DANSK IT i medierne 2011

Her findes citater og resumeer fra et udvalg af avisartikler, radio og tv-indslag fra 2011, hvor DANSK IT (DIT) har udtalt sig eller er omtalt. Hvis du ønsker at læse hele artiklen, så henvend dig til avisredaktionen eller til DIT's sekretariat.

 

ESDH-leverandør vil give kommunale betonsystemer en Facebook-indsprøjtning
19. december – Version2

Det offentliges it-systemer til dokumenthåndtering, ESDH, bruges langt hen ad vejen som store, tunge datasiloer. Og kun i mindre grad som et værktøj, der hjælper de ansatte i deres daglige arbejde.

Systemerne trænger derfor til et skud chat og samarbejde, som man kender det fra sociale medier som Facebook. Det mener administrerende direktør hos ESDH-leverandøren cBrain, Per Tejs Knudsen, der er en af oplægsholderne på DIT's EDSH-konference.

 

Sådan får du mere ud af din ESDH-investering
15. december – Version2

ESDH-systemerne bruges ikke efter hensigten, og problemet er i praksis så stort, at DIT, afholder en konference om emnet.Sådan kan Danmark score 60 milliarder kroner på it
8. december – Computerworld online

Læs it-interesseorganisationernes - herunder DANSK IT's - bud på, hvad for nogle digitale områder, som regeringen skal arbejde for, når EU-formandsskabet overgår til Danmark fra 2012.

 

Computeren sletter ikke alt
7. december – DR P1 Morgen

Selvom nogle af de involverede i skattesagen har slettet filer fra deres computere som undersøgelseskommissionen eller politiet skal bruge i deres eftersøgning, kan filerne genskabes med noget teknisk snilde, fortæller Klaus Kvorning Hansen, formand DANSK IT.Sådan skal Danmark tjene penge på den digitale fremtid
7. december – Version2

Hvordan bruger vi Danmarks digitale styrker? En mulighed er at gøre Danmark til forsøgskanin for nye storstilede it-projekter. Sådan lød det på DIT’S Danmark 3.0-debatmøde

 

Betalingsring med klistermærker
5. december – DR P1 Morgen

Et klistermærke i forruden er ifølge formanden for IT i den offentlige sektor hos DANSK IT Peter Pietras, den allerbedste løsning, såfremt der skal etableres en betalingsring.  Det er en simpel og ikke mindst billig løsning. Mærket kan man for eksempel købe på nettet og på tankstationerne ind mod Købehavn.

 

PET installerer trojanere på mistænktes pc’er
29. november – Version2

DANSK IT undrer sig over, at myndighederne ikke ønsker at fortælle i hvor stort omfang PET har anvendt trojanere til at overvåge mistænktes pc’ere.

- På den ene side skal vi selvfølgelig bevare myndighedernes evne til at være lige så langt fremme teknologisk som de it-kriminelle. På den anden side kan uklarheden om omfanget af overvågningen være med til at svække tilliden til politiet blandt borgerne, siger DIT's direktør Tony Franke

 

Skat bagatelliserer den nye telefonskat
29. november – Børsen

Blandt andre DANSK IT har løftet advarselsflagene, da konturerne af den nye skat på fri telefon kom til offentlighedens kendskab.

 

Her er it-industriens gaver til ministrene
29. november – Computerworld online

DANSK IT har købt en enkelt flaske æblebrændvin til Morten Østergaard (R), minister for forskning, innovation og videregående uddannelser.

- Flasken er egentlig bare ment som tillykke med udnævnelsen og tak for samarbejdet omkring vores Danmark 3.0-projekt. Vi giver ikke gaver for at få noget igen, siger Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT.

Nye skatteregler for it-udstyr er alt for gammeldags
25. november – Version2

DANSK IT vil have justeret i de kommende skatteregler for arbejdscomputere og telefon, så de følger med tiden.


Folketinget vil forhadte udbudsregler til livs
24. november – Computerworld online

Bøvlede it-udbudsregler står til at blive ændret, når Danmark om cirka en måned overtager EU-formandsskabet.


It-branchen raser over telefonskat

22. november - Børsen

DANSK IT mener, at beskatningen på 2.500 af fri telefon er alt for højt sat.

- I dag er det sådan, at arbejdsgiverne betaler for flatrate-abonnementer, som koster langt mindre. Er realistisk beløb for værdien af private samtaler er 1.000 kr. om året. Det er vigtigt, at skat på fri telefon afspejler den virkelige verden. Ellers fører det bare til administrativt kaos, siger Tony Franke, direktør, DANSK IT.

 

Fremtidens digitale vindernationer
21. november – Magasinet Topia

Hvis Danmark skal blive blandt fremtidens digitale vindernationer, kræver det politisk mod til at organisere samfundet på helt nye måder, mener DANSK IT.

