DANSK IT i medierne

Her er et udpluk af nogle af de seneste indslag i medierne, som DANSK IT har medvirket i.

 • Indhold - Fredag - d. 6-7-2018

  Kronik: Værn om tilliden når I bruger borgernes data

  "I Dansk IT mener vi, at der er mange gode argumenter for, hvorfor danske myndigheder skal gøre brug af data til at optimere og effektivisere den service, man yder over for borgere og virksomheder. Desværre oplever vi for ofte, at begejstringen over de nye muligheder, der opstår med en øget indsamling og brug af data, betyder, at man glemmer at tage hensyn til borgernes ret til privatliv og ret til data. For det er trods alt det, der er tale om: Data om dig, borgeren."
 • Indhold - Onsdag - d. 16-5-2018

  National it-plan tager ikke højde for kommunerne

  - Det her er statens strategi med fokus på staten. Regionerne bliver på grund af fokus på sundhedssektoren også lidt omfavnet - men kommunerne er fuldstændig fraværende i strategien, siger Thomas Kristmar fra Dansk IT.
 • Indhold - Tirsdag - d. 24-4-2018

  Kronik: Danske virksomheder skal have styr på disse tre digitale dagsordener

  Persondataforordning, it-sikkerhed og digital transformation står øverst på virksomhedernes digitale dagsorden - og så er der lige den daglige it-drift
 • Indhold - Tirsdag - d. 24-4-2018

  Rikke Hvilshøj: De vigtige dataetiske spørgsmål står i kø

  Det er nok de færreste af os, der endnu helt har forstået, hvor gennemgribende forandringer den teknologiske udvikling medfører. Her tænker jeg ikke mindst på anvendelsen af data.
 • Indhold - Mandag - d. 26-3-2018

  Dansk IT: Uden ledelse går der udbudshelvede i den offentlige digitalisering

  Offentlige ledere skal i højere grad træde i karakter og tænke organisationen it- og digitaliseringsindkøb ind i en strategisk og forretningsmæssig ramme, lyder det fra Dansk IT i ni konkrete anbefalinger til de offentlige indkøbere.
 • Indhold - Fredag - d. 16-3-2018

  Ny formand for Dansk IT: Vi skal markere os mere i debatten

  Det er et velkendt ansigt i Dansk IT, som har sat sig i spidsen for interesseorganisationen. ITWatch har mødt den nye formand til en snak, hvor hun fortæller, at organisationen skal træde mere frem i debatter.
 • Indhold - Fredag - d. 16-3-2018

  Dataetiske balanceøvelser og verbale opsange: lektioner fra årets digitale fagfestival

  Et forsøg på at parafrasere en klassisk vittighed kunne lyde sådan her: Hvordan affodrer man 1.600 it-professionelle på én gang?
 • Indhold - Fredag - d. 16-3-2018

  Pind: Landsbytosserne skal ikke længere have frit løb på internettet

  En veloplagt Søren Pind (V) var inviteret til Dansk IT's årlige konference i Aarhus for at belære menigheden om sit syn på digital dannelse. Et begreb, der ikke overraskende viste sig svært at indfange.
 • Indhold - Fredag - d. 16-3-2018

  Rikke Hvilshøj: Dataetik kan blive en af fremtidens konkurrenceparametre

  Dansk IT's Offentlig Digitaliseringskonference bød på ni oplægsspor, et rekordhøjt antal deltagere og et indblik i, hvilke tendenser der kommer til at præge den offentlige digitalisering fremadrettet.
 • Indhold - Torsdag - d. 15-3-2018

  "Ikke vores opgave at holde hånden under leverandørernes forretningsmodel"

  Der er blandede meninger om, hvorvidt de kommunale "it-brugerklubber" Sbsys og OS2 styrker eller underminerer det danske it-marked. "Vi skal bruge borgernes penge bedst muligt og sikre, at behovene bliver dækket," lyder det fra klubberne.
 • Indhold - Onsdag - d. 14-3-2018

  Hvilshøj før digitalt årsmøde: Datadebatten er for vigtig at overlade til embedsværket

 • Indhold - Mandag - d. 12-3-2018

  Et genprojekt der er i strid med loven

  Blodprøver fra danske spædbørn har hjulpet forskere til at opnå ny viden, der måske kan revolutionere behandlingen af psykisk syge i fremtiden. Men sikkerheden halter.
 • Indhold - Torsdag - d. 8-3-2018

  Rikke Hvilshøj: Pas på med data-profilering af danskerne - det kan ødelægge tilliden til myndighederne

 • Indhold - Onsdag - d. 7-3-2018

  IT-direktør frygter masseovervågning fra regeringen: "Det har altså ret vidtgående konsekvenser"

  Direktør i Dansk IT, Rikke Hvilshøj, mener, at den offentlige sektor lever højt på, at borgerne har tillid til den. Men regeringens lovforslag om overvågning af personlige data kommer til at trække store veksler på den tillid, siger direktøren.
 • Indhold - Tirsdag - d. 6-3-2018

  Regeringen vil haste familieovervågning igennem

  Minister siger, hun ikke vil overvåge alle familier og vil nu søge opbakning fra Folketinget. It-fagfolks talerør advarer regeringen mod at nedbryde borgernes tillid til staten.
 • Indhold - Lørdag - d. 3-3-2018

  Digitalisering: Borgere skal føle sig set og hørt

  Analyse i Politiken af Rikke Hvilshøj, DANSK IT, og Søren Skaarup, Rambøll.

  Side seks i avisen.

 • Indhold - Onsdag - d. 28-2-2018

  DANSK IT stjæler formand fra Djøf

  Lisa Herold Ferbing er valgt som formand for interesseorganisationen Dansk IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 28-2-2018

  Fintech-direktør og sikkerhedseksperter render med ildsjælspriser

  Thomas Krogh Jensen fra Copehagen Fintech får Dansk IT's ildsjælspris for at have sat fokus på koblingen mellem it og den finansielle sektor.
 • Indhold - Mandag - d. 29-1-2018

  Forsvarsforlig

  Nyt forsvarsforlig skal styrke cybersikkerheden, men mangel på it-sikkerhedseksperter kan blive et stort problem, interview med Rikke Hvilshøj, DANSK IT.

  Indslaget i TV2 News er ikke tilgængeligt online


 • Indhold - Mandag - d. 22-1-2018

  Fremtidens nummersystem

  Vi må tænke i en omlægning, som dybest set er en investering i fortsat tillid til cpr-systemet. Der skal indføres en to-nøgle-ordning til de oplysninger, som cpr giver adgang til, svarende til hvad NemID har af sikkerhed. Desuden skal data i højere grad være krypteret, lyder det fra Ejvind Jørgensen, DANSK IT.

  Kan læses i HK Kommunalbladet


 • Indhold - Mandag - d. 22-1-2018

  FE's hackerakademi: Vi rekrutterer 18-årige direkte fra deres mor og far

  Forsvarets Efterretningstjeneste har stor succes med at rekruttere unge medarbejdere igennem deres hackerakademi. På DANSK IT's konference 'IT-sikkerhed 2018', fortalte chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen, om de første erfaringer med akademiet.
 • Indhold - Mandag - d. 22-1-2018

  Arkadespil er motor i ny kampagne

  Et godt gammeldags arkadespil skal ikke blot markere DANSK IT's 60 års jubilæum, men også sætte it-sikkerhed på dagsordenen herhjemme.
 • Indhold - Søndag - d. 21-1-2018

  På DANSK IT’s it-sikkerhedskonference

  DANSK IT fejrer 60 års jubilæum. Derfor har DANSK IT fået lavet et it-sikkerhedsspil til alle medlemmer.
 • Indhold - Fredag - d. 19-1-2018

  It-folk passer bedre på private data end den 'almindelige dansker

  It-professionelle går væsentligt længere end resten af befolkningen, når det kommer til at beskytte private data. Det peger en ny undersøgelse fra Dansk IT på. "Det bør mane til eftertanke," lyder det fra adm. direktør i Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 19-1-2018

  Morgenbriefing. Dansk IT: It-professionelle er bedre til at beskytte deres personlige data

  It-professionelle er markant bedre end ‘almindelige’ danskere til at beskytte deres data, lyder det fra Dansk IT, der baserer oplysningen på en ny undersøgelse.
 • Indhold - Tirsdag - d. 16-1-2018

  Klumme: De dårligste til digitalisering lader opskrift på gode it-projekter ligge i skuffen

  Offentlige topledere med dårlige digitaliseringserfaringer påtager sig sjældent ansvar for organisationens it-projekter. Det øger risikoen for, at it-projekter løber af sporet, når organisationer ikke følger principper for god it-skik, lyder det fra Dansk IT's Ejvind Jørgensen i denne klumme.
 • Indhold - Tirsdag - d. 16-1-2018

  It-lobby jubler over aftale om digitaliseringsklar lovgivning

  Regeringen har landet en aftale om digitaliseringsklar lovgivning med samtlige partier i Folketinget. IT-Branchen og DANSK IT er tilfredse.
 • Indhold - Tirsdag - d. 16-1-2018

  Ny aftale: Simple afgørelser for borgerne skal kunne træffes af en computer

  Et enigt Folketing vil gøre al ny lovgivning klar til digitalisering. Hurtig sagsbehandling øger folkets tillid, lyder det fra DANSK IT.
 • Indhold - Mandag - d. 15-1-2018

  Vi skal styrke de digitale kompetencer, hvis velfærden skal udvikles

  Kun hver sjette offentlige leder fortæller i den årlige rapport fra Rambøll og DANSK IT, IT i Praksis, at deres medarbejderes digitale kompetencer svarer til, hvad de har behov for.
 • Indhold - Mandag - d. 18-12-2017

  Mød Altingets nye digitale klummeskribenter

  Rikke Hvilshøj, Administrerende direktør i Dansk IT, hvor hun særligt står for den politiske kommunikation om ny it-viden.
 • Indhold - Mandag - d. 11-12-2017

  Unge gider ikke reklamer på nettet

  De unge er langt mindre tilfredse med reklamer på nettet end de lidt ældre. Det viser en ny undersøgelse, skriver DANSK IT og DataEthics i en fælles meddelelse.
 • Indhold - Fredag - d. 8-12-2017

  Få beskytter sig på nettet

  På trods af massivt fokus på, at danskerne følges og registreres på nettet - blandt andet via cookies - er det kun ni procent af danskerne, der bruger søgemaskiner, som slører deres adfærd og søgninger. Det afslører en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Dansk IT og DataEthics. Og resultatet overrasker Dansk IT.

  Kan læses i Rudersdal Avis Weekend, Lokalavisen Egedal Weekend, Lokalavisen Frederikssund Weekend, Villabyerne Weekend, Søndagsavisen Nordsvestsjælland, Søndagsavisen Ringsted 
  Søndagsavisen Sydsjælland, Søndagsavisen Vestsjælland, Ugeposten Gribskov, Rudersdal Avis Weekend, msn.dk, sondagsavisen.dk

   

   


 • Indhold - Tirsdag - d. 28-11-2017

  Robotter kan give bedre kundeservice

  Den nyligt udkomne 2017-udgave af ”IT i Praksis” fra Rambøll og Dansk IT peger på, at de forretningsansvarlige og de it-ansvarlige ikke er enige på punktet ”at styrke og effektivisere virksomhed
 • Indhold - Tirsdag - d. 21-11-2017

  Færre annoncerede udbud betyder mere opsøgende arbejde for it-selskaber

  Antallet af annoncerede offentlige it-udbud er faldet voldsomt, efter den nye udbudslov trådte i kraft, viser tal fra Udbudsvagten. Det stiller krav til de danske it-selskaber, som i højere grad end tidligere skal opsøge kunderne og skabe relationer, lyder det fra Ejvind Jørgensen, formand for Dansk IT's udvalg for it i den offentlige sektor og strategidirektør i it-selskabet Cbrain.
 • Indhold - Tirsdag - d. 21-11-2017

  Trods mangel på it-specialister rangerer CIO'er i Danmark talentarbejdet lavt

  Både CIO'er og CEO'er mener, at manglende digitale kompetencer i organisationen er den største barriere for at indfri de digitale ambitioner.
 • Indhold - Tirsdag - d. 21-11-2017

  Helt ny virkelighed for Datatilsynet

  Den 25. maj 2018 træder EU’s nye persondataforordning i kraft. Det betyder både nye sanktionsmuligheder overfor virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder samt en mere krævende rolle for Datatilsynet. Men er tilsynet gearet til det? Det stiller mange branchefolk spørgsmålstegn ved.
 • Indhold - Fredag - d. 17-11-2017

  Offentlige virksomheder: Den private it-branche kan ikke bidrage til vores innovation

  Kun 17 procent af de offentlige virksomheder betragter innovation som noget, eksterne leverandører og samarbejdspartnere kan bidrage til. Det viser undersøgelsen IT i praksis 2017-18 fra Rambøll og Dansk It ifølge en nyhed på interesseorganisationens web.
 • Indhold - Torsdag - d. 16-11-2017

  Dansk It: For risikabelt med digitale valg - ingen har endnu hacket en blyant

  Dansk IT mener, at Danmark har en velfungerende valghandling. som i højere grad end alternativer sikrer borgerens tillid til det repræsentative demokrati.
 • Indhold - Onsdag - d. 15-11-2017

  Ingen har endnu formået at hacke en blyant

  Ved hvert valg er der debat om, hvorvidt vi skal indføre mere eller fuld digitalisering.
 • Indhold - Mandag - d. 13-11-2017

  Dansk IT afviser digitalisering af valghandling

  Adm. direktør i Dansk IT, Rikke Hvilshøj, afviser, at den danske valghandling med at sætte krydser i stemmebokse skal digitaliseres. "Blyanten i stemmeboksen kan ikke hackes," argumenterer hun i Politiken.
 • Indhold - Søndag - d. 12-11-2017

  It-direktør: Blyanten i stemmeboksen kan ikke hackes

  Vi bør som samfund beslutte, hvilke områder af livet vi vil friholde fra den totale digitalisering, mener Rikke Hvilshøj, der er direktør for Dansk IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 8-11-2017

  It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd

  Der er ingen grund til at digitalisere de demokratiske valg i Danmark, skriver en ekspertgruppe fra organisationen Dansk IT i et debatpapir.
 • Indhold - Tirsdag - d. 7-11-2017

  Hvis vi gør valghandlingen digital, piller vi ved folkestyrets grundlæggende værdier

  Den analoge afgivelse af stemmer kunne nemt erstattes af en digital løsning. Men der er gode grunde til at lade være, vurderer DANSK IT.

  Debatindlægget kan læse i Politiken


 • Indhold - Tirsdag - d. 7-11-2017

  DANSK IT: Her er fire forslag til bedre digital velfærd

  I de digitale løsninger kan nøglen ligge til at forene de mange velfærdskrav med de stramme budgetter på en måde, der tilmed giver bedre service og retssikkerhed. Men skal det lykkes, skal politikerne gribe digitaliseringen ambitiøst og realistisk an lokalt, skriver DANSK IT.
 • Indhold - Søndag - d. 5-11-2017

  Skal dansk lovgivning skrives om, så den passer bedre til computerne?

