Unge deltagere på OffDig 2019: Den oplagte mulighed for at netværke og vidensdele

Hvert år i marts løber DANSK IT’s konference OffDig af stablen, hvor op mod 1.600 personer mødes og vidensdeler om offentlig digitalisering. DANSK IT har spurgt nogle af de unge deltagere, hvorfor de deltog i OffDig 2019. Én ting blev de hurtigt enige om: OffDig er det perfekte sted til at netværke.

Blandt de næsten 1.600 deltagere på årets OffDig, var de yngre deltagere også at spotte, og de er meget enige om, hvilket udbytte konferencen giver dem:

Marie Rendtorff og Ditte Arildsen var begge nomineret til Digitaliseringsprisen 2019 i hver deres kategori, hvor Ditte var en af de heldige vindere:

- Vi vandt Implementeringsprisen, hvor vi har udviklet en RPA-platform i Københavns Kommune, som hurtigt kan konstruere softwarerobotter inden for tekniske, organisatoriske og styringsmæssige rammer. Dette gør det muligt at automatisere forskellige administrative opgaver i Københavns Kommune. Vi kalder det ’den digitale kollega’, fortæller Ditte Arildsen, automatiseringskonsulent i Københavns Kommune.

Ligesom Ditte Arildsen håbede Marie Rendtorff, fuldmægtig i Erhvervsstyrelsen, også på en nominering til Genbrugsprisen, men måtte lade nomineringen gå til andre virksomheder. Det tog dog ikke begejstringen over konferencen fra Marie Rendtorff:

- Det er sjovt at mødes med kollegaer fra andre kommuner, regioner og de forskellige typer leverandører, som vi samarbejder med. OffDig er en god mulighed for at vidensdele. Vi er jo mange, som sidder med de samme udfordringer til dagligt. Vi kan dele ud af hinandens positive erfaringer, og det jo til fordel for alle.

De unge deltagere på OffDig 2019: Den oplagte mulighed for at netværke og vidensdele. Marie Rendtorff og Ditte Arildsen

De unge deltagere blev ligeledes spurgt om, hvad de finder mest spændende i deres arbejde med offentlig digitalisering?

- Der er rigtig mange ting, som skal tages højde for, når man arbejder med digitalisering i det offentlige. Både data-, innovations- og sikkerhedsmæssigt. Kompleksiteten i det offentlige, er noget helt særligt.

Ditte Arildsen tilføjer:

- Som offentlig ansat har jeg kollegaer, som er specialiseret i forskellige fagområder, såsom sagsbehandlere, udviklere, projektledere osv. Derfor får jeg også en bred indsigt i forskellige tilgange til det offentlige.

- Derudover har jeg et ansvar for at imødekomme borgernes behov. Det sker ud fra de effektiviseringsprocesser, som jeg udvikler i samarbejde med mine kollegaer. Det, synes jeg, er fedt.

OffDig har gjort positivt indtryk på Marie Rendtorff, som er overrasket over de mange forskellige typer offentlige virksomheder, der er repræsenteret ved konferencen:

- Når jeg går rundt, synes jeg, det er sjovt at kigge på folks skilte og se, hvilken virksomhed de er fra. Det er især interessant, at vi er så mange, der kommer med forskellige inputs og så alligevel kan samles om en fælles agenda. Dem skal jeg helt sikkert netværke meget mere med senere.

DANSK IT håber at se endnu flere unge deltagere, når vi i 2020 gentager OffDig d. 18. og 19. marts. >

Først og fremmest skal jeg udnytte lejligheden til at netværke en masse, og ikke mindst tale med vores partnere og de kommuner, der er repræsenteret. Derudover skal jeg nyde godt af de mange snacks, og hvad der ellers følger med af lækre gimmicks på OffDig

Oscar Kehlet, business development konsulent hos SAP

Nyhed - Onsdag - d. 13-3-2019

Digitaliseringsprisen 2019: Her er vinderne og alle de nominerede

Den prestigefyldte Digitaliseringspris blev uddelt af innovationsminister Sophie Løhde på konferencen Offentlig Digitalisering i Aarhus, hvor i alt fem stolte vindere kunne tage imod prisen i hver deres kategori. Se vinderne og de nominerede her.

Nyhed - Fredag - d. 22-3-2019

Blurred Reality: Sådan vil teknologierne AI, IoT, VR og AR påvirke vores fremtid

Simon Lajboschitz gav deltagerne noget at tænke over, da han holdt et inspirerende oplæg på OffDig 2019 om Blurred Reality. Et populært emne for tiden, ikke mindst for de mange it-professionelle, der deltog på konferencen.

Nyhed - Onsdag - d. 20-2-2019

Nye toner i Musikhuset – Tre gode grunde til at deltage på årets OffDig

OffDig er meget mere end faglige oplæg og debatter om digitalisering i den offentlige sektor. På konferencens første aften vil der vanen tro være stor middag og fest – men i år gør vi det anderledes, lyder det fra Camilla Dworsky, projektleder i DANSK IT's konferenceafdeling.