 

Sådan får Danmark digitale superkræfter
13. november – Politiken

Analyse: Danskerne har for længst overhalet politikerne og virksomhederne digitalt. Det bør der laves om på, mener DANSK IT.

 

NemID deler vandene: Sikker usikkerhed
11. november - Ingeniøren

Mange holdninger er kommet frem, efter at Ingeniøren i sidste uge satte fokus på sikkerheden i NemID. DANSK IT mener det er problematisk, at man bruger samme login til golfklubben og banken, men mener ellers, at sikkerheden i selve NemID er ok.

 

 

NemID til datingsites og golfklubber er problematisk
8. november – Version2

Udbredelsen af NemID til golfklubber og datingsider kan være et problem, lyder det fra Ingrid Colding- Jørgensen, bestyrelsesmedlem i DANSK IT og formand for Rådet for IT- og Persondatasikkerhed.

 

Ældre hilser velfærdsteknologi velkomment
7. november – Version2

Mulighederne for at bruge teknologi og digitalisering til at få mere velfærd ud af de budgetterne er talrige, men hos kommunerne har man troet, at borgerne ville være imod. Det passer ikke, viser undersøgelsen IT i Praksis, som DANSK IT og Rambøll Management står bag.

 

Aflivning af multimedieskat er god for os alle
2. november – Computerworld online

Det vil gavne os alle, at regeringen planlægger at aflive multimedieskatten, lyder det fra DANSK IT.

 

Danmark får ny digital piskesvinger
2. november – Berlingske Tidende

Den nye Digitaliseringsstyrelse skal sikre, at danskerne betjener sig selv mere over internettet. DANSK IT hilser det velkomment, at man opretter en selvstændig styrelse med fokus på digitalisering.

 

Jubel over ny digitaliseringsstyrelse
28. oktober – Version2

DANSK IT gælder sig over, at der er blevet oprettet en digitaliseringsstyrelse, der kun skal arbejde med digitalisering af samfundet. Opgaven er nu kommet tættere på magtens centrum.

 

Nye styrelser skal ind i digitaliseringskampen
28. oktober – dk.nyt.dk

En ny Digitaliseringsstyrelse og en Moderniseringsstyrelse. Det er konsekvensen af en ny organisering af opgaverne i Finansministeriet. Hos DANSK IT er man tilfreds med nyheden, der 'sender et stærkt signal om handlingsvilje', men man håber, at man husker den private sektor.

- De meldinger, vi indtil videre har set, har fokus på den offentlige sektor. Vi håber, at man vil gå videre og også se på, hvordan digitalisering kan være med til at skabe vækst og innovation uden for den offentlige sektor, så tiltagene bidrager så stærkt som overhovedet muligt i bestræbelserne på at gøre Danmark til en digital vindernation, lyder det fra Tony Franke, direktør, DANSK IT.It-undervisning i skoler er tilfældig
21. oktober – Avisen.dk

Det er ofte op til den enkelte lærer at inddrage IT i undervisningen. Langt de fleste kommuner stiller ingen krav til skolerne på området, viser IT i Praksis 2011 fra DANSK IT  og Rambøll Management Consulting.

 - Der gennemføres en del eksperimenter med IT i undervisningen, men de bliver bare ikke rullet ud i de enkelte kommuner. Vi mener, det er kommunernes ansvar at tage de gode eksempler op og sørge for, at de bliver udbredt på skolerne," siger formand for DANSK IT , Klaus Kvorning Hansen

 


It-undervisning i skoler er tilfældig
21. oktober - Radio 1 Silkeborg Guld

Radiointerview med Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT: Det er ofte op til den enkelte lærer at inddrage IT i undervisningen. Langt de fleste kommuner stiller ingen krav til skolerne på området, viser IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.

 - Der gennemføres en del eksperimenter med IT i undervisningen, men de bliver bare ikke rullet ud i de enkelte kommuner. Vi mener, det er kommunernes ansvar at tage de gode eksempler op og sørge for, at de bliver udbredt på skolerne," siger formand for DANSK IT , Klaus Kvorning Hansen

 


It-undervisning i skoler er tilfældig
21. oktober - Radio Alfa-ABC-Solo FM

Radiointerview med Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT: Det er ofte op til den enkelte lærer at inddrage IT i undervisningen. Langt de fleste kommuner stiller ingen krav til skolerne på området, viser IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.

 


It-undervisning i skoler er tilfældig
21. oktober - Radio Diablo-Alfa Sydfyn

Radiointerview med Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT: Det er ofte op til den enkelte lærer at inddrage IT i undervisningen. Langt de fleste kommuner stiller ingen krav til skolerne på området, viser IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.

 

Lovgivningen forældet i det digitale Danmark
7. oktober – Computerworld

Lovgivningen kommer til kort i det digitale Danmark. Men hvad gør du, når lovgivningen modarbejder dig og udviklingen? Det gav en række eksperter deres vurdering af på dette Danmark 3.0-møde.