  Debat om digitaliseringsparat lovgivning mellem Rikke Hvilshøj, Direktør for Dansk IT og Anders Heide Mortensen, kommentator på Finans.
 • Indhold - Onsdag - d. 1-11-2017

  FE-chef om cybertrussel mod signalsystem

  Han kan også fortælle, han er enig i et ønske fra Dansk IT om, at der skal åbnes mere op for, at Center for Cybersikkerhed kan dele mere af sin hemmeligholdte viden om cybertrusler med andre myndigheder og virksomheder.
 • Indhold - Tirsdag - d. 31-10-2017

  Dansk IT: It-chefer rangerer medarbejderforhold lavt

  Danske it-chefer prioriterer rekruttering og fastholdelse af medarbejdere og talenter lavt, viser ny undersøgelse fra Dansk IT.

  Kan læses på ITWatch (kræver login)


 • Indhold - Tirsdag - d. 31-10-2017

  Ni drenge og en pige kan blive forsvarets nye efterretningsagenter

  Det handler om at øge kendskabet til truslen fra cyberspace, forklarer FE-chef Lars Findsen. Samtidig åbner FE for at samarbejde mere med erhvervslivet end i dag. Dermed er han på linje med Dansk IT, der oven på Mærsk-angrebet har efterspurgt mere dialog mellem Forsvarets Efterretningstjeneste og det private erhvervsliv.
 • Indhold - Mandag - d. 30-10-2017

  Dansk IT: Borgere skal se hvem der kigger deres data

  De mange data om borgere, der ligger i diverse registre har så stor en værdi, at de skal bringes i spil og bruges bredt, men det kræver tillid, og det opnår man kun ved transparens og gennemskuelighed, lyder det fra Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 27-10-2017

  Ansigt-til-ansigt versus digitalisering

  En ny rapport fra Rambøll og Dansk IT er klar og tydelig: Vi mister arbejdspladser i bunkevis i fremtiden pga. Automatiseringen, og det selv om danskerne vil allerhelst tale med et menneske, når de har noget på spil i forhold til staten eller kommunen.
 • Indhold - Torsdag - d. 26-10-2017

  Stor mangel på digitale kompetencer i det offentlige

  Fem sjettedele af de offentlige virksomheder vurderer, at medarbejdernes digitale kompetencer ikke er gode nok. Men kun en sjettedel vil efteruddanne medarbejderne.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  391.000 job er truet af digitaliseringen

  Danmarks 1000 største virksomheder frygter for deres omsætning.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Manglende oplæring i det offentlige resulterer i spild af skattekroner

  Kun hver sjette offentlige virksomhed vurderer, at deres medarbejdere har de nødvendige digitale kvalifikationer til at følge den digitale udvikling, viser ny undersøgelse.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Otte vigtige konklusioner om digitaliseringen i Danmark lige nu

  Langt de fleste danske virksomheder forsømmer at udnytte digitale data til at lære mere om deres kunder. Til gengæld er massevis af job truet af digitaliseringen, viser ny undersøgelse om digitaliseringen i Danmark fra Rambøll og Dansk IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Offentlige virksomheder: Persondatalov står i vejen for vores digitalisering

  Lovgivning er en barriere for digitalisering. Nærmere bestemt står persondataloven i vejen for at udnytte digitale muligheder, mener knap fire ud af ti offentlige virksomheder. Det viser undersøgelsen IT i praksis som Dansk IT har udført i samarbejde med Rambøll, og som udkom i dag.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Digitaliseringen truer virksomheder

  De danske virksomheder presses af digitaliseringen. Flere frygter, at det i sidste ende vil gå ud over omsætningen, hvilket kan resultere i tab af op mod 391.000 danske job. Det viser undersøgelse fra Dansk IT og Rambøll.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Danske virksomheder frygter masse-jobtab ved digitalisering

  Over tyve procent af lederne i Danmarks største virksomheder frygter, at øget digitalisering kan føre til tab af omsætning og ansatte, viser en rundspørge foretaget af Rambøll og Dansk IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Alvorlig mangel på digitale kompetencer i det offentlige

  En undersøgelse viser, at kun 16 procent af de offentlige virksomheder vurderer, at medarbejdernes digitale kompetencer svarer til virksomhedens behov. Alligevel er det kun 17 procent, der har en konkret plan for at kompetenceudvikle medarbejderne.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Ny rapport: Lovgivning spænder ben for digitalisering

  Bøvlet lovgivning står i vejen for digitaliseringen af den offentlige sektor, kritiserer Dansk IT på baggrund af ny rapport.
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  Dansk IT efterspørger skarpere teknisk fokus i den offentlige digitalisering

  Det offentliges teknologiske fokus i forbindelse med digitaliseringen er for bredt, lyder det fra Dansk IT
 • Indhold - Onsdag - d. 25-10-2017

  IT i Praksis: Misforstået hvis offentlig digitalisering bliver lig blockchain, AI og VR

  Mange småforsøg giver risiko for, at man ikke bliver god til noget, lyder advarsel fra Dansk IT
 • Indhold - Fredag - d. 20-10-2017

  FE skal kunne hjælpe virksomheder og myndigheder

  DANSK IT: Her er seks forslag, der skal sikre IT-sikkerheden i det danske samfund
 • Indhold - Fredag - d. 20-10-2017

  Dansk IT leverer sikkerhedsanbefalinger til regeringen

  Regeringen vil styrke det danske cyberforsvar, og ifølge Dansk IT bør et nyt forslag rumme muligheder for, at Forsvarets Efterretningstjeneste kan hjælpe danske virksomheder.
 • Indhold - Fredag - d. 20-10-2017

  FE skal kunne hjælpe virksomheder og myndigheder med cybersikkerhed

  Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Center for Cybersikkerhed bør stille sine ressourcer til rådighed for virksomheder og myndigheder, så cyberangreb kan stoppes før skaden er sket, lyder det fra organisationen Dansk IT.
 • Indhold - Mandag - d. 16-10-2017

  Bøde-dilemmaet: Skal offentligt datasjusk gå ud over kræftpatienter?

  Hvem kommer til at betale prisen, når de offentlige myndigheder skal straffes for datasjusk?
 • Indhold - Torsdag - d. 12-10-2017

  GDPR: Regeringen vil give det offentlige bøder for sjusk med data

  Regeringen vil straffe myndigheder, hvis de overtræder reglerne for databeskyttelse.
 • Indhold - Torsdag - d. 12-10-2017

  Droner er det nye skæg og blå briller

  Tidligere har skjulte mikrofoner og falske medarbejdere været nøgleredskaber, når virksomheder har prøvet at snyde sig til konkurrencefordele. Men med dronernes indmarch har spillet ændret sig, og nye teknologier skal i brug i kampen mod industrispionage.
 • Indhold - Torsdag - d. 12-10-2017

  Helt ny virkelighed for Datatilsynet

  Den 25. maj 2018 træder EU's nye persondataforordning i kraft. Det betyder både nye sanktionsmuligheder overfor virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder samt en mere krævende rolle for Datatilsynet. Men er tilsynet gearet til det? Det stiller mange branchefolk spørgsmålstegn ved.

  Kan læses i Alt om Data (er ikke tilgængeligt online)


 • Indhold - Fredag - d. 29-9-2017

  Derfor regnes Danmark som en digital frontløber

  Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT's udvalgt for it i den offentlige sektor, fortæller hvorfor Danmark regnes som en digital frontløber nation, og hvorfor Lars Løkke derfor er hovedtaler på EU-topmøde om digitalisering

  Interviewet er fra TV2 News (er ikke tilgængeligt online)


 • Indhold - Mandag - d. 25-9-2017

  Mange medarbejdere er ikke forberedte på hackerangreb

  Der er er stor forskel på, hvordan medarbejdere på tværs af den offentlige sektor oplever it-sikkerheden på deres arbejdsplads, viser undersøgelse.
 • Indhold - Mandag - d. 25-9-2017

  Digitaliseringen kalder på ny tilgang til ledelse

  Såvel private som offentlige organisationer er i dag truet på deres eksistens, hvis de ikke er i stand til at udnytte de teknologiske muligheder. Det kalder på en ny tilgang til ledelse, lyder det fra topledere i bogen Ledelse i d-land, som DANSK IT udgav tidligere i år.
 • Indhold - Lørdag - d. 23-9-2017

  Spiontjeneste bør dele sine efterretninger om cybertrusler

  Med bred opbakning fra erhvervsliv og fagfolk foreslår Dansk IT, at Forsvarets Efterretningstjeneste åbner for den hemmelige pose af oplysninger. Det skal gavne nationens generelle it-sikkerhed.
 • Indhold - Lørdag - d. 23-9-2017

  It-sikkerhed: 6 år uden oplysninger til borgerne

  Det er en politisk sag at vurdere, om oplysning til borgerne om cybersikkerhed er en statslig opgave eller ej. Men i og med at vi som nation er så gennemdigitaliseret, så er det måske lige kækt nok at sige, at folk bare selv må finde ud af det. Muligheden for at gå tilbage til papir har vi for længst passeret, så det er afgørende at værne om tilliden til den digitale kommunikation og infrastruktur«, siger Thomas Kristmar, fra Dansk IT’s fagråd for informationssikkerhed
 • Indhold - Lørdag - d. 23-9-2017

  Minister vil kigge på oplysningskampagner om it-sikkerhed

  Oplysning af borgerne om it-sikkerhed fra statens side har været ikke eksisterende de sidste seks år. Og det får nu en række aktører til at råbe vagt i gevær i dagens udgave af Politiken.
 • Indhold - Fredag - d. 22-9-2017

  Dataetik på dagsordenen til ny konference

  Dansk IT går sammen med Dataethics for at sætte fokus på datasikkerhed og privacy til en ny europæisk konference om dataetik.
 • Indhold - Torsdag - d. 21-9-2017

  Paranoide

  Hver tredje unge dansker mellem 18 og 29 år er begyndt at sætte tape over deres webcam på computeren af frygt for at blive overvåget. Det viser en ny undersøgelse fra DANSK IT og DataEthics, som BT bringer resultaterne af.
 • Indhold - Onsdag - d. 20-9-2017

  Unge taper kameraet til af frygt for hacking

  Hver tredje ung mellem 18-29 sætter tape foran sit webcam på computeren for at beskytte sig mod digital overvågning, viser undersøgelse fra DANSK IT og Dataethics.
 • Indhold - Onsdag - d. 20-9-2017

  Unge dækker kamera med tape

  Hver tredje ung mellem 18-29 sætter tape foran sit webcam på computeren for at beskytte sig mod digital overvågning, viser undersøgelse fra DANSK IT og Dataethics.
 • Indhold - Onsdag - d. 20-9-2017

  Bøder til myndigheder

  It-professionelle mener, at offentlige myndigheder skal have bøder for at bryde databeskyttelsesloven

  Kan læses i Djøfbladet


 • Indhold - Søndag - d. 10-9-2017

  Ledelse i det digitale Danmark

  I bogen Ledelse i d-land opstiller forfatterne fra foreningen DANSK IT fire grundlæggende egenskaber og seks kompetencer i ledelse af digitaliseringsprocesser.
 • Indhold - Torsdag - d. 7-9-2017

  Dansk IT: Offentlige myndigheder skal fortsat kunne dele viden

  I Dansk IT er man positivt indstillet over for regeringens seneste udspil, men advarer mod at begrænse det offentliges muligheder for at dele viden - også selvom det sker på kommercielle vilkår.
 • Indhold - Fredag - d. 1-9-2017

  Risikoanalyser af it-projekter samler støv

  Når danske virksomheder laver nyt it-projekter, har de svært ved at lærer af tidligere erfaringer og undgå fælder, fordi risikodata sjældent bliver systematisk registreret og delt med andre i organisationen.
 • Indhold - Fredag - d. 1-9-2017

  Politikerne skal flytte fingeren fra kontrolknappen

  Digitaliseringen kører meget godt fremad og er med til at bane vejen for disruption i hele den offentlige sektor. Alligevel halter den offentlige sektor bagud, ifølge adm. dir. Rikke Hvilshøj, Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 1-9-2017

  Det nye modeord: Disruption

  Professor Clayton Christensen, Harvard University, har været først til at definere det nyeste modeord disruption. Det betyder forstyrrelse eller kortslutning. Det er ikke et begreb, der beskriver teknologien, men den afledte effekt den nye teknologi har på resten af markedet.
 • Indhold - Torsdag - d. 31-8-2017

  Regering vil opruste Datatilsynet med øget bevilling på 60 procent

  Nettoudgiftsbevilling øges til 36,5 millioner i 2018 med baggrund i EU's kommende databeskyttelsesforordning.
 • Indhold - Torsdag - d. 31-8-2017

  Morgenbriefing: Foreninger: Giv flere penge til Datatilsynet

  I et åbent brev til justitsminister Søren Pape kræver en række it-organisationer flere penge og ressourcer til Datatilsynet.
 • Indhold - Onsdag - d. 30-8-2017

  Organisationer sender åbent brev til Søren Pape om at styrke Datatilsynet

  Datatilsynet skal have flere muskler for at kunne håndtere de kommende datakrav fra EU, skriver en række organisationer i et åbent brev til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).
 • Indhold - Onsdag - d. 30-8-2017

  Virksomheder lægger erfaringer til side i nye it-projekter

  En tredjedel af de danske virksomheder genbruger ikke erfaringer fra tidligere it-projekter, og risikerer dermed problemer i forbindelse med nye it-projekter, som kunne være undgået.
 • Indhold - Onsdag - d. 30-8-2017

  Morgenbriefing: Danske virksomheder kan ikke finde ud af at anvende risikovurderinger

  Danske virksomheder er blevet flinke til at udarbejde risikovurderinger, når de går i gang med nye it-projekter. Men de glemmer ofte at dele risikovurderingerne i organisationerne, lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra DANSK IT.
 • Indhold - Tirsdag - d. 29-8-2017

  Alt for mange lægger erfaringer med risici ved it-projekter i skuffen

  33 procent genbruger slet ikke risikodata fra deres it-projekter, og derfor risikerer man at løbe ind i problemer i nye projekter, som man kunne have undgået.
 • Indhold - Tirsdag - d. 29-8-2017

  Værdifuld viden om risikostyring af it-projekter går tabt

  Manglende vidensdeling af risikoanalyser betyder, at virksomheder er i fare for gentage de samme fejl i it-projekter gang på gang, viser ny undersøgelse fra DANSK IT.
 • Indhold - Fredag - d. 25-8-2017

  Tiden rinder for de store it-projekter

  Skal vi minimere risikoen for fremtidige it-skandaler, kræver det først og fremmeste respekt for kompleksiteten i at udvikle gode it-løsninger.

