Ny, stor kronik i Altinget: Pas på – det koster tillid, når vi digitaliserer uden at vide nok om brugernes behov

Offentlig digitalisering skaber problemer for mange, og tilliden til staten falder. Dansk IT opfordrer til mere brugerinvolvering for at forbedre systemerne og spare penge. Dansk IT's Jan Riis forklarer i en kronik i Altinget, hvordan vi kan genskabe tilliden.

Den offentlige digitalisering buldrer afsted, men hver fjerde dansker har svært ved at følge med, og vreden ulmer under overfladen.

Flere undersøgelser viser, at vores tillid til staten og især kommunerne er faldende – der tales ligefrem om et "historisk skred". Og ikke nok med det: Problematisk digitalisering udpeges som en af de væsentligste årsager. 

I Dansk IT mener vi, at det er på høje tid at standse den udvikling. Vi bør i langt højere grad inddrage brugerne, når vi udvikler nye it-løsninger. Det vil både gøre den offentlige digitalisering bedre, billigere og hurtigere, end den er i dag. 

Og hjælpen er nær: Faktisk er Danmark et af verdens førende lande inden for forskning i, hvordan man skaber god brugerinvolvering i digitale udviklingsprojekter.

I en kronik i Altinget forklarer Jan Riis fra vores udvalg for IT i den offentlige sektor, hvorfor så mange danskere har problemer med offentlige it-løsninger, og hvilke konsekvenser det bør have.

Ambitionen er ikke alene at skåne statskassen og bidrage til bedre systemer, men lige så vigtigt: At forhindre mange danskere mister den tillid, som er vores samfunds vigtigste bindemiddel.

>> Læs kronikken her