 

Flere ønsker opfyldt
5. oktober - DR P1 Harddisken

Radio-interview med Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT om den nye regerings foreløbige planer for it-området. Klaus Kvorning er forsigtigt positiv. Ikke mindst fordi flere punkter på foreningens ønskeseddel til regeringen faktisk er med i det nye regeringsgrundlag. Blandet andet et øget fokus på velfærdsteknologi.

- Det er da med glæde, at vi kan konstatere, at der er ting i regeringsgrundlaget, som vi har kæmpet for. Så vi håber på penge til mere uddannelse på det her område,” siger han, der i øvrigt savner flere ord om bedre it-færdigheder til alle landets borgere – ikke mindst i folkeskolen.

 

IT- og televerdenen lurer på ny regering
5. oktober - Business.dk

I DANSK IT, som organiserer IT-professionelle uden for selve IT-branchen, spores der nogen skepsis, fordi regeringsgrundlaget lægger op til, at der skal formuleres en ny digitaliseringsstrategi for hele den offentlige sektor.

 

Opråb til regeringen: Har I helt glemt it til folkeskolen?
4. oktober – Computerworld

- Vi savner en mere fremtrædende placering af digitaliseringen som en løftestang til væksten her i landet. Selv om der er en del om velfærdsteknologi, så mangler hele skoleområdet med sin fysiske infrastruktur og planer for at hjælpe lærerne," lyder det fra formanden for DANSK IT, Klaus Kvorning Hansen.
 

 

DANSK IT på overarbejde: Skal lobbye hos fire ministre
4. oktober – Version2

DANSK IT's direktør vil sikre, at den nye regering ikke overser mulighederne ved digitalisering.

 

Indbildte barrierer til velfærdsteknologi
3. oktober - Nyhedsinformation for Social- og Sundhedssektor

Kommunerne overvurderer danskernes skepsis over for den nye teknologi, viser ny undersøgelse fra DANSK IT og Rambøll.

 

Små apps vinder frem de kommende år
3. oktober – Randers Amtsavis

- Med udsigten til en eksplosion i udbuddet af offentlige apps kan vi kun opfordre til, at de offentlige virksomheder genbruger de bedste og finder sammen om fælles indkøb og udvikling, siger Klaus Kvorning Hansen, formand DANSK IT, der sammen med Rambøll Manasgement, står bag rapporten

 

It-industrien efter ny regering: Er vi købt eller solgt?
3. oktober – Computerworld og epn.dk

Hos DANSK IT hæfter de sig ikke ved hverken personer eller ressort-fnidder på tværs af ministerier. Her har foreningen derimod en klar it-ønskeliste til den nye regering.

 

Her er it-ønskesedlen til den nye regering
3. oktober – Version2

Danmark skal være et digitalt land. Ordet d-land er den røde tråd i DANSK IT 's ønsker for den nye regering.

 

Offentlige myndigheder vil udvikle smartphone-apps - men borgerne vil ikke have dem
28. september – Version2

To tredjedele af den offentlige sektor vil udvikle smartphone-applikationer de kommende år. Men borgerne vil hellere bruge en almindelig webside. - Det gælder om at have is i maven og ikke bare hoppe med på vognen, fordi alle andre virksomheder gør det - der skal gøres et stort strategisk forarbejde. Allerede i dag er der rigtig mange eksempler på apps, der ikke giver værdi for kunden, udtaler Klaus Kvorning, formand for DANSK IT.

 

Borgerne siger nej til apps
28. september – Danske Kommuner

De offentlige myndigheder vil udvikle mobile applikationer, men borgerne gider dem ikke. Formanden for DANSK IT, Klaus Kvorning Hansen, opfordrer de offentlige app-udviklere til at dele viden og indkøb. - Med udsigten til en eksplosion i udbuddet af offentlige apps kan vi kun opfordre til, at de offentlige myndigheder genbruger de bedste og finder sammen om fælles indkøb og udvikling. Det giver ikke mening, at 98 kommuner udvikler hver deres app til det samme område, siger han.

 

Hver femte kommune har ubrugelig wifi i klasselokalerne
23. september – Version2

Hver femte kommune kan nemlig ikke tilbyde eleverne en trådløs internetforbindelse, der er stabil nok til at blive brugt i undervisningen. Det viser rapporten 'IT i Praksis', som udgives af Rambøll Management i samarbejde med DANSK IT. - Det bliver for tilfældigt, hvis ikke den grundlæggende infrastruktur er på plads. Og det betyder, at brugen af digitale læringsmidler bliver hæmmet, siger Klaus Kvorning, formand for DANSK IT, til Version2.