  Klummen kan læses i Computerworld


 • Indhold - Fredag - d. 25-8-2017

  Hav brugeren for øje og gå ned i maskinrummet

  Man skal udfordre de arbejdsgange og den måde, man tilrettelægger tingene på, så man i højere grad tilrettelægger det ud fra, at der skal være værdi for brugerne”, siger Ejvind Jørgensen. Ud over jobbet i cBrain er han også formand for Dansk IT’s udvalg for IT i den offentlige sektor.

  Kan læses i HK Samdata


 • Indhold - Mandag - d. 14-8-2017

  De store it-projekters tid lakker mod enden

  Skal vi minimere risikoen for fremtidige it-skandaler, kræver det først og fremmeste respekt for kompleksiteten i at udvikle gode it-løsninger.
 • Indhold - Søndag - d. 13-8-2017

  Skal det offentlige have bøder for ikke at passe på data?

  Skal staten give sig selv bøder, hvis de ikke passer på vores data - det skal virksomheder nemlig, når EUs nye dataforordning træder i kraft til næste år.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-8-2017

  Lav politiske reformer, så digitale muligheder udnyttes

  De digitale rammer skal ikke diktere politiske reformer, men politiske reformer bør så vidt muligt udformes, så digitale muligheder for kvalitet og effektivitet udnyttes.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-8-2017

  Rundspørge: It-professionelle vil give myndigheder bøder for datasjusk

  Et flertal af it-professionelle er tilhængere af bødestraf til myndigheder, der sjusker med datasikkerhed. Det viser en rundspørge, som Dansk IT har foretaget blandt 219 it-professionelle.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-8-2017

  Overvældende flertal af it-folk vil straffe det offentlige for data-sjusk

  Ny persondatalov vil give store bøder til virksomheder, mens myndighederne igen står til at slippe – nu kræver danske it-folk bøder til det offentlige.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-8-2017

  It-ansatte vil give det offentlige sjuskebøder

  Syv ud af 10 it-ansatte vil give offentlige myndigheder strafincitamenter i form af bøder, for at undgå datasjusk fra myndighedernes side, viser undersøgelse.
 • Indhold - Mandag - d. 7-8-2017

  Dansk IT vil have bøder til myndigheder, der ikke passer på vores persondata

  Bøder til offentlige myndigheder for datasjusk er lige nu det bedste bud på en sanktion til myndigheder, der ikke passer godt nok på borgerens data, fortæller Rikke Hvilshøj, direktør, DANSK IT.
 • Indhold - Mandag - d. 7-8-2017

  Det offentlig taler ikke sammen på nettet

  Den øgede digitalisering af det offentlige Danmark og kontakten med borgerne lider under den samme fragmentering og silotænkning, som også præger den fysiske del af den offentlige forvaltning.Det skriver Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT, og Søren Skaarup, seniorkonsulent hos Rambøll Management Consulting, i en fælles analyse i Politiken.
 • Indhold - Lørdag - d. 5-8-2017

  It: Borgerne savner sammenhæng på nettet

  Danskerne oplever ofte, at de må hoppe fra myndighed til myndighed, når de har brug for at kontakte det offentlige på nettet.

  Kan læses i Politiken


 • Indhold - Torsdag - d. 3-8-2017

  Big Data: Det skal bruges... men hvordan?

  Big Data giver først mening, når vi kan køre alle data sammen -det giver masser af ' convenience'. Men politikerne er nødt til at forholde sig til de nye problemstillinger, der opstår, og borgerne er nødt til at lære at forholde sig kritisk til algoritmer. Og så handler det om at gøre databeskyttelsen bedre, sagde Rikke Hvilshøj, DANSK IT.

  Kan læses i Prosabladet

 • Indhold - Torsdag - d. 3-8-2017

  Spørg forretningen

  Ifølge Michael Ørnø, direktør i Statens IT og formand for DANSK IT's fagråd for it-drift og -service, giver det mening at have KPI'er, der måler de traditionelle systemparametre, da de også skal være i orden. Derudover kan der ligge formaliserede krav i form af SLA'er (Service-Level Agreement) eller egentlige kontrakter. Men det er vigtigt også at måle på de parametre, som umiddelbart virker sværere at måle på, for eksempel om en it-afdeling er god til at indgå i forretningsprojekter med andre dele af organisationen.

  Kan læses i Prosabladet

 • Indhold - Torsdag - d. 3-8-2017

  It-afdelingen skal leve op til kundernes forventninger

  - Den kvalitet, man som it-afdeling skal stræbe efter og måles på, er kvaliteten af den brugeroplevede service, som man leverer til sin organisation. Det handler nemlig ikke kun om kvaliteten af de enkelte it-systemer, man driver, siger Christian F. Nissen, partner i Blue-Hat og medlem af DANSK IT's fagråd for it-drift og -service.

  Kan læses i Prosabladet

 • Indhold - Torsdag - d. 3-8-2017

  Politikere vil undersøge strafmuligheder for offentligt datasjusk

  Læk af personfølsomme oplysninger er lige slemme, om det stammer fra private eller offentlige virksomheder. Derfor skal strafincitamenter i form af bøder til de private kunne efterlignes i det offentlige, når ny EU-lovgivning træder i kraft, mener flere it-ordførere.
 • Indhold - Onsdag - d. 2-8-2017

  Hvilshøj: Det er uholdbart at lade myndigheder slippe med påtale ved datasjusk

  Private virksomheder risikerer anseelige bøder, hvis de i fremtiden overtræder de kommende GDPR-regler, mens myndighederne, mens myndighederne kan nøjes med at få en løftet pegefinger. Uholdbart for borgernes retfærdighedssans, mener adm. direktør for Dansk IT Rikke Hvilshøj.
 • Indhold - Onsdag - d. 2-8-2017

  Regeringen vender det blinde øje til centralt spørgsmål om datasikkerhed

  Regeringen har sendt et udkast til databeskyttelseslov i høring, der til maj næste år skal erstatte den nuværende persondatalov. Centralt i lovforslaget er, at private virksomheder, der sjusker med at beskytte persondata, risikerer bøder i millionklassen. Derimod har man valgt at vende det blinde øje til spørgsmålet om, hvilke sanktioner, der skal ramme offentlige myndigheder, der gør det samme.
 • Indhold - Torsdag - d. 20-7-2017

  5 skarpe til fagbevægelsen

  Alt om DATA har stillet fem spørgsmål til Nana Højlund, næstformand i LO, om industri 4.0, digitalisering og mere.

  Kan læses i Alt om Data.


 • Indhold - Mandag - d. 26-6-2017

  Branchen jubler over Lars Frelles jobskifte

  Rikke Hvilshøj, adm. direktør i Dansk IT, roser Lars Frelle-Petersen og er glad for, at han nu sidder i Finansministeriet.
 • Indhold - Tirsdag - d. 20-6-2017

  Danskernes it-evner overvurderes

  I mange år har man talt om, at børn skal lære kodning i folkeskolen, at arbejdsmarkedet mangler it-specialister, og at vi alle mangler digital dannelse. Hvad der er knap så meget opmærksomhed omkring, er, at vores helt basale it-kompetencer kan blive bedre.
 • Indhold - Mandag - d. 19-6-2017

  Folkemøde: Ledelse i d-land

  Digitalisering og disruption er blevet hinandens faste følgesvende og havde fundet vej til adskillige workshops på Folkemødet. De lagde også vejen forbi Teknologirådets telt til en debat om ”Ledelse i d-land”. Det er både er titlen på en bog, som en it-tænketank med 26 offentlige og private ledere har støbt fundamentet for og var også titlen på debatten, som DANSK IT (forening for it-professionelel, red.) stod bag.
 • Indhold - Fredag - d. 16-6-2017

  Danmarks fem bedste CIO'er har én vigtig ting til fælles: Præcision

  Den 8. juni kårede Computerworld, IDC og Dansk IT Årets CIO 2017 blandt fem nominerede kandidater.

  Kan læses i Computerworld


 • Indhold - Fredag - d. 16-6-2017

  Årets CIO er en modig og fremsynet mand

  Den balance mellem det sikre og det satsende er opskriften på Årets CIO 2017.

  Kan læses i Computerworld


 • Indhold - Fredag - d. 16-6-2017

  KMDs håndtering skriger til himlen

  Morten Klitgaard Friis, der medlem af Dansk IT’s fagråd for informationssikkerhed, råder virksomheder, der håndterer offentlige systemer, til at tage problemet alvorligt.
 • Indhold - Tirsdag - d. 13-6-2017

  Hæder

  Mette Gere, der studerer digital media engineering på Danmarks Tekniske Universitet, har modtaget it-prisen “Årets Gnist” af foreningen Dansk it.

  Kan læses i Børsen


 • Indhold - Mandag - d. 12-6-2017

  Hæder

  Hanne Bay, formand for Dansk It’s fagråd It og Jura, vinder Dansk It’s Ildsjælepris

  Kan læses i Børsen


 • Indhold - Lørdag - d. 10-6-2017

  Færre medarbejdere i Syddanmark er forberedte på hackerangreb end i resten af landet

  Mange virksomheder gør sig unødigt sårbare for it-kriminelle, fordi de ikke forbereder deres ansatte på hackerangreb. I Syddanmark er medarbejdere imidlertid dårligere klædt på end i resten af landet, viser undersøgelse.

  Kan læses i JydskeVestkysten


 • Indhold - Fredag - d. 9-6-2017

  Derfor hylder vi Torben Kjær, CIO i Rambøll

  Det handler ikke kun om it-hygiejne, men om meget større ting
 • Indhold - Tirsdag - d. 6-6-2017

  Færre medarbejdere i Syddanmark er forberedte på hackerangreb end i resten af landet

  Mange virksomheder gør sig unødigt sårbare for it-kriminelle, fordi de ikke forbereder deres ansatte på hackerangreb. I Syddanmark er medarbejdere imidlertid dårligere klædt på end i resten af landet, viser undersøgelse.
 • Indhold - Torsdag - d. 1-6-2017

  Morgen-briefing: Ny bestyrelse til Dansk IT

  Dansk IT har valgt ny bestyrelse på organisationens generalforsamling, der blev afviklet onsdag.
 • Indhold - Onsdag - d. 31-5-2017

  Her er Dansk IT's nye bestyrelse

  Dansk IT har valgt en række nye medlemmer til sin bestyrelse efter dagens generalforsamling.
 • Indhold - Onsdag - d. 31-5-2017

  Fem nye ind i toppen af Dansk IT

  Fem nye IT-profiler er indtrådt i bestyrelsen for interesseorganisationen Dansk IT, der organiserer IT-folk uden for selve IT-verdenen.
 • Indhold - Onsdag - d. 31-5-2017

  Dansk IT har fået nye bestyrelsesmedlemmer

  På DANSK IT’s generalforsamling den 31. maj blev der valgt nye tunge it-profiler ind i foreningens bestyrelse.
 • Indhold - Tirsdag - d. 30-5-2017

  Dansk IT: Den offentlige digitalisering har fået et offentligt ansigt

  Lars Frelle-Petersen gør ret i at vise sit ansigt i den offentlige debat og erkende de fejl, der er forbundet med digitaliseringen af det offentlige, skriver Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT.
 • Indhold - Mandag - d. 29-5-2017

  Stor udskiftning blandt danske top-CIO'er er positivt - de har nærmest selv bedt om det

  Umiddelbart skulle man måske mene, at det er uheldigt, at der tilsyneladende foregår en stor udskiftning i it-toppen. Men i virkeligheden er det måske snarere positivt, idet det er udryk for, at de danske CIOs har fået mulighed for at spille den centrale rolle, som de i lang tid har efterlyst.
 • Indhold - Mandag - d. 29-5-2017

  Digitalt lederskab kræver nye kompetencer

  ”Ledelse i d-land” hedder en ny bog fra DANSK IT, der handler om de nye ledelseskompetencer, som er nødvendige for at drive transformationen i virksomhederne i forbindelse med digitaliseringen.
 • Indhold - Mandag - d. 22-5-2017

  It-sikkerhedspolitik ukendt for halvdelen af de ansatte på sociale institutioner

  Det seneste massive hackerangreb bør ikke blot give anledning til, at myndigheder kigger på, hvordan den nationale cybersikkerhed kan blive bedre. Det bør også give anledning til, at ledere i alle brancher får sat IT-sikkerhed på agendaen hos medarbejderne. For der er plads til forbedring.
 • Indhold - Fredag - d. 19-5-2017

  Forandring i ekkodalen

  Det er de små og mellemstore virksomheder, der står med de største udfordringer, når det kommer til at gribe de digitale muligheder, konkluderer Dansk IT´s formand for erhvervsudvalget i denne klumme.
 • Indhold - Torsdag - d. 18-5-2017

  Medarbejderne er ikke forberedte på hackerangreb

  Det seneste massive hackerangreb bør ikke blot give anledning til, at myndigheder kigger på, hvordan den nationale cybersikkerhed kan blive bedre. Det bør også give anledning til, at ledere i alle brancher får sat IT-sikkerhed på agendaen hos medarbejderne. For der er plads til forbedring.
 • Indhold - Torsdag - d. 11-5-2017

  DANSK IT: Regeringen bliver nødt til at følge anbefalingerne fra Digital Vækstpanel

  En række af de anbefalinger, som det Digitale Vækstpanel forleden præsenterede, har vi set før, og de er aldrig blevet til noget. Men denne gang vil der ske noget, mener Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 5-5-2017

  Her er de fem dygtigste it-topchefer i Danmark

  Den 8. juni kårer Computerworld, IDC og Dansk IT Årets CIO i Danmark i 2017.
 • Indhold - Onsdag - d. 3-5-2017

  Der er fup i alle afskygninger på internettet

  Når det gælder virksomhederne er det langt fra alle der har en it-sikkerhedspolitik.

  Artiklen kan læses i Fyns Stiftstidende


 • Indhold - Fredag - d. 28-4-2017

  Ildsjæl stopper i DANSK IT

  Niels Bjørn-Andersen stopper DANSK IT's fagråd for for Strategi og ledelse.
 • Indhold - Mandag - d. 10-4-2017

  Datatilsynet om ny databeskyttelsesforordning: ”Det er møghamrende indviklede regler”

  Der er stadig mange uklare punkter omkring EU's kommende persondataforordning, som kan udløse kæmpebøder til dem, som ikke er klar til deadline.
 • Indhold - Fredag - d. 7-4-2017

  Politisk fokus på digital dannelse

  DANSK IT var i slutningen af februar vært ved en konference på Christiansborg, hvor man anlagde et mere overordnet politisk aspekt på de digitale udfordringer, vi står over for som borgere - såvel unge som ældre.

