Danskerne skal dannes til det digitale samfund

Dansk IT og Dansk Magisterforening anbefaler nu faget teknologiforståelse ind på alle uddannelsesniveauer. Anbefalingen er en af en række fra ekspertpanel nedsat af de to foreninger.

Teknologiforståelse som tværgående faglighed, digitalt undervisningsmateriale på dansk og kompetence- og kapacitetsløft til alle undervisere. Det er nogle af de anbefalinger, som en ekspertgruppe nedsat af Dansk IT og Dansk Magisterforening  lancerer tirsdag.

Baggrunden for ekspertgruppen er et ønske om at ruste vores uddannelsessystem og arbejdsmarked til de udfordringer, der venter i fremtiden. Den digitale og teknologiske udvikling ændrer som intet andet i disse år vores uddannelser, vores arbejds- og privatliv og skubber til vores samfundsinstitutioner, vores demokrati og demokratiopfattelse.

- Danmark har et massivt kompetencegab, som i de næste mange år kommer til at efterlade mange uden evnerne til at lykkedes på fremtidens arbejdsmarked. Uddannelse er også nøglen til at danne borgerne til de forandringer, som digitaliseringen vil medføre for vores samfund og demokrati. Derfor er det en række spændende anbefalinger, som eksperterne er kommet med, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.

Også hos Dansk IT er der tilfredshed med resultaterne af ekspertudvalgets arbejde.

- Vi har i Danmark et massivt efterslæb på de digitale kompetencer. Særligt i forhold til de refleksive kompetencer er vi bagud på point, hvilket har rigtige konsekvenser for rigtige mennesker. Nu står vi med en række konkrete anbefalinger, der kan hjælpe os og politikerne med at komme i mål med de store opgaver, der ligger foran os, siger Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT’s udvalg for digitale kompetencer.

Ekspertgruppen, der er nedsat af Dansk IT og Dansk Magisterforening består af de fremmeste eksperter på området og tæller blandt andet Ole Sejr Iversen, professor ved Aarhus universitet, Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør i KU-IT, og Else Sommer, adm. direktør for Dansk Magisterforening.

Anbefalingerne er således resultatet af otte måneders intensivt arbejde for at nå til bunds om den vigtige dagsorden.

- Uddannelsessektoren spiller en helt central rolle i forhold til dannelse i et digitaliseret samfund. Gennem ekspertpanelet er det lykkedes at komme med gode, konkrete bud på, hvordan vi for fremtiden kan samarbejde om at løse de udfordringer, vi står over for, siger Else Sommer, direktør i Dansk Magisterforening.


digital-dannelse-politisk-laboratorium

Meet & Inspire - Tirsdag - d. 22-10-2019

Lancering af ekspertanbefalinger om dannelse i et digitaliseret samfund [København]

Vær med d. 22. oktober hvor Clement Kjersgaard leder os igennem lanceringen af DANSK IT's og Dansk Magisterforenings fælles ekspertgruppes anbefalinger til dannelse i et digitaliseret samfund med efterfølgende vin og netværk
Coverbilledearrangement

Nyhed - Tirsdag - d. 22-10-2019

Ekspertgruppe udgiver anbefalinger: Sådan sikrer vi den digitale dannelse

Dansk IT og Dansk Magisterforening nedsatte i efteråret 2018 en uafhængig ekspertgruppe, der skulle komme med en række anbefalinger til, hvordan vi i Danmark kan sikre den digitale dannelse. Anbefalingerne lanceres på arrangement ved Dansk Magisterforening i aften. Følg med live på nettet.