 

Multimedieskat er en dårlig forretning for samfundet
20. september – Version2

Multimedieskatten koster samfundet mindst lige så meget, som den indbringer i kroner og øre. Det undrer ikke DANSK IT, som kalder skatten en fejl.


 

It-ministerium må ikke glemme forretningen
20. september - Computerworld online

DANSK IT har visse forbehold over for, hvordan et it-ministerium skal fungere i praksis således, at alle it-spørgsmål ikke bare bliver parkeret i it-ministeriet. - It-ministeriet skal ikke bare handle om teknologi, for det må ikke glemme forretningen, sådan lidt populær sagt. Det skal forstås på den måde, at frem for at diskutere teknologier, skal it-ministeren ud og påvirke, hvordan it kan bruges på de andre ministeriers områder til den største gevinst for Danmark, siger Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT.


It-kriminalitet overgår narkomarkedet
15. september – Jyllands-Posten

Forbrydelser på nettet koster samfundet mere end narkokriminalitet. Klaus Kvorning Hansen, formand, DIT, mener brugerne er for afslappede, når de afleverer deres oplysninger på internettet.

 

Tikkende it-bombe
10. september – Jyllands-Posten

Terrorismen er endnu ikke slået igennem på it-fronten, selv om det er en enkel måde at ramme mange mennesker på. Men blandt andre DANSKT IT mener, at risikoen er der. 

 

Vækst og gevinster ædes op af besparelser
2. september - Computerworld

Skyerne er igen begyndt at trække sig sammen over verdensøkonomien. Alligevel er der tydelige tegn på, at de store virksomheder igen for alvor er begyndt at finde pengene frem til investeringer i it, viser rapporten IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.

 

Danske virksomheder: Ja, offshore it-outsourcing virker og sparer penge
2. september – Version2

Danske virksomheder outsourcer for at spare penge – og det lykkes i fin stil, viser rapporten IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.

 

Danske it-chefer nægter medarbejdere frit computervalg
1. september – Version2

Kun to procent af de store danske virksomheder giver medarbejdere lov til at vælge, hvilken computer eller telefon de bruger, viser rapporten IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.

 

Stive udbudsregler blokerer for innovation
30. august – Børsen

En rigid fortolkning af udbudsreglerne fører til en praksis understøttet af eksterne rådgivere, som fordyrer udbudsprocesserne og fører til indkøb, der alene varetager kortsigtede interesser, lød det fra DANSK IT og IT-Branchen på en Christiansborg-høring om udbudsreglerne.

 

DANSK IT: Hvorfor er det så upopulært at være it-ordfører?
30. august – Version2

Der skal findes it-ordførere, når valget er overstået, men det er bestemt ikke en eftertragtet post hos politikerne. Hvorfor kan de ikke se de spændende perspektiver i it, lyder det undrende fra DANSK IT.

 

Milliardbesparelser havner i papirkurven
29. august – Berlingske Tidende og Business.dk

Den nuværende udbudspraksis blokerer for it-udviklingen i det offentlige og giver både dyrere og langsommere udbud, der samtidig hæmmer innovation og konkurrence, mener DANSK IT.


 

Nej tak til digital tvang
27. august - Berlingske Tidende

Danskerne finder det helt i orden, at der vanker kontant rabat, når man bruger offentlige selvbetjeningsløsninger på nettet i stedet for at udfylde papirer og skemaer. Men der er udtalt skepsis over at tvinge nogen til at være med. Det fremgår af den årlige, store undersøgelse af brug af ny teknologi i Danmark, IT i praksis, som Rambøll og interesseorganisationen DANSK IT står bag.


 

Det skal være nemmere at lande offentlige it-ordrer
26. august – Computerworld online

De nuværende it-udbudsregler er alt for bøvlede for små og mellemstore virksomheder, mener DANSK IT og IT-Branchen.

 

It-udbud må gøres lettere
26. august – Danske Kommuner

Ifølge interesseorganisationen Dansk IT er et af de helt centrale problemer den restriktive måde, som danske myndigheder fortolker EU’s udbudsregler på. - Det et en barriere for at høste potentialet ved digitaliseringen. Alle parter må ændre praksis, og det må vi altså have både Folketinget og konkurrencemyndighederne med på, siger Tony Franke, der er administrerende direktør i Dansk IT.

 

Politisk flertal klar til at ændre udbudsregler
26. august – Crn.dk

De nuværende it-udbudsregler er for fokuserede på pris, jura og standardkrav, som er alt for bøvlede for små og mellemstore virksomheder. De skal nu laves om, lyder det fra Christiansborg, der hermed ser ud til at følge anbefalingerne fra DANSK IT og IT-Branchen.

 


It-gevinster ryger i farten
25. august – Berlingske Tidende

Aldrig tidligere har ny teknologi haft så stor opmærksomhed i de danske virksomheders fokus på vækst, men det kniber med at hente gevinsterne hjem, viserne undersøgelsen IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Conculting.