  Artiklen kan læses i Alt om Data

 • Indhold - Torsdag - d. 6-4-2017

  Digital omstilling kræver mere it-parate leder

  Regeringen vil speede den digitale proces i den offentlige sektor op. Men hvis ambitionen skal realiseres, kræver det at også det øvre ledelseslag får de digitale arbejdshandsker på.
 • Indhold - Tirsdag - d. 4-4-2017

  Skat godt på vej med EFI-afløser: Det skal gå stærkt, for milliardgælden bare vokser

  En nærmest eksplosiv udvikling af borgeres og virksomheders gæld til det offentlige satte sidste år Skatteministeriet under et gigantisk tidspres for at få anskaffet et nyt it-system til inddrivelse. Det fortalte programchef i Skatteministeriet Thomas Monefeldt under et oplæg på konferencen Offentlig Digitalisering, som blev afholdt for nylig af Dansk IT i Aarhus.
 • Indhold - Mandag - d. 3-4-2017

  Nyskilte bliver kastet ud i Kafka-ske systemer, når de møder det offentlige

  Når et par vil skilles, bliver de mødt med komplicerede og analoge offentlige borgerservice, som ikke 'taler'ordentligt sammen. Derfor bliver borgerne tvunget til at gøre det job, som normalt tillægges sagsbehandlere.
 • Indhold - Mandag - d. 27-3-2017

  Mød tre danske it-topchefer der er kåret som de bedste - nu kan du blive Årets CIO i 2017

  Årets CIO 2017: Læs interviews med vigtige pointer fra de sidste tre års vindere af Årets CIO i Danmark.
 • Indhold - Mandag - d. 27-3-2017

  KMD på Charmeoffensiv

  Danmarks største kommunale it-leverandør, KMD, vil overbevise alle om, at det er tid til at se fremad. Kommunen har fulgt KMD-charmeoffensiv målrettet de kommunale embedsfolk på en it-konference i Aarhus.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Tillid er afgørende for offentlige it-systemer

  Hos den danske it-virksomhed Omada ser man flere udfordringer i processen med at digitalisere samfundet, når det kommer til adgangen til data og borgernes tillid til systemet.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Øget fokus på skandaleramte it-projekter skaber nervøsitet hos offentlige kunder

  Frygten for at blive den næste store it-skandale præger i høj grad de opgaver, som bliver udbudt fra det offentlige. Dialog mellem topledelse og løbende åbenhed fra begge parter kan være løsningen, mener privat leverandør.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Digitaliseringsstyrelsen trækker i land: NemID 2 nok først klar i 2018

  Det nye årstal blev nævnt under et indlæg fra Digitaliseringsstyrelsen på konferencen Offentlig Digitalisering, som Dansk IT har afholdt i Aarhus i denne uge.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Pensionering af NemID lader til at være udskudt igen-igen-igen

  Det nye årstal blev nævnt under et indlæg fra Digitaliseringsstyrelsen på konferencen Offentlig Digitalisering, som Dansk IT har afholdt i Aarhus i denne uge.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Internettets øjne hviler på os

  En undersøgelse fra Dansk IT viser, at 90% af danskerne tror, at de i høj eller nogen grad bliver overvåget, når de er online.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Aarhus Kommune går i drift med egen it-journal: Der findes ikke et brugbart standardsystem

  Kommunen har valgt at -go live- med systemet i stilhed, men fortalte dog om det på Dansk ITs konference, Offentlig Digitalisering, som netop er afholdt i Aarhus.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Stor IT-konference i Aarhus. Vi skal lære af Singapore

  Dansk IT har i disse dage samlet eksperter fra ind- og udland i Musikhuset.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-3-2017

  Helsingør Kommune vinder Digitaliseringspris

  Ved konferencen Offentlig Digitalisering 2017 vandt Helsingør Kommune en digitaliserings pris for webportalen Familiedialog.

  Artiklen kan læses i Helsingør Dagblad
 • Indhold - Onsdag - d. 22-3-2017

  It-ministeren: Offentlige organisationer skal til at tænke ud over egen næsetip

  Den næste udgave af NemID betyder også en navneændring til den danske login- og signatur-løsning. Det kunne minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) løfte sløret for på konferencen Offentlig Digitalisering, som Dansk IT står bag, og som finder sted i Århus i disse dage.
 • Indhold - Onsdag - d. 22-3-2017

  Region Sjælland: Vi skal kunne sammenkøre kommunedata og sygehusdata

  Hvis man skal være i stand til at forebygge kroniske sygdomme hos borgerne, skal der ændres i den 'forældede persondatalov'. Det fortalte PFI-direktør i Region Sjælland Mahad Mussa Huniche, da han holdt et oplæg til konferencen Offentlig Digitalisering i Aarhus.
 • Indhold - Onsdag - d. 22-3-2017

  NemID får nyt navn

  Den næste udgave af NemID betyder også en navneændring til den danske login- og signatur-løsning. Det kunne minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) løfte sløret for på konferencen Offentlig Digitalisering, som Dansk IT står bag, og som finder sted i Århus i disse dage.
 • Indhold - Mandag - d. 20-3-2017

  DANSK IT: Nyt kodeks kan forbedre samarbejdet mellem myndigheder og it-leverandører

  I næsten to årtier har man talt om, hvordan statslige myndigheder og it-leverandører kan blive bedre til at arbejde sammen om store statslige it-projekter. Et nyt kodeks viser nu vej til bedre samarbejde, vurderer DANSK IT.

  Artiklen kan læses i indstik i Berlingske • Indhold - Mandag - d. 20-3-2017

  Det offentlige (og private) slås med at få medarbejderne til at tage ejerskab for projekter

  Den største barriere for at høste gevinsterne i projekter er, at medarbejderne og andre interessenter ikke tager ejerskab for forandringerne, viser undersøgelse fra Dansk IT og Peak Consulting Group.

  Artiklen kan læses i indstik i Berlingske • Indhold - Mandag - d. 20-3-2017

  It-parate regler og love kan booste innovationen i det offentlige

  En af de største forudsætninger for at skabe innovation i den offentlige sektor er enkle og gennemskuelige regler og love, som både borgere og it-systemer kan forstå, lyder det fra Rikke Hvilshøj, adm. direktør, DANSK IT.

  Artiklen kan læses i indstik i Berlingske • Indhold - Mandag - d. 20-3-2017

  Ledelse i det digitale samfund kræver teknologi- og menneskeforståelse

  Hvad kræver det af offentlige ledere at udnytte de digitale muligheder, lede forandringen og at lede i en digitaliseret verden? Ifølge forfatterne til den nye bog ”Ledelse i d-land” fra DANSK IT skærper digitaliseringen især kravene til ledernes teknologi- og menneskeforståelse.

  Artiklen kan læses i indstik i Berlingske • Indhold - Mandag - d. 20-3-2017

  Større risikovillighed efterlyses

  Det kan måske virke underligt at opfordre politikere og offentlige beslutningstagere til at tage større risici i forhold til digitaliseringen, når man tænker på, at der er flere eksempler på store it-projekter, der er gået galt.

  Artiklen kan læses i indstik i Berlingske • Indhold - Fredag - d. 17-3-2017

  Større risikovillighed efterlyses

  Tiden er derfor ofte løbet fra de store forkromede it-projekter. De tager for lang tid, budgetterne holder ikke og de kører ofte af sporet. Tiden er til gengæld inde til flere korte og hurtige projekter og afprøvninger.
 • Indhold - Torsdag - d. 9-3-2017

  De bedste digitale kommuner får borgerne og medarbejderne med

  De kommuner, der har været bedst til at digitalisere velfærden, sætter fokus på at inddrage borgerne og uddanne personalet til at bruge de digitale løsninger bedst muligt.
 • Indhold - Mandag - d. 27-2-2017

  Ansvaret for digital dannelse

  Aldrig tidligere har så mange haft så let adgang til informationer og ny viden som i dag.

  Lederen kan læses i Frederiksborg Amts Avis, Sjællandske Næstved og Sjællandske Slagelse 


 • Indhold - Søndag - d. 26-2-2017

  Vi er endnu ikke blevet autoriteter i vores eget digitale liv

  Vi står på tærsklen til en ny digital oplysningstid. I modsætning til den for 200-300 år siden har vi langt igen, før vi kan kalde os oplyste og kritiske borgere. To eksperter forklarer.
 • Indhold - Fredag - d. 24-2-2017

  Høring: Digital dannelse er hele samfundets ansvar

  Når skolegården via internettet bliver til hele verden, bliver ansvaret for unges gebærden i den digitale verden til hele samfundets ansvar - ikke kun skolens. Det var budskabet på en høring på Christiansborg onsdag.
 • Indhold - Fredag - d. 24-2-2017

  Lisbeth Knudsen: Er demokratiet truet?

  Medierne, politikerne og borgerne svigter demokratiet, siger Søren Pind. Men hvad er kuren?
 • Indhold - Fredag - d. 24-2-2017

  Nu finder vi Danmarks dygtigste CIO

  Kampen om at blive Danmarks dygtigste CIO i 2017 begynder nu. Her kan du se, hvordan du kommer i spil til den eftertragtede pris.

  Artiklen kan læses i Computerworld


 • Indhold - Fredag - d. 24-2-2017

  Standardaftale for it-drift skal reducere risikoen for konflikter

  Alt for mange it-driftsaftaler ender i konflikt mellem kunde og leverdør. Og alt for tit bunder konflikten i, at kunde og leverandør ikke havde et fælles afsæt, da de begyndte at forhandle aftalen. Det har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra IT-Branchen, Danske IT-Advokater og Dansk IT nu gjort noget ved.

  Artiklen kan læses i Computerworld


 • Indhold - Torsdag - d. 23-2-2017

  Digital dannelse

  Elektronista har været til høring på Christiansborg om dannelse i den digitale verden.
 • Indhold - Torsdag - d. 23-2-2017

  Fælles front for dataetik

  DANSK IT og tænketanken Data-Ethics har indgået et strategisk samarbejde om at styrke fokus på brugen af data samt sikre, at den digitale infrastruktur tager hensyn til og beskytter individet.

  Artiklen kan læses i Alt om Data
 • Indhold - Torsdag - d. 23-2-2017

  Digital uddannelse er en samfundsopgave

  Det at opnå gode, digitale evner er i dag ligeså vigtigt, som det på Grundtvigs tid var vigtigt at lære at læse og skrive med henblik på at kunne deltage i det gryende demokrati. Digitaliseringen forandrer samfundsdebatten i en sådan grad, at vi alle skal lære at deltage aktivt i demokratiet på nye måder.

  Artiklen kan læses i Alt om Data
 • Indhold - Onsdag - d. 22-2-2017

  Høring om digital dannelse

  Klaus Kvorning Hansen, Dansk IT og Lisbeth Trinskjær, formand Højskolerne, fortæller om, hvor den digitale dannelse skal komme fra.
 • Indhold - Onsdag - d. 22-2-2017

  Digital dannelse til debat

  Der er masser af historier om folk, der bliver ofre for løgn, svindel og tyveri i den digitale verden. Men vi skal tage magten tilbage. Vi skal blive digitalt dannede. Medvirkende: Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT’s udvalg for digitale kompetencer, vicedirektør for Koncern-IT, Københavns Universitet.
 • Indhold - Tirsdag - d. 21-2-2017

  Ny standardaftale for it-drift

  IT-Branchen, DANSK IT og Danske IT-Advokater har offentliggjort den første standardaftale for it-drift til private virksomheder.

  Artiklen kan læses i Alt om Data
 • Indhold - Tirsdag - d. 21-2-2017

  Det er et wild west i øjeblikket

  Vores ansigtsløse kommunikation og ufølsomhed på nettet kræver mere digital dannelse, mener professor. Høring på Christiansborg skal give et bud.
 • Indhold - Torsdag - d. 16-2-2017

  Dø eller digitaliser virksomheden

  Per Tejs Knudsen, medforfatter til debatbogen "Ledelse i d-land" Har toplederne de kompetencer, der kræves i det digitale samfund?
 • Indhold - Onsdag - d. 15-2-2017

  Vind billetter til Dansk IT's store konference "Offentlig Digitalisering"

  Vil du vinde billetter til det største danske event inden for offentlig digitalisering? Så tilmeld dig Version2-konkurrence nederst i denne artikel, hvor vi udlodder tre billetter til Dansk IT's årlige konference, Offentlig Digitalisering den 22. og 23. marts 2017.
 • Indhold - Onsdag - d. 8-2-2017

  Virksomheder lader fejlslagne projekter køre videre

  Få virksomheder lukker løbende projekter, hvis business casen ikke holder.
 • Indhold - Mandag - d. 6-2-2017

  Virksomheder lader fejlslagne it-projekter køre videre

  Det er ikke kun det offentlige, der har store udfordringer med it-systemer. Den er også gal i mange private virksomheder.
 • Indhold - Torsdag - d. 26-1-2017

  EU-Domstolen får dansk databeskyttelsespris

  Domstolen hædres for sin banebrydende afgørelse før jul om ulovligheden i masseovervågning af befolkningen - men må ikke modtage priser.
 • Indhold - Torsdag - d. 26-1-2017

  EU-Domstolen får dansk databeskyttelsespris

  Domstolen hædres for sin banebrydende afgørelse før jul om ulovligheden i masseovervågning af befolkningen - men må ikke modtage priser.
 • Indhold - Onsdag - d. 18-1-2017

  Danskerne er bekymrede for deres data - hvorfor gør vi så ikke noget ved det?

  Klumme: Sikkerhed for persondata bliver et vigtigt omdrejningspunkt for 2017. Danskerne er bekymrede, men de gør ikke noget ved det. Og firmaerne skal træffe et valg, skriver Rikke Hvilshøj, direktør, DANSK IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 18-1-2017

  Folkeoplysning skal med

  Danmark har brug for et projekt, der danner folk, så de er i stand til at kunne udnytte og reflektere over de mange muligheder og forandringer, digitaliseringen medfører, hvis regeringen skal indfri sin ambition om livslang læring, skriver Rikke Hvilshøj, adm. direktør for Dansk IT i Jyllands-Posten 9/1.
 • Indhold - Torsdag - d. 12-1-2017

  Ny type driftskontrakt skal tage kradsbørstige konflikter i opløbet

  En ny standard for it-drift-aftale skal gøre det nemmere at blive enige, hvis hackerangreb, strømsvigt eller personlige fejl skyder it-systemet i sænk.
 • Indhold - Mandag - d. 9-1-2017

  Livslang læring for Danmarks fremtid kræver digital dannelse

  Der er brug for et digitalt dannelsesprojekt, så alle danskere har de fornødne redskaber til at være myndige, aktive, kritiske og deltagende demokratiske borgere i den digitale verden.
 • Indhold - Torsdag - d. 5-1-2017

  Hjælp, der er brug for et online-kompas

  Digital dannelse - det er jo netop ikke cykelhjelmen, der gør, at vi færdes sikkert i trafikken. Den yder beskyttelse, hvis det går galt.
 • Indhold - Fredag - d. 23-12-2016

  Mangler du kvalificeret it-arbejdskraft?... her er en (måske) oplagt løsning

  Gartner siger det, Rambøll siger det og Dansk IT siger det: It-afdelingerne får meget travlt med at skulle udvikle sig, og de skal udvikle sig hurtigt.
 • Indhold - Mandag - d. 19-12-2016

  Digitaliseringsstyrelsens direktør: Vi leverer markante resultater

  Mere brugervenlighed for borgerne, fx i forbindelse med flytning, skilsmisse eller etablering af en virksomhed er blandt de områder, som Digitaliseringsstyrelsen leverer på, lyder det.
 • Indhold - Tirsdag - d. 13-12-2016

  Torsten Schack: Innovér først, så innoverer vi efter

  Jeg kunne faktisk ikke være mere enig med Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT-s tænketank: regeringens opgave er at gøre relevant lovgivning digitaliseringsparat.
 • Indhold - Lørdag - d. 10-12-2016

  Er jeg digitalt dannet -er du?

