignes ChatGPT med andre Language Models.
    Gå til e-læringskurset.

Kommende arrangementer

Data fra satellitter, AI og droner hjælper med at redde liv i Ukraine
Tirsdag d. 27. august 2024 kl. 14-15 

Til dette webinar kan du høre om NGO'en Copenhagen Hazard Mapping, som i samarbejde med en række danske organisationer og internationale dataeksperter hjælper de ukrainske myndigheder med at rydde miner.

Læs mere og tilmeld dig her.

Copilot i praksis på beskæftigelsesområdet 
Tirsdag d. 24. september 2024 kl.9-10

Efter en introduktion til Microsofts Copilot i foråret, kan du nu høre om Thisted Kommunes erfaringer med teknologien i beskæftigelsesindsatsen. Arrangementet vil fokusere på de overvejelser og erfaringer, der er gjort i forbindelse med implementeringen af Copilot, som stadig er på forsøgsniveau.

Læs mere og tilmeld dig her.

Hvor godt virker sprogmodellerne på dansk?
Tirsdag d. 22. oktober 2024 kl. 14-15

Med en stigende interesse for store sprogmodeller (LLM’er) som ChatGPT, Llama, Claude, Gemini og Mistral, er det vigtigt at forstå, hvordan disse modeller præsterer på dansk, da de fleste er trænet på engelske datasæt. Dette webinar vil dykke ned i Danoliterate-projektet og evaluere de forskellige sprogmodellers præstationer på dansk.

Læs mere og tilmeld dig her.

 

Bemærk, at noget af indholdet på siden kun er tilgængeligt for medlemmer af Dansk IT.


DIT Akademi til alle medlemmer

Bliv medlem af Dansk IT og få adgang til DIT Akademi

Som medlem af Dansk IT har du fuld adgang til at udvikle dine digitale kompetencer på DIT Akademi. På DIT Akademi finder du e-learning, webinarer, videoer, artikler og værktøjer, der styrker din viden og dine kompetencer.