Nettet svigter på mange skoler
25. august Jyllands-Posten

På en del skoler er det trådløse netværk så usikkert, at det forhindrer brug af it i undervisningen, undersøgelsen IT i Praksis 2011 fra DANSK IT og Rambøll Management Conculting. – Skolerne bliver nødt til at følge med udviklingen, og de må sikre, at eleverne kan bruge it på samme måde, som de kan, når de forberede sig derhjemme, siger Klaus Kvorning Hansen, formand, DIT.


Massive netproblemer på landets skoler
25. august – folkeskolen.dk

Det trådløse netværk er et vigtig værktøj for undervisningen i folkeskolen. Men det er alt for ustabilt. I en femtedel af landets kommuner er det trådløse netværk så dårligt, at det reelt ikke kan bruges til undervisningen. Det viser rapporten "It i Praksis 2011", som Rambøll Management og DANSK IT netop har udgivet. - Vi kan ikke være bekendt, at vi skaber mere ulighed ved at lade mere eller mindre tilfældige prioriteringer afgøre, hvilke elever der har adgang til internettet og dermed den bedste undervisning", siger Klaus Kvorning Hansen, formand for DANSK IT.

 


Små apps vinder frem de kommende år
25. august – Jydske Vestkysten

Både private virksomheder og det offentlige satser stærkt på at levere apps til smarte mobiltelefoner. Det stiller dem over for nye krav, viser undersøgelsen IT i Praksis fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting.Kommunale bangebukse tør ikke digitalisere for alvor
25. august – Version2

Der mangler dristighed og risikovillighed, når kommunerne skal digitalisere kontakten til borgerne. Kun de bedste kommuner tager chancer, mens de dårligste er for forsigtige, viser en ny undersøgelse fra DANSK IT og Rambøll Management Conculting.

 

Mangel på viden om hvad borgerne mener om IT-teknologi
24. august – DR P1 Morgen

Det offentlige aner ikke, hvad borgerne mener om indførelsen af IT-teknologi, viser ny undersøgelse fra DANSK IT og Rambøll Management Consulting. Interview med Klaus Kvorning Hansen, formand, DANSK IT og Ejvind Jørgensen, direktør Rambøll Management Consulting.

 

Offentlig it står i stampe: Kom nu med de vilde ideer
24. august – Computerworld online

 - Vi har brug for at tænke større. For eksempel gør udbudsreglerne, at man altid sigter efter det sikre. De giver ikke plads til, at man tager chancer, siger Klaus Kvorning Hansen, der er formand for DANSK IT og direktør for strategi og udvikling i PenSam.

 

Outsourcing til udlandet deler danske it-afdelinger i et A- og B-hold
24. august - Version2

Danske virksomheder, som ikke arbejder internationalt, er i fare for at gå glip af fordelene ved at outsource it-opgaver til udlandet. Dermed vil de sakke bagud, mener folkene bag IT i Praksis, der udkommer i år for 16. gang. Som sædvanligt er det Rambøll Management og DANSK IT, der står bag undersøgelsen, som også omfatter en meningsmåling blandt almindelige borgere.

 

Digital rabat OK - men ingen tvang
24. august - Berlingske Business.dk

Danskerne finder det helt i orden, at der vanker kontant rabat, når man bruger offentlige selvbetjeningsløsninger på nettet i stedet for at udfylde papirer og skemaer. Men der er udtalt skepsis over at tvinge nogen til at være med. Det fremgår af den årlige, store undersøgelse af brug af ny teknologi i Danmark, IT i praksis, som konsulentfirmaet Rambøll og interesseorganisationen Dansk IT for 16. år står bag.


Umuligt at få netforbindelse i skolerne
24. august – Berlingske Business.dk

Hver femte danske elev kan ikke få adgang til Internet fra sin skole, fordi de trådløse net ikke er gjort klar til at bruge ny teknologi i undervisningen. Og kun i tre af fire kommuner har de trådløse net på skolerne kapacitet nok til, at man kan bruge video over nettet. Det fremgår af Danmarks største kortlægning af brugen af IT, »IT i praksis«, som konsulentfirmaet Rambøll og interesseorganisationen Dansk IT for 16. år i træk har begået. - Vi kan ikke være bekendt, at vi skaber mere ulighed ved at lade mere eller mindre tilfældige prioriteringer afgøre, hvilke elever der har adgang til Internet og dermed den bedste undervisning,« siger Klaus Kvorning Hansen, formand for Dansk IT

 

Gør hele Danmark til en valgkreds
21. august - Politiken

Debatindlæg fra DANSK IT: Måske er det tid til at overveje at gøre hele Danmark til én folketingsvalgkreds, så vi som vælgere får et større udvalg af kandidater og kan stemme på lige netop dem, vi har størst tillid til vil repræsentere vores synspunkter. Det må alt andet lige give mulighed for en mere ”ligelig repræsentation af de forskellige anskuelser blandt vælgerne”, som det hedder i Grundloven. Danmark er et lille land – og teknologien kan siges at have gjort landet endnu mindre – så det er ikke længere noget problem for politikerne at pleje kontakten med baglandet, selv om baglandet er spredt ud over hele landet.