  Jeg skal til Folkeråd om Digital Dannelse. Det er foreningen DANSK IT, som har indkaldt menigmand og branchefolk fra nær og fjern til at tage livtag med begrebet.

  Artiklen kan læses i Horsens Folkeblad


 • Indhold - Tirsdag - d. 6-12-2016

  DANSK IT: Lovgivning står i vejen for den nye minister for offentlig innovation

  Digitaliseringsparat lovgivning bliver en væsentlig faktor for, om den nye minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, får succes, skriver Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT's tænketank, Danmark 3.0.
 • Indhold - Tirsdag - d. 6-12-2016

  Stadig for få kvinder søger it-uddannelserne

  På trods af flere års indsats søger alt for få kvinder ind på it-uddannelserne. Og færdiggør de deres uddannelse, forsvinder de ofte ud af it-branchen, viser tallene. Tre topchefer i den danske IT-branche peger på problemer og mulige løsninger. Alle tre mener, at det bliver et langt sejt træk, men de kan fornemme en voksende interesse blandt de helt unge.

  Artiklen er fra indstik i Børsen


 • Indhold - Mandag - d. 21-11-2016

  Hul igennem til fremtiden

  - Vi er i en helt ny situation, hvor de små, innovative virksomheder hapser de store. De starter i periferien af et marked, som kan tilpasse sig kunderne på en helt anden måde og til anderledes lave priser, siger Rikke Hvilshøj, DANSK IT.

  Artiklen kan læses i Teknik og Miljø


 • Indhold - Mandag - d. 21-11-2016

  Digital folkeoplysning skal gøre os til ansvarlige borgere

  Hvis demokratiet skal fungere ordentligt i den digitale tidsalder, er der behov for en massiv digital dannelse, mener DANSK IT og Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark.

  Artiklen kan læses i JydskeVestkysten • Indhold - Søndag - d. 20-11-2016

  Digital folkeoplysning skal gøre os til ansvarlige borgere

  Hvis demokratiet skal fungere ordentligt i den digitale tidsalder, er der behov for en massiv digital dannelse, mener DANSK IT og Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark.
 • Indhold - Tirsdag - d. 15-11-2016

  Lovgivning hænger i den digitale bremse

  Kompliceret lovgivning står i vejen for digitale serviceforbedringer i det offentlige. Det skal ændres, hvis det fortsat skal være muligt at skabe digitale serviceforbedringer i det offentlige.
 • Indhold - Mandag - d. 14-11-2016

  Vi svigter vores børn, hvis vi tror, at de digitale evner kommer af sig selv

  Vi lader de fremtidige generationer i stikken, hvis vi hopper med på en antagelse om, at børn og unge helt af sig selv får digitale kompetencer og digital dannelse. For ligesom børn ikke læser og regner lige godt, er alle heller ikke lige gode til at begå sig digitalt.
 • Indhold - Fredag - d. 11-11-2016

  It-afdelingerne får travlt... meget travlt

  Ifølge CIO'erne i danske Top 500-virksomheder vil it-organisationen skulle udvikle sig i kvantespring på en lang række områder inden for de næste tre år. Ingen kommer uden om at kigge ud i verden for at rekruttere de nødvendige kompetencer eller kigge indad og efteruddanne egne it-medarbejdere.

  Klummen kan læses i Computerworld


 • Indhold - Tirsdag - d. 8-11-2016

  Syv kæmpespring venter for danske it-afdelinger

  Ifølge CIO'erne i danske Top 500-virksomheder vil it-organisationen skulle udvikle sig i kvantespring på en lang række områder inden for de næste tre år. Ingen kommer uden om at kigge ud i verden for at rekruttere de nødvendige kompetencer eller kigge indad og efteruddanne egne it-medarbejdere.
 • Indhold - Tirsdag - d. 8-11-2016

  Dansk IT: Er Olli også velfærdsteknologi?

  Selvkørende busser udfordrer såvel opgaveløsning som juridiske rammer for den offentlige velfærd.
 • Indhold - Tirsdag - d. 1-11-2016

  DANSK IT: Velfærdsteknologi er, hvad vi gør det til

  Debatten om velfærdsteknologi har haft tendens til at være synonym med robotstøvsugere og sundhedssektor. Men det ser ikke ud til at begrænse nytænkningen, som man ellers kunne have frygtet, skriver Troels Andersen fra DANSK IT.
 • Indhold - Torsdag - d. 27-10-2016

  Bred opbakning til opskrift mod fremtidige offentlige it-skandaler

  Samtale fremmer forståelsen, lød et berømt motto fra mobilverdenen, og det er også gennemgående i den nye opskrift på at undgå offentlige it-skandalesager.
 • Indhold - Lørdag - d. 15-10-2016

  Selv et barn kan omgå PETs blokerede hjemmesider

  Regeringen tilføjer endnu et område, der skal være genstand for blokering. Det er et stort indgreb i folks rettigheder og et stort forbrug af ressourcer for noget, selv et barn kan omgå.
 • Indhold - Fredag - d. 7-10-2016

  De offentlige tjenester hænger ikke sammen

  Det er i høj grad overladt til borgerne at få tingene til at hænge sammen på tværs af afdelinger og myndigheder, når de er i kontakt med det offentlige, viser ny undersøgelse fra Rambøll og DANSK IT.
 • Indhold - Torsdag - d. 6-10-2016

  Begrebsforvirring: Giver “velfærdsteknologi” stadig mening?

  Netop det spørgsmål rejser Rambøll og DANSK IT i seneste udgave af deres årligt tilbage tilbagevendende rapport “IT i praksis”. Her argumenterer de for, at velfærdsteknologi som begreb er udvandet og i værste fald forfejlet.
 • Indhold - Tirsdag - d. 4-10-2016

  Hvor er digitaliseringen i 2025-planen?

  Hvis vi skal have bedre, billigere og mere borgernær offentlig service, er der behov for at bringe den offentlige sektor helhjertet ind i den digitale tidsalder. Det kræver imidlertid mere end blot udvikling af nye it-systemer. Man må tilpasse lovgivningen og reglerne, inddrage borgere og give medarbejderne de nødvendige kvalifikationer.
 • Indhold - Tirsdag - d. 27-9-2016

  Dansk IT: Det offentliges sjusk med borgernes data bør straffes

  Det offentlige slipper for billigt, når det sjusker med håndteringen af personfølsomme oplysninger. Det bør have konsekvenser på lige fod med den private sektor, hvis tilliden til det offentlige skal opretholdes, mener Rikke Hvilshøj.
 • Indhold - Mandag - d. 26-9-2016

  Kompliceret lovgivning står i vejen for digitale serviceforbedringer

  Den offentlige sektor er i fuld gang med forny sig selv digitalt. Men mange offentlige myndigheder oplever, at lovgivningen står i vejen for yderligere digital innovation og forretningsudvikling.

  Artiklen er fra indstik i Berlingske og findes kun som print


 • Indhold - Mandag - d. 26-9-2016

  De bedste digitale kommuner får borgerne og medarbejderne med

  De kommuner, der har været bedst til at digitalisere velfærden, sætter fokus på at inddrage borgerne og uddanne personalet til at bruge de digitale løsninger bedst muligt.

  Artiklen er fra indstik i Berlingske og findes kun som print


 • Indhold - Mandag - d. 26-9-2016

  Flere ældre end unge vil kommunikere digitalt med det offentlige

  Ny undersøgelse fra Rambøll og DANSK IT viser, at flere ældre end unge foretrækker at kommunikere digitalt med det offentlige. Og det på trods af, at langt flere ældre end unge opfatter deres it-kompetencer som dårlige.

  Artiklen er fra indstik i Berlingske og findes kun som print


 • Indhold - Mandag - d. 26-9-2016

  Danskerne må selv få den offentlige service til at hænge sammen

  Nye tal viser, at det står sløjt til med at få den offentlige service til at hænge sammen på tværs af myndigheder og afdelinger. Bedre digitale løsninger er vejen frem, men de kan ikke stå alene. Telefonen, det personlige møde og den almindelige mail har også en rolle at spille i en stadig mere digitaliseret offentlig sektor, lyder det fra Rambøll og DANSK IT.

  Artiklen er fra indstik i Berlingske og findes kun som print


 • Indhold - Tirsdag - d. 20-9-2016

  Dansk It: Behov for større åbenhed om sundhedsdata

  Det er på høje tid, at der bliver taget debat, hvordan man kan sikre, at borgerene bliver ved med at være trygge ved at dele deres sundhedsdata.
 • Indhold - Fredag - d. 16-9-2016

  Dataforordning skal turbo-behandles

  Dansk lovgivning skal på få måneder kulegraves forud for EU's nye persondataforordning. Der er en relativt forceret proces, bekender ministeriet.
 • Indhold - Torsdag - d. 15-9-2016

  Ny disruptiv task force skal låne af Foghs erfaringer fra nullerne

  Bevægelsen mod en digital fremtid er blokeret af antik lovgivning. Radikalt forslag om ny disruptiv task force får positiv modtagelse i it-branchen, men afvises af Venstre.
 • Indhold - Tirsdag - d. 13-9-2016

  Topledelser: It-chefer forsømmer at bidrage med forretningsudvikling

  Undersøgelsen IT i praksis 2016 viser, at CIO'erne i landets virksomheder i højere grad skal bidrage til forretningsudviklingen. Først skal driften sikres, mener it-chef.
 • Indhold - Tirsdag - d. 13-9-2016

  Professor: CIO's er introverte og dårlige til innovation

  Flertallet af CIO's er gode til at sætte sig ind i nye teknologier som analytics og cloud computing. Men det kniber med at få det koblet op på forretningsudviklingen.
 • Indhold - Tirsdag - d. 13-9-2016

  Det sejler, Danmark: Fem år uden it-ansvarlig minister

  Danmark taber terræn, hvad angår digitalisering, og det vil koste landet dyrt. Lige siden ”hvid røg fra sort tårn” har it-ansvaret været hjemløst. Det kritiseres af to tidligere ministre af borgerlig observans, men Lars Løkke Rasmussen er godt tilfreds
 • Indhold - Tirsdag - d. 13-9-2016

  Har Danmark styr på datasikkerheden?

  Et nyt hold af debattører sætter fokus på indsamlingen og brugen af sundhedsdata. Er der styr på datasikkerheden i Danmark, eller er der brug for nye tiltag?
 • Indhold - Fredag - d. 9-9-2016

  Statens it-strategi fejler

  Det offentlige bygger business-cases på papiret, som der ikke bliver fulgt op på. Så vi ved faktisk ikke, om vi sparer penge
 • Indhold - Fredag - d. 9-9-2016

  Ældre er bedst på nettet: Her er det mange unge ikke forstår

  Nu viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, at under halvdelen af de 18-34-årige på trods af tro på egne digitale evner foretrækker at kommunikere digitalt med det offentlige. Når der er tale om ting af stor betydning, er det endnu færre.

  Artiklen kan læses i Søndagsavisen


 • Indhold - Mandag - d. 5-9-2016

  Unges it-evner halter efter de ældres

  Mens 51 procent af danskerne over 56 år foretrækker at klare kontakten til det offentlige digitalt, gælder det kun 47 procent af de 18-34-årige, viser en ny undersøgelse fra Rambøll og brancheorganisationen Dansk It.

  Artiklen kan læses i MetroXpress


 • Indhold - Mandag - d. 5-9-2016

  Digital disruption truer hver 10. virksomhed

  Danske virksomheder risikerer at miste store dele af omsætningen, hvis ikke de tilpasser sig den digitale udvikling. Det vurderer en række danske topledere i den nyeste udgave af undersøgelsen " IT i praksis" fra Rambøll og DANSK IT.

  Artiklen kan læses i MandagMorgen


 • Indhold - Mandag - d. 5-9-2016

  It-chefer er fra Venus, direktører fra Mars

  Selv små driftsforstyrrelser får stor opmærksomhed fra topledelsen, og derfor fokuserer mange it-chefer på dagligdags problemer. Men det er på høje tid, at it-cheferne for alvor påtager sig rollen, som dem der bidrager til forretningsinnovationen.
 • Indhold - Fredag - d. 2-9-2016

  Opsang til CIO'en: Har du husket at tale med din direktør i dag?

  Aldrig har danske administrerende direktører haft så åbne arme i forhold til at invitere CIO'en ind i varmen. Men CIO'erne skal forstå at tage imod invitationen.
 • Indhold - Fredag - d. 2-9-2016

  It-drift er ikke hvad det har været

  Nye krav og opgaver i it-afdelingerne samt øget outsourcing tvinger mange it-medarbejdere til at revurdere deres faglighed. Spørgsmålet rejser sig også: Skal jeg flytte med, når opgaverne flytter ud?

  Artiklen kan læses i Prosabladet


 • Indhold - Torsdag - d. 1-9-2016

  Danske politikere er digitale amatører

  Politikerne på Christiansborg har ganske enkelt ikke forstået de muligheder, det digitale samfund rummer. Derfor halter lovgivningen langt bagefter, og DANSK IT opfordrer nu statsministeren til at træde i karakter som digital frontløber.

