Netværk: Enterprise Architecture vest

Netværket Enterprise Architecture vest arbejder med samspillet mellem forretning og it. 

Udbytte af netværket

Netværkets formål er at skabe et uformelt forum for erfaringsudveksling mellem netværkets medlemmer samt at invitere erfarne fagkyndige til at fortælle om deres erfaringer og anbefalinger. Hvad er vigtigt, hvordan griber man det an, findes der værktøjer, der kan hjælpe til med at gøre det på en effektiv måde osv.

På møderne giver medlemmerne hinanden inspiration til at binde virksomhedens it-arkitektur sammen med forretningens strategiske og operationelle anvendelse af IT, ligesom der diskuteres spændende temaer, netværket ønsker at sætte fokus på. 

Netværksemnerne er bl.a. værdiskabelsen ved EA og forankring af EA i organisationen, målarkitektur for digitale produktionssystemer, Business Process Management (BPM) og Serviceorienteret Arkitektur (SOA) og governance af Enterprise Architecture.

Som medlem af netværket får du mulighed for at sparre med andre it-professionelle i lignende stillinger eller fagfolk med indblik i best-practice om, hvordan den rivende udvikling inden for EA kan give muligheder for din forretning. Du bliver holdt ajour med udviklingen EA og får indsigter, du kan bruge i din virksomhed. 

Møderne kombinerer eksterne og interne indlæg og faglige diskussioner – alt sammen for at sikre aktualitet og output for netværksmedlemmerne. Netværket arbejder ud fra, at du jo mere du giver, jo mere får du igen. Som medlem bliver du en del af et fagligt stærkt netværk, hvor der er fokus på gensidig vidensdeling og kompetenceudvikling. Du skal derfor brænde for at dele og udvikle din viden med ligesindede. 

Temaerne på netværksmøderne fastsættes mellem facilitator Jørgen Letager og netværksmedlemmerne. På den måde har du som medlem stor indflydelse på, hvad netværket skal beskæftige sig med og som berører dig i din professionelle hverdag.  

Temaer, netværket har beskæftiget sig med: Agile og arkitektstyring, public cloud og sikkerhed i et EA-perspektiv.  

Se de tidligere programmer her

Mulighed for et prøvemøde

Er du interesseret i netværket men usikker på, om det er det rette for dig? Du har mulighed for at deltage gratis i et prøvemøde, hvor du kan opleve, hvordan et netværksmøde forløber, møde facilitator og de resterende netværksmøder og derved blive klogere på, om det er det rette forum for dig. 

Vi henstiller til, at du har undersøgt muligheden for finansiering af et evt. medlemskab af netværket inden mødet. Skriv til Projektleder Camilla Wyrna Hansen på cwh@dit.dk for at høre mere. 


I EA netværket nyder Vesthimmerland godt af de kompetencer og erfaringer, som hvert enkelt deltager bibringer. Sparring sker på tværs af brancher, offentlige/private og kunde/leverandør roller. Og så er det bare skønt at møde mennesker, som sidder med lignende projekter og udfordringer, som en selv. Jeg føler, jeg opnår gevinster ved hvert møde.

Netværksmedlem Lotte Pape Topholt, Forretningsarkitekt ved Vesthimmerlands Kommune

Program for næste møde

Kommende møder

Netværket henvender sig til

Faglig facilitator

Praktisk info

Afholdelsessted: Aarhus
Antal møder årligt: 4
Tidsrum: 09.00 - 16.00

Medlemspris*: 7.650,- 
*Prisen er ekskl. moms og dækker et års medlemskab af netværket. Det forudsættes, at du er medlem af DANSK IT. 

Repræsenterede virksomheder:
Bankdata, Energinet, KMD, Nordea Danmark filial af Nordea Sverige, OptimumIT Aps, SILVAN, Strand & Donslund A/S, Systematic A/S, VELUX A/S, Vestas Wind Systems A/S, Vesthimmerlands Kommune

Læs DANSK IT's persondatapolitik.

Udvalgte arrangementer


  DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING™ Systemarkitekt, Practitioner - KBH

  Kursus - Mandag - d. 19-11-2018

  DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING™ Systemarkitekt, Practitioner - KBH

  Få kendskab til anvendte arkitektur designmetoder og standarder, der sikrer at applikation og infrastruktur passer sammen. På dette 4 dages kursus får du viden om, hvordan du udarbejder en systemarkitektur, som effektivt realiserer de funktionelle og ikke-funktionelle krav, samt hvorledes systemarkitekturen dokumenteres. En systemarkitekt benævnes også ofte som en løsnings-(solution) arkitekt.

  DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING™ Teknologiarkitekt, Practitioner - KBH

  Kursus - Mandag - d. 26-11-2018

  DANSK IT ARKITEKTUR CERTIFICERING™ Teknologiarkitekt, Practitioner - KBH

  På dette 4 dages kursus lærer du at beherske teknologiarkitektens ansvarsområder og anvende relevante metoder og værktøjer til løsning af opgaver.

  Bliv certificeret i TOGAF®

  Kursus - Mandag - d. 3-12-2018

  Bliv certificeret i TOGAF®

  Kurset Enterprise Arkitektur afholdes i Aarhus den 3. - 7. december 2018

Ansøg om medlemskab af netværket

Netværk EA Vest

På-vej-hjem møde - Torsdag - d. 31-1-2019

[Århus] Bliv klogere på netværket EA Vest

Søger du et fagligt og fortroligt forum for enterprise arkitekter? Kom til gratis møde i netværket EA Vest og se, om netværket er det rigtige for dig.

DANSK IT Netværksflyer EA Vest

Download flyeren om netværket Enterprise Architecture Vest. 


★ Medlemmerne giver facilitators faglighed 4,0 /5

★ Medlemmerne giver netværkets faglige niveau 4,8 /5

Nyhed - Onsdag - d. 27-9-2017

EA-facilitator: Det er vigtigt at udfordre sine måder at tænke på, når man arbejder med EA

Jørgen Letager, Senior Enterprise Architect ved KMD, er ny facilitator for netværket Enterprise Architecture Vest.