 

DANSK IT: Tvangsdigitalisering giver bedre service
19. August – Version2

Man skal ikke blot se på digitaliseringen den offentlige sektor som en økonomisk gevinst, mener formanden for DANSK IT , Klaus Kvorning-Hansen.


Sådan får du små udviklingsopgaver løst for en slik
16. august – Comon

Mindre danske firmaer kan problemfrit hente billig og hurtig it-hjælp i udlandet. - Om vi kan anbefale det? Som udgangspunkt ja. Selvfølgelig skal man sørge for, at man har en forsyningsikkerhed, og at man har mulighed for at holde sine penge tilbage, hvis man ikke er tilfreds med produktet. Sådan nogle grundlæggende ting skal man have i orden. Det er jo de samme formalier man skal have styr på, hvis man ansætter - eller selv bliver ansat - på normale vilkår, eller hvis der var tale om en aftale med en underleverandør. Man skal også overveje ting omkring rettigheder til de produkter, der bliver fremstillet, siger Anders Sparre, afdelingschef, DANSK IT.

 

Årets CIO : Sådan træffer man beslutninger
26. juli – Computerworld online og epn.dk

Torben Bonde er vindmøllekæmpen Vestas it-chef. Han er også Årets CIO. Computerworld tog med til ledermøde på hovedkontoret i Randers. 
 

5-10 it-leverandører er optimalt: For mange fordærver it'en
21. juli – Version2

Formanden for DANSK IT og direktør for udvikling og service i Pensam, Klaus Kvorning Hansen, mener, at single-leverandørstrategien er død, og det ved leverandørerne godt.


Høje datapriser gør os ufleksible
19. juli – Børsen

Debatindlæg. Har du husket at slå dataforbindelsen fra? Det er et hyppigt spørgsmål blandt rejsende, når de ankommer til et andet land og tager telefonen frem. ... Inden for EU betaler danske mobilkunder typisk 20 kr. eller mere pr. megabyte, men tager man til f.eks. USA eller Thailand, er det 100 kr. eller mere pr. megabyte. Til sammenligning betaler de fleste kun nogle få øre pr. megabyte hjemme i Danmark. ... I Håndværksrådet og Dansk IT savner vi reel konkurrence på denne del af telemarkedet.

 

Pres for dansk cyber-strategi
27. juni – Information

Det må være statens ansvar at beskytte Danmarks kritiske infrastruktur på nettet, mener DANSK IT. De private virksomheder er skeptiske, men Socialdemokraterne vil have videnskabsministeren til at undersøge behovet.

 

Hacktivister kan ramme Danmark
17. juni – Berlingske.dk

Samme type hacking-angreb hos offentlige myndigheder og store virksomheder som har fundet sted i USA i løbet af de seneste uger, kan også finde sted i Danmark. - Lidt som i den fysiske verden stiller man værn op mod det. IT-sikkerhed er lige som fysisk sikkerhed en kalkuleret sikkerhed. Man kan komme tæt på at beskytte sig 100 procent, men man kan ikke beskytte sig 100 procent, siger Tony Franke, direktør i DANSK IT.Rejsekortet slap billigt
16. juni - Jyllands-Posten

Direktør i Rambøll Management og tidligere formand for et ekspertudvalg under DANSK IT, Ejvind Jørgensen, vurderer på baggrund af, at man i Rejsekort A/ S var så skrækslagen for at stå dårligt i en eventuel retssag, at man i tre år konsekvent undgik at indgå i en detaljeret dialog med franske Thales.

 

DANSK IT kræver mere aggressivt prispres på data fra EU
8. juni – mobil.nu

DANSK IT er helt enig med EU i, at priserne på data i udlandet skal ned. Men faktisk mener de, at priserne bør komme endnu længere ned, end EU lægger op til.Gør Danmark til et digitalt eksperimentarium
3. juni – Berlingske Tidende

Danmark skal gøres til et digitalt eksperimentarium, lød det fra foreningens formand Klaus Kvorning Hansen på årsmødet forleden.

 

Persondataloven skal skrottes – jo før jo bedre
30. maj – Computerworld online

- Vi mener det lidt som en provokation, fordi vi mener, at man på vejen mod det, som vi har døbt 'd-land' (det digitale samfund, red.), bør se kritisk på den lovgivning, der har at gøre med det analoge samfund. Her mener vi, at persondataloven er en af de lovgivninger, der i ringest omfang er tilpasset den nye digitale virkelighed, som vi er på vej mod. Vi vil ikke afskaffe persondatasikkerheden, men persondataloven er et levn fra gammel tid, siger Klaus Kvorning Hansen, formand, DIT.