  Artiklen kan læses i Alt om Data (findes kun som print)


 • Indhold - Torsdag - d. 1-9-2016

  En ud af tre tror at digitale trusler er andres problem

  En ud af tre virksomheds ledere er overbevist om, at den stigende digitalisering kun er noget, som i de kommende år kun går ud over andre virksomheder.
 • Indhold - Onsdag - d. 31-8-2016

  Danske topvirksomheder frygter at miste 13 pct. af omsætningen

  Hvis der ikke bliver rykket på digitaliseringen de næste tre år, vil i snit 13 pct. af omsætningen forsvinde, vurderer danske virksomheder selv. Alligevel er der mange, som ikke gør noget for at ændre kurs.
 • Indhold - Tirsdag - d. 30-8-2016

  Digitale tjenester hænger ikke sammen på tværs af myndigheder

  Borgere må selv strikke kontakten med det offentlige sammen, hvis en opgave ligger ud over en enkelt myndighed, viser ny it-undersøgelse.
 • Indhold - Tirsdag - d. 30-8-2016

  Danskerne hungrer efter mere data-deling i det offentlige

  Et stort flertal af danskerne og offentlige chefer er godt utilfredse med mangelfuld data-deling mellem offentlige myndigheder. Øget datadeling vil give en bedre offentlig sektor.
 • Indhold - Onsdag - d. 24-8-2016

  Den digitale tsunamibølge rammer os

  Danmark er stærk til digitalisering med bl.a. CPR, CVR og BBR - og vi har det bedste datagrundlag. Men spørgsmålet er, om vi er gode nok til at udnytte det, mener formanden for Dansk IT's it-politiske udvalg.
 • Indhold - Onsdag - d. 24-8-2016

  Ejvind Jørgensen: Kommunal risikovillighed på it-området er for lille

  Danmark er stærk til digitalisering med bl.a. CPR, CVR og BBR - og vi har det bedste datagrundlag. Men spørgsmålet er, om vi er gode nok til at udnytte det, mener formanden for Dansk IT's it-politiske udvalg.
 • Indhold - Mandag - d. 22-8-2016

  Cybersikkerheden i danske virksomheder skal sikres af nye private initiativer

  Offentlige myndigheder skal kunne straffes, hvis de bryder med reglerne for datasikkerhed. Det mener et flertal i Folketinget, der vil holde regeringen fast på kravet.

  Interview  med Carsten Nørgaard, formand, DANSK IT

  Hør indslaget i P1 Orientering


 • Indhold - Onsdag - d. 17-8-2016

  Flertal kræver skærpet straf for datasjusk

  Offentlige myndigheder skal kunne straffes, hvis de bryder med reglerne for datasikkerhed. Det mener et flertal i Folketinget, der vil holde regeringen fast på kravet.

  - Det har selvfølgelig betydning for, hvor godt man passer på data, når der er sanktioner. Det er jo derfor, man har det over for private virksomheder, og jeg tror ikke, at mekanismen er meget anderledes i en offentlig organisation, siger Rikke Hvilshøj, adm. direktør, DANSK IT

  Læs mere på Altinget.dk


 • Indhold - Tirsdag - d. 16-8-2016

  Dansk IT opruster med politisk chef

  Dansk it skruer op for interessevaretagelsen ved at placere PA-konsulent Nicolai Svejgaard Poulsen på en post som politisk chef. Samtidig får it-foreningen også en ny udviklingschef.
 • Indhold - Torsdag - d. 11-8-2016

  Enkelt og gennemskueligt: Det kan Christiansborg lære af agile softwareudvikling

  Hvis politikere og embedsmænd brugte samme agile tilgang til at udvikle lovgivning, som it-professionelle anvender til at udvikle software, ville vi få enklere, mere gennemskuelig og dermed mere digitaliseringsparat lovgivning.
 • Indhold - Tirsdag - d. 9-8-2016

  Folkesygdom kan klares med it

  Danmark lider af sygdommen administratitis. Kuren er forenkling og digitalisering.
 • Indhold - Tirsdag - d. 9-8-2016

  Kommunalt it-system til at fange svindlere bruger flere penge end det kradser ind

  Siden november 2015 har kommunerne via Den Fælles Dataenhed kunne styrke kontrollen mod socialt bedrageri gennem registersamkøring. Manglende gevinstrealisering finder Dansk It problematisk.
 • Indhold - Søndag - d. 7-8-2016

  Er du ikke herre i eget hus, risikerer du at blive marginaliseret

  Om du udvikler i C#, PHP, Java eller Json er udvikling grundlæggende tværsprogligt, og derfor er it blevet betragtet som et oplagt område for outsourcing til lande med lave lønninger. Uden udfordringer er det dog ikke at placere dele af firmaets it-udvikling i udlandet. Det viser blandt andet rapporten IT i praksis®, som Rambøll og DANSK IT udgiver hvert år.
 • Indhold - Søndag - d. 31-7-2016

  Eksminister ser tilbage: Eftermælet ærgrer hende

  Det er otte år siden, at Rikke Hvilshøj forlod politik og en ministerpost for et område, der dengang som nu havde stor bevågenhed, og som affødte mange holdninger og store følelser. I dag er hun administrerende direktør hos Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 8-7-2016

  Er du ikke herre i eget hus, risikerer du at blive marginaliseret

  Om du udvikler i C#, PHP, Java eller Json er udvikling grundlæggende tværsprogligt, og derfor er it blevet betragtet som et oplagt område for outsourcing til lande med lave lønninger. Uden udfordringer er det dog ikke at placere dele af firmaets it-udvikling i udlandet. Det viser blandt andet rapporten IT i praksis®, som Rambøll og DANSK IT udgiver hvert år.
 • Indhold - Fredag - d. 1-7-2016

  Hæder til drivkraft bag forening

  Vicedirektør på Københavns Universitet og en af de store, frivillige drivkræfter bag it-foreningen DANSK IT’s politiske arbejde Klaus Kvorning Hansen er blevet hædret med foreningens ildsjælspris.

  Artiklen kan læses i Kristeligt Dagblad


 • Indhold - Tirsdag - d. 28-6-2016

  Dansk IT: Ryd op nu i ugennemskuelig lovgivning - det står i vejen for digitale gevinster

  En uigennemskuelig lovgivning med alt for mange regler for de samme forhold, f.eks. 21 kontanthjælpslofter og 20 måder at opgøre indtægt på, forhindrer, at Danmark kan få det det fulde udbytte af digitaliseringen, mener Dansk IT
 • Indhold - Tirsdag - d. 28-6-2016

  It-branchen utilfreds med regeringens plan for digitalisering

  Kunne man automatisk få den rigtige boligydelse, børnetilskud eller pension i stedet for at søge det, man tror, man har ret til? Dansk IT langer ud efter regeringens digitaliseringsplan.

  Artiklen kan læses i Poltiken


 • Indhold - Mandag - d. 20-6-2016

  Digital dannelse er også dannelse

  Dannelse - både klassisk og digital - er evnen til at kunne forestille sig og give et svar på, hvem man er, og hvilken tid og andre sammenhænge man indgår i lige nu. Derudover er dannelse altid en proces og ikke et færdigt produkt. I løbet af livet ændrer vi vores opfattelse af, hvem vi er og de sammenhænge, vi indgår i. Det digitale er blot en del af den udvikling.

  Debatindlægget kan læses i Information


 • Indhold - Fredag - d. 10-6-2016

  Deadlines og KPIer er bare ikke nok

  Vi får ikke nødvendigvis gode, sammenhængende digitale løsninger ved at opstille deadlines og målbare mål, som der kan sætte flueben ved efter endt udførelse, skriver Rikke Hvilshøj, direktør, DANSK IT i denne klumme.

  Klummen kan læses i Computerworld


 • Indhold - Fredag - d. 10-6-2016

  Han er Danmarks bedste it-chef

  Morten Gade Christensen fra Energinet.dk er Årets CIO 2016, kåret af Computerworld, IDC og Dansk IT.

  Artiklen kan læses i Computerworld


 • Indhold - Onsdag - d. 8-6-2016

  Hårrejsende historier og bombastiske bøder fanger virksomhederne

  Flere og flere virksomheder tvinges til at have fokus på IT-sikkerhed. Nye, skrappe regler vil få stor betydning, vurderer ekspert.
 • Indhold - Tirsdag - d. 7-6-2016

  KU-vicedirektør modtager it-ildsjælspris

  Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør på Københavns Universitet, er af interesseorganisationen Dansk IT blevet hædret med foreningens årlige ildsjælspris.
 • Indhold - Tirsdag - d. 7-6-2016

  Mød Danmarks fem bedste CIO'er: Her er deres vigtigste it-opgaver lige nu

  Torsdag 9. juni kårer Computerworld, IDC og Dansk IT Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2016.
 • Indhold - Tirsdag - d. 7-6-2016

  Hæder

  Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør på Københavns Universitet, er af interesseorganisationen Dansk IT blevet hædret med foreningens årlige ildsjælspris

  Artiklen i Børsen findes kun som print
 • Indhold - Mandag - d. 6-6-2016

  Deadlines og KPIer er bare ikke nok

  Vi får ikke nødvendigvis gode, sammenhængende digitale løsninger ved at opstille deadlines og målbare mål, som der kan sætte flueben ved efter endt udførelse.
 • Indhold - Mandag - d. 6-6-2016

  Britisk digitaliseringsekspert: Vi har lavet den bedste manual til gode it-tjenester

  Storbritanniens smertefulde erfaring med fejlslagne it-projekter har givet bund for en manual. Behovet for forpligtelse fra toppen vækker genklang hos Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT’s udvalg for it i den offentlige sektor.
 • Indhold - Tirsdag - d. 31-5-2016

  Danske virksomheder sløser med nye skrappe regler

  Danske virksomheder har langtfra sat implementeringsskoene i startblokken, når det kommer til at få styr på den kommende EU-persondatalovgivning, viser rundspørge fra DANSK IT.
 • Indhold - Tirsdag - d. 31-5-2016

  Danske virksomheder sløser med nye skrappe regler

  Danske virksomheder har langtfra sat implementeringsskoene i startblokken, når det kommer til at få styr på den kommende EU-persondatalovgivning, viser rundspørge fra DANSK IT.
 • Indhold - Mandag - d. 30-5-2016

  Skrappe persondata-regler på vej: Danske virksomheder trækker den

  Om to år gælder det. Danske virksomheder risikerer kæmpebøder, hvis ikke de lever op til reglerne i EU's persondataforordning. Bøderne kan være helt op til 4 procent af virksomhedens koncernomsætning eller 20 mio. euro. Det største beløb vil altid blive lagt til grund for en eventuel strafudmåling over for den pågældende virksomhed. Alligevel viser en rundspørge, som Dansk IT har lavet, at virksomhederne som sådan ikke har travlt med at få implementeret reglerne.
 • Indhold - Fredag - d. 27-5-2016

  To år tilbage inden deadline: Danske virksomheder skal træde speederen i bund for at undgå kæmpebøder

  Nye regler for behandling af persondata rammer hele EU om to år - og allerede nu vurderer nogle danske virksomheder, at de ikke kan nå at leve op til kravene, viser rundspørge fra Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 27-5-2016

  Hvem er Danmarks dygtigste CIO 2016?

  Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal uddeles for 11. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede.

  Læs artiklen i Computerworld (findes kun som print)


 • Indhold - Torsdag - d. 19-5-2016

  Bestseller-CIO sætter gang i kæmpe it-projekt: Fra legacy til moderne cloud-løsning

  Nomineret til Årets CIO 2016: Pernille Geneser skal som CIO i Bestseller sikre moderniseringen af både it-organisationen og tøj-gigantens it-systemer. Hun er nomineret til titlen som Årets CIO 2016.
 • Indhold - Torsdag - d. 19-5-2016

  Ny idé til mindre malware

  DANSK IT's cybersikkerhedspris er netop blevet uddelt for første gang. Det skete på Dansk IT's it-sikkerhedskonference, hvor den it-studerende Hauke Jan Lübbers løb med hæderen og 25.000 kroner sponseret af KPMG.

  Læs artiklen i Alt om Data (findes kun som print)


 • Indhold - Torsdag - d. 19-5-2016

  PET-chefens råd til virksomhederne: Tænk som en cyberkriminel!

  For nylig holdt tidligere PET-chef Jakob Scharf et indlæg på en sikkerhedskonference i Dansk IT, og her fortalte han, at der i princippet ikke er den store forskel på PET's efterretningsbaserede verden og det trusselsbillede, virksomhederne i dag er oppe imod.

  Læs artiklen i Alt om Data (findes kun som print)


 • Indhold - Torsdag - d. 19-5-2016

  Skyen skaber ny forretning

  Både it-forhandlerne og virksomhederne er blevet grebet af skyen.

  Læs artiklen i Alt om Data (findes kun som print)


 • Indhold - Fredag - d. 13-5-2016

  Digital plan for Danmark spiller ikke helt

  En lang række branche- og interesseorganisationer efterlyser mere faste og konkrete målsætninger i den nye firårsplan for, hvordan ny teknologi skal bruges bedre og bredere i det offentlige Danmark.
 • Indhold - Torsdag - d. 12-5-2016

  Ny digitaliseringsstrategi: De konkrete mål kommer med tiden

  Den nye strategi for fremtidens digitale Danmark skal øge datasikkerhed, brugervenlighed og datadreven innovation. Men mangler konkret strategi til at følge ambitionerne, mener DANSK IT.
 • Indhold - Torsdag - d. 12-5-2016

  Fin it-strategi - men hvilke greb skal der så til

  Formand for DANSK IT’s udvalg for it i den offentlige sektor peger blandt andet på, at den offentlige sektor bør kunne tilbyde borgerne helt andre muligheder for at interagere digitalt med det offentlige
 • Indhold - Tirsdag - d. 3-5-2016

  Når CIO'en selv skal stå skoleret: Her er it-chefens egen chef

  Flere og flere CIO'er får virksomhedens CEO - den administrerende direktør - som sin egen chef.
 • Indhold - Fredag - d. 29-4-2016

  Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

  Årets CIO 2016: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 11. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2016.
 • Indhold - Tirsdag - d. 26-4-2016

  Vil kommunerne give plads til disruption?

