Nu går jagten ind på Digitaliserings­prisen 2017

I dag starter kampen om Digitaliseringsprisen 2017. Kommuner, regioner og statslige myndigheder dyster om at vinde prisen som Danmarks bedste digitaliseringsprojekt. Digitaliseringsprisen uddeles på Danmarks største it-konference i Aarhus den 22. marts 2017.

Sensorbleer, teletolkning og virtuel boligstøtte. Digitaliseringsprojekterne i kommuner, regioner og statslige myndigheder spænder bredt. Det afgørende er, om de skaber velfærd og effektivisering til gavn for borgere og virksomheder.

Fra i dag kan kommuner, regioner og statslige myndigheder indstille de digitaliseringsprojekter, som fortjener at være med i opløbet om at vinde Digitaliseringsprisen 2017. Projekterne kan indstilles på digitaliseringsprisen.dk frem til den 1. februar 2017.

- Digitaliseringsprisen kaster lys på interessante og værdifulde digitaliseringsprojekter på tværs af den offentlige sektor. Der er al god grund til at fremvise de gode eksempler, som kan inspirere andre, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf og dommerkomiteen.

Formålet med Digitaliseringsprisen er at øge opmærksomheden på succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Prisen belønner foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, og som inspirerer andre til nye visioner og initiativer.

- Sammen udvikler vi Danmark. Så enkelt kan det siges. Næste år vil vi igen fejre, hvordan offentlige og private kan udvikle bedre og mere effektive offentlige services til gavn for borgere og virksomheder. Vi er stolte over, at Digitaliseringsprisen er Danmarks ældste og største anerkendelse inden for it i den offentlige sektor, siger Christian Ohm, Head of Public Affairs i KMD og formand for Digitaliseringsprisen.

Prisen løftede den digitale dagsorden

Digitaliseringsprisen dækker alle områder inden for den offentlige sektor fra sundhed til skole og fra beskæftigelse til miljø og erhverv, og den bliver uddelt i tre kategorier; Effektiviseringsprisen, Velfærdsprisen og dommernes Specialpris. Det er en uafhængig dommerkomité bestående af førende eksperter, der vurderer de enkelte ansøgere ud fra en række kriterier.

I år gik Effektiviseringsprisen til Region Syddanmark med projektet ”Teletolkning”, og Hjørring Kommune løb med Velfærdsprisen med et projekt om ”Sensorbleer”.

Torben Mangaard Frandsen fra Hjørring Kommune vandt dommernes Specialpris for projektet ”Book en byggesagsbehandler”, hvor borgerne i kommunen kunne komme i dialog med en byggesagsbehandler, før de ansøger. Prisen har blandt andet betydet, at den digitale dagsorden i kommunen har fået ekstra opmærksomhed.

- Det var med stor stolthed, at vi vandt to Digitaliseringspriser i Hjørring Kommune. Det var en bevægende og indtryksrig dag, som evnede at sætte yderligere fokus på digitale muligheder – og det gav et helt klart digitalt boost og genlyd såvel internt i kommunen som eksternt, siger teamleder i Hjørring Kommune, Torben Mangaard Frandsen.

Det er KMD, der - sammen med Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, Djøf, Rambøll, Dansk IT og In2media - uddeler Digitaliseringsprisen.

- Digitaliseringsprisen er en god anledning til at uddele skulderklap og lære af dem, der finder de gode, digitale løsninger. Digitalisering er et vigtigt værktøj til at gøre den offentlige sektor mere brugervenlig – ikke kun for borgeren, men også for medarbejderne, der er ansvarlige for den bedste hjælp og service for borgeren, siger Erik Jylling, sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner.

Digitaliseringsprisen 2017 bliver uddelt den 22. marts 2017 i Musikhuset i Aarhus i forbindelse med konferencen ”Offentlig digitalisering”. Prisen er blevet uddelt siden 2004.

Offentlig digitaliseringer, digitaliseringsprisen

Fotograf: Peter Kristensen

Billedet viser dette års vindere. På det store gruppebillede er følgende med (fra venstre mod højre)

 • Torben Mangaard Frandsen, teamleder, Hjørring Kommune (vinder af dommernes Specialpris)
 • Thomas Jørgensen, byggesagsbehandler, Hjørring Kommune (vinder af dommernes Specialpris)
 • Sonny Berthold, regionsrådsmedlem, Region Syddanmark (vinder af Effektiviseringsprisen)
 • Søren Lindgaard, direktør for Regional IT, Region Syddanmark (vinder af Effektiviseringsprisen)
 • Eva Lund, projektleder, Region Syddanmark (vinder af Effektiviseringsprisen)
 • Christian Mercado, enhedschef, Region Syddanmark (vinder af Effektiviseringsprisen)
 • Anette Bjerggaard, projektleder, Region Syddanmark (vinder af Effektiviseringsprisen)
 • Birgitte Schøn, sygeplejefaglig konsulent, Hjørring Kommune (vinder af Velfærdsprisen)
 • Ruth Wisborg, direktør, KMD
 • Lisa Herold Ferbing, formand for DJØF

Om Digitaliseringsprisen

Digitaliseringsprisen 2017 er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, KMD, Djøf, Rambøll, Dansk IT og In2media. Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004.
Prisen uddeles på baggrund af bedømmelser fra en uafhængig dommerkomite bestående af:

 • Lisa Herold Ferbing, formand, Djøf
 • Anders Hvid, CEO og stifter, Dare Disrupt
 • Kim Normann Andersen, professor, CBS
 • Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center

Du kan læse mere om prisen og dette års vindere på: www.digitaliseringsprisen.dk