Bæredygtighed i it: Vejledning og inspiration til ESG og CSRD

Bæredygtighed er et emne, der kan virke uoverskueligt for mange i it-branchen. Med EU's vedtagelse af CSRD-direktivet tidligere i år, bliver bæredygtighedsrapportering en lovpligtig opgave for mange virksomheder, hvor it spiller en central rolle. Vi har samlet materiale, der hjælper dig med at navigere i ESG, CSRD og bæredygtighed generelt.

Sommeren er over os, og selvom mange nyder en velfortjent ferie, vil vi gerne benytte lejligheden til at dele vores inspirerende indhold om bæredygtighed. Vi har udvalgt nogle af de mest relevante videoer og kommende arrangementer for at give dig værdifuld indsigt og viden om bæredygtighed inden for it.

Bemærk, at indholdet kun er tilgængeligt for medlemmer af Dansk IT.

Videoer om bæredygtighed

Kom godt i gang med ESG-rapportering
Bliv klogere på ESG-data og CSRD-direktivet i denne video, og få praktiske råd til, hvordan du kan starte din bæredygtighedsrapportering.
Se videoen her

Bæredygtig AI i ChatGPTs tidsalder
Professor Jan Madsen fra DTU Compute fortæller om AI's strømforbrug og de aktuelle udfordringer inden for chipproduktion.
Se videoen her

Lær af verdens bedste bæredygtighedsprojekter
Få indsigt i, hvordan store internationale virksomheder har løftet deres bæredygtighedsindsats, og bliv inspireret af deres metoder til at reducere emissioner og integrere verdensmålene.
Se videoen her

E-læring

The Principles of Sustainable Software Engineering
Lær om bæredygtig software engineering som en ny disciplin, der forener klima, software, hardware, elmarkeder og design af datacentre.
Gå til e-læringskurset

ESG og bæredygtighed i praksis
Få værdifuld indsigt i, hvordan og hvorfor I leverer data, og hvordan du som medarbejder kan spille en vigtig rolle i at nå jeres bæredygtighedsmål.
Gå til e-læringskurset

Dobbelt væsentlighedsanalyse: Identificér virksomhedens fokusområder og sæt bæredygtige mål
Gør din virksomhed mere konkurrencedygtig indenfor ESG og bliv klogere på, hvad de vigtigste fokusområder er for lige netop din virksomhed i jeres arbejde med bæredygtighed.
Gå til e-læringskurset

Kommende arrangementer

Sådan leder du bæredygtig it-transformation
Opdag, hvordan du kan tænke bæredygtighed ind i alle dine it-projekter og bruge det som en løftestang til systemoprydning.
Tilmeld dig webinaret

Grøn it i et kommunalt perspektiv
Hanne Laumann og Adam Goslett fra SKI deler deres erfaringer med at integrere bæredygtighed i kommunale it-løsninger.
Tilmeld dig webinaret

DIT Akademi til alle medlemmer

Bliv medlem af Dansk IT og få adgang til DIT Akademi

Som medlem af Dansk IT har du fuld adgang til at udvikle dine digitale kompetencer på DIT Akademi. På DIT Akademi finder du e-learning, webinarer, videoer, artikler og værktøjer, der styrker din viden og dine kompetencer.