Ny bog beskriver digitaliseringens inderste væsen

Få et indblik af forfatteren på DANSK IT på vej hjem møde. Verden er i gang med en omstilling, hvis lige aldrig tidligere er set, og ignorerer man den risikerer man, at ens virksomhed dør. Formår man derimod at omstille sig på de helt nye tankegange, er der et overflødighedshorn af muligheder.

Sådan indleder professor på CBS Jan Damsgaard sin nye bog ”Den digitale omstilling”, der over 196 sider giver et indblik i digitaliseringens inderste væsen og beskriver de udfordringer som erhvervslivet står overfor, når man skal gå fra den industrielle verden til den digitale verden.

For, hvorfor er det lige, at det er Mobilepay, Uber, Gomore, Google, Amazon, Apple og Airbnb, der er blevet de store vindere i den digitale økonomi? Hvorfor kostede den danske motions app Endomondo 575 millioner kr.? Og Hvordan kan Uber være 51 milliarder dollars værd, når virksomheden stort set intet ejer? Svareren på disse spørgsmål og mange flere kan man få i bogen, der kom i handlen den 26. oktober.

- Det er ikke bare et spørgsmål om at ændre nogle arbejdsgange og indkøbe software eller være til stede på sociale medier. Det er selve tankegangen, som skal ændres. Den digitale transformation ændrer spillereglerne så fuldstændigt, at hvad der var god latin i går er volapyk i dag, lyder det fra Jan Damsgaard. Ifølge forfatteren bliver den digitale revolution nemlig mindst lige så gennemgribende som den industrielle og trækker allerede sine synlige spor. Aviserne kæmper, bankerne er truede, smartphonen har opslugt stribevis af lukrative brancher, gennemtygget dem og spyttet dem ud igen som gratis apps.

- Forandringen kan mærkes overalt, men alligevel tøver mange danske erhvervsledere med for alvor at tage konsekvensen af digitaliseringen, siger Jan Damsgaard. Hvilke konsekvenser erhvervslivet bør tage, kan du høre mere om, når DANSK IT den 10. november afholder på vej hjem mødet ”Forstå den digitale økonomi". Her vil Jan Damsgaard give et spændende og udfordrende indblik i den digitale økonomi. Læs mere om det gratis på vej hjem møde om den digitale omstilling her Du kan læse mere om bogen her (eksternt link)

 

Om forfatteren

Jan Damsgaard er professor og institutleder på institut for IT-ledelse på CBS, og Digital Vismand udpeget af Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Jan er også medlem af DANSK IT´s fagråd for Finans og ITsamt mangeårigt medlem af styregruppen for Copenhagen Fintech Innovation and Research (CFIR) i regi af Finansrådet. Til daglig leder Jan institut for IT-ledelse, der forskningsmæssigt rangerer som det 25. bedste i verden og det 3. bedste i Europa. Hans forskning er hovedsagelig rettet mod forretningsstrategier for udnyttelse af mobile løsninger, digitale platforme, digitalisering af penge, sociale medier og Internet of Things.


 

Hør mere om Jan Damsgaards tanker
omkring den digitale økonomi, når
DANSK IT den 10. november afholder
på vej hjem møde om emnet.