  I disse år er det oplagt at spørge, hvor den kommunale service er om ti år i den disruptive teknologiske økonomi med nye løsninger og forretningsmodeller, som borgerne i stadig stigende grad tager til sig, skriver DANSK IT's dirktør i dette debatindlæg.
 • Indhold - Torsdag - d. 7-4-2016

  På internettet er forretningen altid åben

  It skal ses som en partner til forretningen og være tungt repræsenteret i de relevante ledelsesfora. Sådan lød en af anbefalingerne i 2015-udgaven af rapporten ”Business Technology: strategi, trends og erfaringer – IT i praksis”, der udgives af Rambøll Management Consulting i samarbejde med interesseorganisationen Dansk IT.
 • Indhold - Tirsdag - d. 29-3-2016

  PriceWaterhouseCoopers: It-projekter i Københavns Kommune cementerer forældede arbejdsgange

  Håndteringen af it-projekter i Københavns Kommune er præget af lav kvalitet, dårlige kravsspecifikationer, vage mål og mangelfuld inddragelse af brugerne, konkluderer PriceWaterhouseCoopers i en usædvanlig kritisk analyse. Analysens resultater blev for nylig præsenteret på en konference om Offentlig Digitalisering, som blev afholdt af Dansk IT i Aarhus.
 • Indhold - Tirsdag - d. 22-3-2016

  Efter Svendborgsag: Ud med CPR-systemet

  Efter en sag hvor Svendborg Kommune har lagt tre borgeres fulde navn og CPR-numre ud på nettet, foreslår interesseforeningen Dansk IT nu, at hele CPR-systemet tages om til revision.
 • Indhold - Mandag - d. 21-3-2016

  Tidligere Obama-rådgiver om succesfuld digitalisering: Det er ikke nok bare at udskifte ansatte

  Der skal kulturændringer til i offentlige organisationer, hvis store it-projekter skal blive en succes, mener amerikansk digitaliseringsmand.
 • Indhold - Fredag - d. 18-3-2016

  Big Sundhedsdata kan afsløre din læges fumlerier

  Data i sundhedsvæsenet hober sig op, men bliver ikke systematisk brugt til at gøre læger og hospitaler bedre. Muligheden for at etablere Big Data-baseret benchmark ligger lige for. Det kom frem under en drøftelse på Dansk ITs konference om digitalisering i det offentlige om, hvordan man med data kan få endnu mere ud af de 120 mia. kroner, som det danske sundhedsvæsen koster i dag.
 • Indhold - Torsdag - d. 17-3-2016

  Fra fløjlshandsker til jernnæve: Offentlig digitalisering underlægges centrale krav

  Fælles standarder, fælles it-arkitektur, fælles prioritering og fælles planlægning. Det er nogle af nøgleordene i den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi som endnu ikke er færdig, men som der alligevel blev løftet lidt af sløret for på Dansk ITs årlige konference Offentlige digitalisering, som afholdes i Aarhus netop nu.
 • Indhold - Onsdag - d. 16-3-2016

  Statens digitaliseringsboss: Den digitale omstilling skal ind på topchefernes bord

  Der var klø til folketingspolitikerne på Dansk IT's igangværende konference om offentlig digitalisering: Politikerne vil digitalisere håbløs lovgivning.
 • Indhold - Onsdag - d. 16-3-2016

  DTU-lektor: Borgerne bør kunne sige nej til brug af deres data på offentlige apps

  Der er behov for et langt mere aktivt tilsagn fra borgerne inden vores data trækkes ind i nye offentlige apps og tjenester. Og især når det offentlige lægger vores data i private registre. Den opfordring kom i dag fra lektor Christian Damsgaard, sektionen for cybersikkerhed på DTU under oplægget -Hvem vogter privatlivets fred? Og hvem vogter vogterne? - på Dansk ITs årlige konference Offentlig digitalisering, som afholdes i Aarhus.
 • Indhold - Mandag - d. 14-3-2016

  Ny teknologi må ikke være må i sig selv

  Evnen til og forståelsen for både at ændre processer og at inddrage borgerne skal være en forudsætning for implementering af ny teknologi i sundhedssektoren, hvor der har været en tendens til at overfokusere på teknologien. Det er et klart fokusområde for DANSK IT.
 • Indhold - Mandag - d. 14-3-2016

  Lovgivningen skal matche den digitale virkelighed

  Ifølge DANSK IT bør lovgivningsprocessen og digitaliseringen integreres på et fælles udviklingsspor. En digital parat lovgivning kan øge effektiviteten og kvaliteten i den offentlige sagsbehandling og dermed servicen over for borgerne.
 • Indhold - Mandag - d. 14-3-2016

  Digital uddannelse er en samfundsopgave

  DANSK IT’s udvalg for digitale kompetencer er nu klar med det fundament, man ønsker at bygge sit oplysningsarbejde på. Målet er at få borgerne til at indtage det digitale førersæde som aktive brugere.
 • Indhold - Mandag - d. 14-3-2016

  Den offentlige sektor kan vinde på distruption

  Den offentlige sektor må finde opskriften på, at agere mere disruptivt, hvis den skal komme på højde med den digitale revolution, der foregår i resten af samfundet, mener DANSK IT.
 • Indhold - Mandag - d. 14-3-2016

  Offentlig digitalisering står ved en korsvej

  DANSK IT er overbevist om, at den næste digitaliseringsstrategi skal meget mere end blot sætte strøm til det, vi kender. At gøre vores offentlige sektor digital er ikke et it-projekt. Det er et forretningsudviklingsprojekt.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-3-2016

  Nu skal der teknologi på skoleskemaet

  Et nyt koncept er på vej til Randers, og det skal vække unges interesse for kreativ udvikling af IT. Det er ikke for tidligt, mener DANSK IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-3-2016

  It-pirater kommer til Randers

  Foreningen Coding Pirates starter en fritidsaktivitet i Randers, hvor børn og unge kan udvikle deres kreativitet inden for teknologi. Dansk IT giver konceptet bag Coding Pirates en varm modtagelse.
 • Indhold - Onsdag - d. 9-3-2016

  Obama-rådgiver skal lære danskere at være digitale

  Over 1.200 mennesker samles i Musikhuset i Aarhus den 16. og 17. Marts for at lære om digitalisering af den offentlige sektor. En af dem, der skal holde oplæg er den tidligere Obama-rådgiver Greg Godbout.
 • Indhold - Tirsdag - d. 1-3-2016

  Retten til privatliv trues, når kriminalitet digitaliseres

  Apple bør stå fast over for USA's retssystem, der kræver, at man udvikler en software til at åbne for låst information i mobiltelefoner. Herhjemme bør justitsminister Søren Pind overveje sessionslogning.
 • Indhold - Onsdag - d. 24-2-2016

  Er du obs på DevOps?

  Funktionen DevOps får i øjeblikket stor opmærksomhed. Det giver især mening, hvis man arbejder agilt. -Jeg kan godt lide begrebet og funktionen DevOps. Tankesættet er vigtigt, hvis man vil sikre bindeleddet mellem udvikling og drift, siger næstformand Mikael Munck fra Dansk IT til Version2.
 • Indhold - Tirsdag - d. 23-2-2016

  Det er for let at omgå sessionslogning

  Justitsministerens forslag om overvågning af al internetaktivitet i Danmark vækker stor harme i tele- og it-branchen.
 • Indhold - Torsdag - d. 18-2-2016

  Trafik, bus, parkering. Kommuner bakser med at åbne data på open source platform

  Et af indlæggene på Offentlig digitalisering 2016 handler om, hvordan Aarhus sammen med fire andre kommuner har åbnet op for de offentlige data.
 • Indhold - Mandag - d. 15-2-2016

  At være herre i eget hus giver værdighed

  Fremtidens velfærd bliver hele tiden smartere, tidsbesparende og mere effektiv. Men når et lægebesøg skal klares over en computerforbindelse, eller en robotarm hjælper med aftensmaden, står kommunerne over for en stor udfordring: at få borgerne til at stige ombord på velfærdsteknologiens flagskibe.

  En undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT viste i sommers, at kommunerne peger på manglende accept blandt borgerne som den største barriere for at realisere teknologiernes potentiale.

  Læs artiklen på Berlingske.dk

 • Indhold - Onsdag - d. 10-2-2016

  Pas på med cloud-leverandørerne: Du kan miste data og blive lænket fast

  Uklare rettigheder, manglende viden og ingen vej ud. Virksomheder kan komme i klemme, når centrale funktioner outsources til cloud-leverandører.

  I en ny vejledning til indgåelse af cloud-kontrakter, advarer Dansk IT og Danske IT-advokater mod en såkaldt lock-in, hvor det bliver praktisk umuligt at vælge leverandøren fra.

  Læs artiklen på Version2

 • Indhold - Tirsdag - d. 9-2-2016

  Pinds planer om overvågning på internet kritiseres af organisationer

  Politiet og myndigheder skal koncentrere sig om de personer, de har en mistanke til og skal lade os andre være i fred, siger Rikke Hvilshøj, direktør, DANSK IT til Radioavisen.
 • Indhold - Tirsdag - d. 9-2-2016

  Pinds planer om overvågning på internet møder massiv kritik

  Flere brancher og organisationer opfordrer i samlet flok justitsminister Søren Pind (V) til at indstille planerne om masseindsamling af data om danskeres færden og kommunikation på internettet.
 • Indhold - Mandag - d. 8-2-2016

  It-studerende vinder ny cybersikkerhedspris for HTML-tjek imod malware

  For første gang bliver der uddelt en dansk cybersikkerhedspris. Den uddeles af interesseorganisationen Dansk IT af en dommerkomite med medlemmer fra DTU og Center for Cybersikkerhed.
 • Indhold - Mandag - d. 8-2-2016

  DIKU studerende vinder ny cybersikkerhedspris

  Hauke Jan Lübbers står bag ideen, som vil kunne få internetbrowsere til at advare dig, når du besøger en hjemmeside, der er blevet inficeret med malware. Ideen gjorde ham til vinderen af DANSK ITs nye cybersikkerhedspris, der skal få unge til at interessere sig for feltet og skabe innovative ideer, der kan gøre en forskel.
 • Indhold - Fredag - d. 5-2-2016

  Udvidelse af HTML-standarden: DIKU-idé kan afsløre om en webside er helt sikker

  Den it-studerende, Hauke Jan Lübbers, får Dansk It's helt nye cybersikkerhedspris, der uddeles for første gang.
 • Indhold - Torsdag - d. 4-2-2016

  It-studerende finder nyt våben mod hackere

  Tyskfødte Hauke Jan Lübbers blev onsdag den første, der fik overrakt Dansk ITs cybersikkerhedspris og 25.000 kroner for sin ide, som nu vil blive præsenteret for den internationale organisation, som laver standarderne for, hvordan netsider bygges op, World Wide Web Consortium (W3C).
 • Indhold - Onsdag - d. 27-1-2016

  It-branchen om statens CSC-opgør: "De skal jo skifte motorer på en jumbojet i luften"

  Danmarks tre største it-brancheforeninger peger alle tomlen i vejret for statens planer om at modernisere sine it-systemer. Direktør i DANSK IT, Rikke Hvilshøj, ser ingen perspektiver i, at staten selv begynder at udvikle det hele selv fra bunden af.

  - Jeg kan derimod sagtens forestille mig et OPP (offentligt-privat partnerskab, red), hvor staten ejer 51 procent og de private ejer 49 procent, så der hele tiden kan komme nyt blod ind i projekterne, forklarer Rikke Hvilshøj.  

  Læs artiklen på Computerworld.dk


 • Indhold - Fredag - d. 22-1-2016

  Lad os vælge velfærd med en app

  I en tid, hvor disruption udfordrer gamle brancher med nye innovative løsninger, bør man vurdere potentialerne i disruption i den offentlige sektor, skriver DANSK IT’s direktør Rikke Hvishøj i denne kommentar.
 • Indhold - Tirsdag - d. 19-1-2016

  Digitale vælgererklæringer får hug for syv dages betænkningstid

  DANSK IT er uforstående overfor, hvorfor det nye digitale vælgererklærings-system ikke åbner op for, at erklæringen kan afgives direkte via et partis hjemmeside.
 • Indhold - Torsdag - d. 14-1-2016

  Kulegravning er nødvendig

  Udbud er vigtig både for at sikre pris og kvalitet, fortæller Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT’s udvalg for it i den offentlige sektor i forbindelse med, at Rigsrevisionen skal undersøge om statens it-aftaler har været i udbud.

  Interviewet i TV2 News er ikke tilgængeligt online


 • Indhold - Onsdag - d. 6-1-2016

  Dansk virksomheder skriger på it-sikkerhedseksperter

  Firmaernes kamp mod hackere har fået efterspørgslen på it-sikkerhedsfolk til at stige. Der er bare ikke nok af dem. - Vi hører generelt fra vores medlemmer, at de mangler it-sikkerhedseksperter. It-sikkerhed er en dagsorden, der for alvor er kommet op på ledelsesplan, og derfor stiger efterspørgslen også, siger Rikke Hvilshøj, direktør i DANSK IT.
 • Indhold - Tirsdag - d. 29-12-2015

  Ekspert om mobilundersøgelse: Vi kender reglerne, men vi overholder dem ikke

  Vi er skrappe, når det kommer til acceptabel mobilbrug, men virkeligheden er måske en anden, siger DANSK IT.
 • Indhold - Lørdag - d. 26-12-2015

  Hver tredje dansker: Jeg bruger for meget tid på min smartphone

  Overvejer du at være mere offline i dit privatliv, så meld det klart ud til venner og familie, råder DANSK IT
 • Indhold - Fredag - d. 18-12-2015

  Frustrationerne i sundhedsvæsenet

  Hvorfor ikke bruge smartphone-optagelser af kritisable forhold på sygehuse til at styrke kvaliteten, spørger DANSK IT i dette debatindlæg.
 • Indhold - Tirsdag - d. 15-12-2015

  Unge dropper mail som for langsom

  Andelen af unge mellem 16-24 år, der anvender mail, er i løbet af blot et år styrtdykket fra 94 pct. i 2014 til 75 pct. i 2015.

  Læs mere på dknyt.dk • Indhold - Fredag - d. 11-12-2015

  Unge dropper mail

  Færre og færre unge mellem 16 og 24 år anvender e-mail. 94 procent gjorde det i 2014, kun 75 procent gør det i år, viser nye tal fra Danmarks Statistik i rapporten ”IT-anvendelse i befolkningen«”. Det giver det offentlige særlige udfordringer, påpeger Ejvind Jørgensen, formand for interesseorganisationen Dansk ITs udvalg for IT i den offentlige sektor.

  Læs mere på Berlingske.

 • Indhold - Torsdag - d. 10-12-2015

  Du kan opsætte din egen sky – men husk ulemperne

  - Cloud er jo blot en løsning, hvor man kan tilgå data fra et vilkårligt sted, og så gør betalingsformen cloud lidt anderledes end normale dedikerede servere. Du kan jo altid bygge din egen cloud. De kan du gøre nede i kælderen. Det er der så nogen, der kalder private cloud. Du kan også hos de store udbydere få en private, public cloud, siger Thomas Juhl, næstformand i Dansk IT til Version2.
 • Indhold - Tirsdag - d. 8-12-2015

  Nye danske standardaftaler for it-drift på vej

  På det danske marked eksisterer en række standardaftaler for it-udvikling. Der eksisterer endnu ikke standardaftaler for it-drift. Det rådes der bod på med to nye initiativer. Det ene initiativ er et privat initiativ med deltagelse af IT-Branchen, DANSK IT og Dansk IT-advokater.

  Læs mere hos Lov & Data.

 • Indhold - Tirsdag - d. 8-12-2015

  Vejledning om licensstyring

  Danske IT-advokater og Dansk IT har udarbejdet en vejledning om licensstyring og licensaudits.

  Læs mere hos Lov & Data.

 • Indhold - Mandag - d. 7-12-2015

  Nyt job

  Rikke Nørgaard Nielsen, 33 år, er ansat som marketingansvarlig i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs mere på Frederiksborg Amts Avis.