 

Genbrug af open source kan spare millioner
27. maj - Prosabladet og Prosa.dk

En ny rapport afslører, at genbrug af open source-komponenter i statslige it-løsninger kan give en besparelse på mellem 78 og 97 millioner kroner. Hos DANSK  IT er man ikke overrasket over rapportens resultat, men hilser den velkommen, fordi den viser, at det kan betale sig at se yderligere på open source. At open source ikke er mere udbredt, skyldes ifølge DANSK IT's formand for det it-politiske udvalg, Peter Pietras, at kulturen i det offentlige ikke er gearet til at bruge åbne standarder. Det ses blandt andet ved, at de enkelte myndigheder holder kortene tæt ind til kroppen, fordi de opfatter sig selv som værende i konkurrence med andre offentlige myndigheder. Men det er en fejlagtig opfattelse, mener Pietras.

 

USB-stik overtager din computer på et minut
26. maj – Avisen.dk

Pas på farlige USB-stik. Hemmeligt snushane-software installeres fra stikket på et minut og overvåger al aktivitet på computeren. - Du må gerne have programmet, det er ikke i sig selv ulovligt […] Men hvis du overvåger din ægtefælle på en fællescomputer, eller hvis du overvåger dine medarbejdere uden at have gjort opmærksom på det, så er det ulovligt", siger næstformand i DANSK IT Henrik Udsen, der er professor i it-ret ved Københavns Universitet.

 

Statens it-strategi kan være spildt arbejde
18. maj – Computerworld online

Formand for it-interesseorganisationen DANSK IT, Klaus Kvorning Hansen, håber ikke, at oppositionen vil kassere udkastet til den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvis regeringsmagten skifter hænder i forbindelse med valget.
Sådan stiger du i it-graderne
18. maj – Computerworld online

- Vi har en forventning om, at fremtidens leder skal have styr på it-arkitektur. Det skal ikke forstås som, at chefen skal styr på flow, men teknologien skal afspejles i organisationen, så der er sammenfald mellem it-landskabet og forretningen, siger Klaus Kvorning Hansen, formand DANSK IT. 


 

Eksperter: Danmark overhalet indenom på betalingsteknologi
13. maj - Ingeniøren

I DANSK IT er der utålmodighed, når det gælder om at få indført nye effektive betalingssystemer. Mikkel Hempel, som er en del af DANSK IT’s ekspertforum, mener man, at man bør have rykket langt hurtigere.

 

Succes på GOTO i København
13. maj – Verson2

Arrangørerne bag den første GOTO-konference i København er mere end tilfredse med, hvordan ugen er forløbet.

 

Få så pungen op af lommen
11. maj – Computerworld online

Direktørerne sparer på videreuddannelse, og det er et stort problem for branchen, mener formand for DIT, Klaus Kvorning Hansen.

 

Lær innovation af Google: Brug "pretotyping"
6. maj - Version2

På GOTO Copenhagen-konferencen fortæller Patrick Copeland, teknisk chef hos Google om it-gigantens udviklings- og innovationsfilosofi

 

DI vil radikalisere den digitale dagsorden
3. maj – Børsen

Danmarks store udfordringer kan i stort omfang løses via digitalisering, siger DI. Selvom DANSK IT og IT-Branchen allerede er på banen med deres indspil til digitaliseringsstrategien, mener man hos DIT, at man har ny ammunition, at skyde ind i debatten.

 

40.000 job kan erstattes med it
3. maj – Berlingske Business.dk

Kløgtig og bedre brug af IT løser problemer med, at rigtigt mange offentligt ansatte er på vej på pension, siger DI i nyt udspil. Flere af forslagene er identiske med, hvad andre organisationer som DANSK IT  og IT-Branchen har spillet ud med, og som allerede er i fokus i det arbejde, som Økonomistyrelsen under Finansministeriet er i færd med at lade udmønte sig i en ny digitaliseringsstrategi.

 

Drop telefonen og sneglepost og opnå store besparelser og kundetilfredshed
27. april – Version2

Private virksomheder kan spare mange penge på at satse på de digitale kanaler frem for sneglepost og telefoniske henvendelser, lyder det fra DANSK IT, der har spurgt danske it-chefer om deres erfaringer med analoge og digitale kanaler.

 

Regeringens it-planer mod 2020 skuffer it-industrien
15. april – Computerworld online

DIT’s formand Klaus Kvorning Hansen, mener, at den over 300 sider lange rapport er lidt fluffy i kanterne og ikke har medtaget i nærheden af nok om it-industriens potentiale til at bidrage til sikringen af Danmarks økonomi.


