Alle virksomheder slås med de samme ting

Efter flere år i udlandet søgte Kim Darré fra Atlas Copco et netværk, hvor han både kunne blive fagligt inspireret, men hvor han også fik et netværk med andre it-profiler inden for service management-feltet. I dag har Kim været medlem af Dansk IT´s netværksgruppe IT Service management i over 10 år. Og gruppens drøftelser er stadig aktuelle for det garvede medlem.

- Jeg tror ikke, at jeg var med til de første par netværksmøder, men jeg har været medlem i over 10 år. Den gang handlede vores drøftelser om ITIL 2. I dag er vores fokus bredt meget mere ud og handler om service management generelt.

Kim er IT Change Manager ved Atlas Copco. Fire gange om året mødes han med resten af netværksgruppen IT Service management og bliver holdt ajour med den seneste udvikling om metoder, modeller og praksisser inden for serviceprocesser.

- Vi mødes for at udveksle erfaringer. For at få indsigt i nye værktøjer, metoder og best practices. For at se og høre hvad andre gør, og hvordan de løser udfordringerne.

 

Kim Darre faktaboks 

Vi slås alle med de samme udfordringer

Netværksmedlemmerne beslutter i fællesskab hvilke emner, de vil beskæftige sig med i den nærmeste fremtid. Så inviterer de eksterne oplægsholdere ind for at gøre netværksgruppen klogere på et givent emne, som de drøfter videre om efter oplægget.

- Vi sikrer altid, at der er god tid til møderne til at høre om nye tools eller best practices og til at kunne drøfte det efterfølgende, så vi kan få vendt fordele, ulemper, og hvordan vi måske kan forankre det i vores egne organisationer, fortæller Kim og fortsætter,

- Det er jo altid godt at få nye input. At blive holdt opdateret og få indblik i, hvad der rør sig på markedet. Ellers bliver du jo hægtet af fagligt, og du kommer ikke ud af dine vante måder at gøre og tænke på.

Det er dog ikke kun de faglige oplæg, som du tager med dig fra netværksmøderne.

- Du bliver bekræftet i, at du og din organisation ikke er de eneste, som roder med en given udfordring eller problematik. Alle slås med de samme ting, så man er ikke helt tabt i sin virksomhed. Og det er faktisk også et brugbart udbytte at få med sig.

Sidemanden stiller spørgsmål, du ikke havde tænkt på

Kims med-netværksmedlemmer kommer fra forskellige organisationer og stillinger. Og selvom medlemmerne derfor kan have forskellige interesseområder, så er det ifølge Kim kun en fordel, at medlemmerne ikke ligner hinanden for meget.

- Netop fordi vi sidder forskellige steder, tænker vi også forskelligt. Din sidemand kan komme med spørgsmål, feedback eller smide en udfordring på bordet, som du aldrig selv var kommet på. Vi er også gode til at give feedback, som dine kollegaer ikke vil kunne give dig. Det tvinger dig til at reflektere over egen organisations arbejdsmetoder og valg af værktøjer. Alt sammen noget du kan tage med retur til din arbejdsplads, forklarer Kim og fortsætter,

- Det er da også en klar fordel, at vi er en blanding af kunder og leverandører. Det giver unikke indsigter i hinandens hverdage, og hvordan tingene fungerer de forskellige steder. Og det er jo altid interessant.

10 år mere?

Man kunne mene, at de fleste emner var blevet gennemtrævlet efter mere end 10 år som netværksmedlem. Men Kim finder stadig møderne relevante og gavnlige.

- Alt udvikler sig jo hele tiden. Vi har jo været igennem hele rejsen, og vi bliver også klogere med årene. En gang koncentrerede vi os primært om ITIL og service desk. I dag er vi mere fleksible og ser på processerne bredt og taler lige så meget om service integration, afslutter Kim Darré.

 

ITSM faktaboks

IT service management

It service management

Som medlem bliver du holdt ajour med den seneste udvikling i metoder, modeller og praksisser inden for serviceprocesser.