 • Indhold - Mandag - d. 7-12-2015

  Hop med på skyen

  Det bliver stadig mere udbredt at leje en it-løsning i skyen. Men hvad er fordelene, og hvad skal advokatvirksomheder være opmærksomme på. Danske IT-advokater i samarbejde med Dansk IT i 2014 har udgivet en vejledning " Cloud Computing kontrakter".
 • Indhold - Lørdag - d. 5-12-2015

  Fjernundervisning vil klæde eleverne på til fremtiden

  Det er for snæversynet at debattere fjernundervisning alene som erstatning for elev/ lærer-mødet. Fjernundervisning ved hjælp af fuld teknologiudnyttelse kombineret med en gentænkning af den tilstedeværende lærers rolle kan blive langt mere end en nødløsning på et rekrutteringsproblem.
 • Indhold - Fredag - d. 4-12-2015

  Derfor koster it-certificeringer mere i Danmark end i Indien

  Ifølge Dansk IT, er de indiske lønomkostninger en stor del af forklaringen på den store prisforskel på at tage IT-certificeringer i Danmark og i Indien.

  Læs mere på Samdata.


 • Indhold - Torsdag - d. 3-12-2015

  Sundheds-it – mellem centrale beslutninger og lokal innovation

  En lang række teknologier er gennem de seneste år modnet i en grad, så både hospitaler og resten af sundhedsvæsenet har fået nye muligheder for at udvikle og styrke centrale kliniske arbejdsprocesser og behandlingsforløb med deraf følgende stor betydning for relationen mellem patient og læge, skriver formand for DANSK IT’s udvalg for sundheds it i denne artikel.
 • Indhold - Tirsdag - d. 1-12-2015

  Trods cybercrime-direktiv er danske it-organisationer stadig i tvivl om EU-krydset

  Hverken Prosa, Dansk IT, IDA IT eller IT-Politisk Forening har nogen officiel holdning til, hvad borgerne bør stemme den 3. december.
 • Indhold - Lørdag - d. 28-11-2015

  IT-forening henter tidligere minister som direktør

  Dansk IT indsætter den tidligere Venstre-politiker Rikke Hvilshøj som ny, administrerende direktør.

  Læs artiklen på Berlingske Nyhedsbureau.

 • Indhold - Tirsdag - d. 24-11-2015

  De digitale muligheder smuldrer for mange virksomheder

  I mange danske virksomheder ved man reelt ikke, om igangsatte it-projekter lever op til målsætningerne. Det er de barske realiteter, som står tilbage i en undersøgelse foretaget af interesseorganisationen Dansk IT.
 • Indhold - Fredag - d. 20-11-2015

  Kort nyt

  Rikke Nørgaard Nielsen, 33 år, er ansat som marketingansvarlig hos interesseorganisationen Dansk IT.
 • Indhold - Torsdag - d. 19-11-2015

  Datatyve afpresser hver femte danske firma og myndighed

  Mere end hver femte danske virksomhed og myndighed har været ramt af ransomware, viser undersøgelser fra Dansk IT og PWC Security.
 • Indhold - Torsdag - d. 19-11-2015

  Retsforbehold vil hæve straframme for ransomware

  Undersøgelser fra PwC og Dansk IT tyder på, at 20 pct. af de adspurgte virksomheder og kommuner har været udsat for ransomwareangreb.
 • Indhold - Torsdag - d. 5-11-2015

  Nyt netværk skal hjælpe tech-virksomheder over grænsen

  Med hele Norden og Baltikum som fundament vil det nye netværk Tech Nordic Advocates hjælpe små og store teknologi-virksomheder til at vokse – men helst i Europa.
 • Indhold - Tirsdag - d. 3-11-2015

  It-fagfolkenes forening får et nyt ansigt udadtil

  Læs artiklen i den trykte Børsen
 • Indhold - Mandag - d. 2-11-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj er ansat som ny adm.direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Artiklen kan læses på Nordvestnyt Kalundborg.

 • Indhold - Mandag - d. 2-11-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj er ansat som ny adm.direktør i interesseorganisationen DANSK IT.
  Artiklen kan læses i   Nordvestnyt Holbæk/Odsherred
 • Indhold - Søndag - d. 1-11-2015

  Hvilshøj bliver ny direktør i Dansk IT

  Tidligere minister Rikke Hvilshøj er ansat som ny adm. direktør i interesseorganisationen Dansk IT. Rikke Hvilshøj kommer fra en stilling som politisk chef i tænketanken CEPOS.

  Læs artiklen på JydskeVestkysten.

 • Indhold - Fredag - d. 30-10-2015

  DANSK IT søger Danmarks bedste idé til cybersikkerhed

  Er du studerende – eller blot har en god idé inden for cybersikkerhed – er der mulighed for at blive nomineret til DANSK IT’s nystiftede cybersikkerhedspris og vinde 25.000 kr.

  Læs mere på CBS (e-campus).

 • Indhold - Fredag - d. 30-10-2015

  25.000 kr. for sikker idé

  Studerende og andre med gode ideer til bedre cybersikkerhed efterlyses af interesseorganisationen Dansk IT, der har sat 25.000 kr. på højkant for den bedste idé. Revisionsselskabet KPMG sponsorerer prisen.

  Læs artiklen på Berlingske.

 • Indhold - Fredag - d. 30-10-2015

  Rikke Hvilshøj

  Rikke Hvilshøj er ansat som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT. Hun kommer fra en stilling som politisk chef i Cepos.

  Læs mere på Børsen.

 • Indhold - Torsdag - d. 29-10-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj tiltræder pr. 1. december som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs artiklen på Dagbladet Roskilde.

 • Indhold - Torsdag - d. 29-10-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj tiltræder pr. 1. december som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs artiklen på Sjællandske Slagelse.

 • Indhold - Torsdag - d. 29-10-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj tiltræder pr. 1. december som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs artiklen på Sjællandske Næstved.

 • Indhold - Torsdag - d. 29-10-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj tiltræder pr. 1. december som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs artiklen på Dagbladet Køge.

 • Indhold - Torsdag - d. 29-10-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj tiltræder pr. 1. december som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs mere på Dagbladet Ringsted.

 • Indhold - Torsdag - d. 29-10-2015

  Ny direktør

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj tiltræder pr. 1. december som ny adm. direktør i interesseorganisationen DANSK IT.

  Læs artiklen på Frederiksborg Amts Avis.

 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  Tidligere minister overtager chef-stolen

  Den tidligere Venstre-minister Rikke Hvilshøj bliver hentet for at give foreningen en skarpere profil. Hun afløser Per Andersen.
 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  IT-forening henter tidligere minister som direktør

  Dansk IT indsætter den tidligere Venstre-politiker Rikke Hvilshøj som ny, administrerende direktør.
 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  Tidligere minister bliver direktør for Dansk IT

  Rikke Hvilshøj rykker fra tænketanken CEPOS til interesseorganisationen Dansk IT. Her skal hun blandt andet få medlemmernes viden om it bragt videre til politikerne.
 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  Ny direktør i Dansk It: Tidligere minister Rikke Hvilshøj

  Dansk It ønsker en anden direktørprofil, og derfor er Per Andersen stoppet. Organisationen vil appellere bredere med debatter, analyser, holdninger og anbefalinger, der adresserer digitale udfordringer og muligheder for alle danskerne.
 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  Hvilshøj rykker fra Cepos til Dansk IT

  Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj er ny direktør i interesseorganisationen Dansk IT.Tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj er ny direktør i interesseorganisationen Dansk IT.
 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  Rikke Hvilshøj ny direktør for it-forening

 • Indhold - Onsdag - d. 28-10-2015

  IT-forening henter tidligere minister som direktør

  Dansk IT indsætter den tidligere Venstre-politiker Rikke Hvilshøj som ny, administrerende direktør.
 • Indhold - Mandag - d. 26-10-2015

  Godt nyt efter EFI-skandalen: Fremtiden ser grøn ud for statens it-projekter

  Kun et fåtal af statens it-projekter har advarselslamperne tændt, efter Skats EFI-projekt for nyligt blev skrottet. Hos it-interesseorganisationen DANSK IT er der glæde over, at der ikke længere er røde faresignaler blandt de store, statslige it-projekter. Samtidig rejser organisationen advarende pegefinger med udgangspunkt i It-projektrådes anbefalinger. - Som rapporten også påpeger, vil man fremover se større og mere komplekse projekter. Og det kan vise sig at blive en stor mundfuld, fortæller Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT's udvalg for it i den offentlige sektor i en pressemeddelelse i kølvandet på It-projektrådes rapport. Han nævner i den sammenhæng blandt andet, at mere simpel lovgivning fremover kunne give mere simple it-projekter.
 • Indhold - Fredag - d. 23-10-2015

  Borgerinddragelse er det nye sort

  For nylig har DANSK IT peget på, at kommunerne i meget, meget ringe grad inddrager borgere, når de vil teste eksempelvis velfærdsteknologi og webløsninger.

  Læs artiklen i HK Kommunalbladet.

 • Indhold - Fredag - d. 23-10-2015

  Mere inddragelse kan skabe tryghed i den digitale jungle

  En tredjedel af danskerne føler sig utrygge, når de benytter digital selvbetjening. Det viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk It. Mere inddragelse af borgere og medarbejdere er vejen frem, mener HK Stats næstformand.

  Læs artiklen på HK Statbladet.

 • Indhold - Fredag - d. 23-10-2015

  Den digitale omstilling

  Jan Damsgaard, professor, CBS og medlem af Dansk IT's fagråd for Finans, er aktuel med bogen ”Den digitale omstilling er i øjeblikket på turne til virksomheder og organisationer med hovedbudskabet: Digitalisering går ikke væk, men rummer både udfordringer og muligheder.

  Læs artiklen i Djøfbladet.

 • Indhold - Onsdag - d. 21-10-2015

  Erhvervslivet bakker op om it-awarenessindsats

  Ny awarenesskampagne fra Finansrådet og Digitaliseringsstyrelsen får nu opbakning fra 17 erhvervsorganisationer. Ud over Dansk Erhverv og DI ITEK støtter også DI, Dansk Energi, Bibliotekarforbundet, DANSK IT, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Finansforbundet, FTF, FSR, HVR, Landbrug & Fødevarer, LO, PROSA, ITB, Realkreditforeningen og Realkreditrådet op om awarenesskampagnen.
 • Indhold - Fredag - d. 16-10-2015

  Danske virksomheder aner intet om gevinster i deres it-projekter

  Overhalvdelen af danske virksomheder aner intet om, hvorvidt deres projekter giver den ønskede gevinst, viser undersøgelse fra DANSK IT og Peak Consulting Group.
 • Indhold - Fredag - d. 16-10-2015

  Danske virksomheder aner intet om gevinster i deres it-projekter

  Overhalvdelen af danske virksomheder aner intet om, hvorvidt deres projekter giver den ønskede gevinst, viser undersøgelse fra DANSK IT og Peak Consulting Group.
 • Indhold - Onsdag - d. 14-10-2015

  Trods ekstrem udvikling: Disse fire it-ting har aldrig ændret sig - og vil måske aldrig gøre det

  It har altid forandret og udviklet sig meget hurtigt. Men der er fire ting, som aldrig har ændret sig. Her er fire bud på tidernes uforanderlighed.
 • Indhold - Fredag - d. 9-10-2015

  Vender ryggen til velfærdsteknologi

  Manglende accept af velfærdsteknologien blandt borgere er således den største barriere for realisering af potentialet ved velfærdsteknologi. Det fortæller 58 procent af de kommunale it-og digitaliseringsansvarlige i " IT i praksis" 2015, mens 53 procent af cheferne på andenpladsen peger på medarbejdernes manglende accept. - Førsteprioriteten bør aldrig være at spare penge, men at skabe reelle serviceforbedringer. Ellers er der alt for stor risiko for, at borgerne står af. Og så vil eventuelle besparelser for alvor blive minimale", siger Mikael Munck næstformand i DANSK IT.

  Læs artiklen på Alt om Data.

 • Indhold - Fredag - d. 9-10-2015

  Sikkerhed har strategisk topprioritet i det offentlige

  Styrkelse af indsatsen i forhold til it-sikkerhed ryger direkte ind på en førsteplads for såvel de offentlige topledere som deres it-direktører og digitaliseringschefer. Næppe helt overraskende efter konklusionen i sidste års udgave af " IT i praksis" om, at it-sikkerhed skal sikres i praksis -ikke kun på papiret. Dansk IT glæder sig over, at det offentlige efter alt for mange sager om læk af borgernes data har skruet op for sikkerheden.

  Læs mere på Alt om Data.

 • Indhold - Fredag - d. 9-10-2015

  Mangler specialister til at håndtere Big Data

  Hos DANSK IT efterlyser man, at der skrues op for it-optaget på de videregående uddannelser, men også at virksomhederne investerer i den nødvendige efteruddannelse af it-medarbejdere. Som virksomhed kan man ikke alene sætte sin lid til, at der bliver uddannet flere it-specialister. Der er altså behov for efteruddannelse og rekruttering af udenlandske specialister her og nu, lyder anbefalingen.

  Læs artiklen på Alt om Data.

 • Indhold - Fredag - d. 9-10-2015

  40 år med it – har vi lært noget?

  Er der noget, der slet ikke har forandret sig inden for it-området de seneste 40 år? Her er fire bud på tidens uforanderlighed (klumme af Per Andersen, direktør, DANSK IT).

  Læs artiklen på Computerworld.dk.

 • Indhold - Fredag - d. 9-10-2015

  It-direktører mangler forretningsmæssig forståelse

  I forbindelse med lanceringen af 2015-udgaven af den årlige Rambøll-rapport " IT i praksis" er det interessant at notere sig et markant skift, når det gælder hvem i virksomhederne, der er de mest progressive. I 2014 viste rapporten et markant skel mellem administrerende direktører med et konservativt verdenssyn og deres dengang noget mere progressive it-direktører, når det gjaldt forventningerne til den fremtidige rolle for disse. Men nu er rollerne tilsyneladende byttet om forstået på den måde, at især toplederne i de virksomheder, der er bedst til at udnytte digitaliseringen, så at sige nærmest må trække it-direktørerne med ud i lyset for at involvere dem forretningen.

  Læs artiklen på Alt om Data.

 • Indhold - Fredag - d. 9-10-2015

  Sociale medier i medvind blandt topledere

  Topledelsen er begyndt at prioritere virksomhedernes indsats i forhold til de sociale medier meget højere end tidligere. Fra sidste år at have ligget på en 11. plads over de vigtigste indsatsområder i virksomhederne, er området i 2015-udgaven af " IT i praksis" rykket op på en femte plads. - Det er helt gået it-direktørernes næse forbi, at topledelsen ønsker, at virksomheden skærper indsatsen på de sociale medier massivt. Måske fordi mange af dem stadig mener, de sociale medier kan være en udfordring i forhold til it-sikkerheden. Men virksomhederne bliver altså nødt til at bruge sociale medier, hvis de vil kommunikere med omverdenen, siger Mikael Munck, der er næstformand i Dansk IT.

  Læs mere på Alt om Data.