For mange boller i digitaliseringssuppen
15. april – Computerworld, print

På konferencen Digitaliser Danmark 2011 blev arbejdet med den nye nationale digitaliseringsstrategi frem til 2015 også diskuteret i forhold til de mange konkrete projekter på den ene side, men også i forhold til den politiske diskussion om samfundets indretning på den anden side. På den side står Dansk IT med Danmark 3.0-projektet, der vil gøre Danmark til verdens første gennemdigitaliserede land - et såkaldt d-land. Der er med andre ord mange boller i digitaliseringssuppen.

 

Skal browserne hjælpe Danmark med at spærre for ulovlige sites
15. april – Computerworld, print

Der er tilsyneladende politisk flertal for at droppe de omstridte DNS-spærringer. Men indtil videre er der ikke nogen alternativ metode til at holde ulovlige sites ude af landet. Måske kan browserens malware-filter blive løsningen. Det er i hvert fald ikke i orden bare blindt at blokere for hjemmesider, der er på kant med lovgivningen, mener juraprofessor og næstformand i DANSK IT , Henrik Udsen. - Hvis vi spærrer for adgangen til internettet, begynder vi at pille ved helt grundlæggende spørgsmål om ytringsfrihed og informationsfrihed, siger han.

 

Danmark glider bagud på it-ranglisten
13. og 14. april – BT, Berlingske Tidende, Børsen, 24 timer, epn.dk, business.dk mv.

Danmark falder bagud på den internationale IT-rangliste. Efter tre år på førstepladsen og en hæderlig tredjeplads sidste år må vi i år nøjes med en syvendeplads på den store IT-bedømmelse fra World Economic Forum. Formand for DANSK IT, Klaus Kvorning Hansen, læser af opgørelsen, at man ikke kan holde sig i toppen, hvis man ikke træner. - Jeg kunne formode, at vi falder tilbage, fordi de andre lande bliver bedre og bedre til digitalisering, siger Klaus Kvorning Hansen. DANSK IT har gennem lang tid efterlyst en strategi for det offentliges brug af IT. Man frygter, at den strategi, der er på vej, i for høj grad vil have fokus på besparelser og se for lidt på muligheden for at skabe nye løsninger.

 

Staten vil indbygge censur i din browser
12. april – Ekstrabladet online

Hvis vi spærrer for adgangen til internettet, så begynder vi at pille ved helt grundlæggende spørgsmål om ytringsfrihed og informationsfrihed - især efter, at internettet får en større og større betydning for, hvor vi henter vores informationer, sagde Henrik Udsen, næstformand i DIT.

 

DANSK IT: Matematikvideoer er strålende eksempel på it i undervisningen
11. april – Version2

DANSK IT er begejstret for Ingeniørens satsning med at lægge 9. klasses matematikpensum ud som videoer på Youtube. Initiativet fortjener at blive udbredt til andre fag.

 

Facebook
8. april - P1 Morgen

Børn og unge bør have undervisning i hvordan de opfører sig på internettet - gerne i folkeskolen. Det mener Ingrid Colding-Jørgensen, formand, rådet for IT - og persondatasikkerhed (under DANSK IT) efter en undersøgelse viser at hver tredje ung fortryder omtale af dem selv, som ligger online.


Skal Danmark klippe forbindelsen til ulovlige sites?
6. april – Computerworld online

- Hvis vi spærrer for adgangen til internettet, så begynder vi at pille ved helt grundlæggende spørgsmål om ytringsfrihed og informationsfrihed - især efter, at internettet får en større og større betydning for, hvor vi henter vores informationer," fortalte jura-professor og næstformand i DANSK IT IT på Christiansborg-høring om blokering af netsider.
 

Jubel over ens mobilpriser i EU
31. marts – Business.dk

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen får ros af DANSK IT for at støtte samme mobilpriser hjemme som ude.

Beløn digitale danskere
29. marts – Jyllands-Posten, print og web

Debatindlæg af Klaus Kvorning Hansen, formand, DIT. Der er kæmpe besparelser at hente, hvis man kan få flere til at anvende digital selvbetjening. Alligevel er modstanden stor mod at belønne de borgere, der klarer deres forretninger med det offentlige på nettet. Men hvorfor ikke belønne de borgere, der vælger den absolut billigste løsning? For eksempel i form af at give et skattefradrag, hvis man klarer sine forretninger med det offentlige digitalt.

 

DANSK IT: Mød it-branchens pionerer og stjerner på GOTO 2011
29. marts – Version2

GOTO bliver en blandet godtepose for it-branchen. Men konferencen er også vigtig for Danmark, siger DANSK IT.

 

Fuld digitalisering kan tidoble produktivitet
29. marts – Børsen

Udnyttelsen af de digitale muligheder i alle dele af samfundslivet kan øget produktiviteten med samme faktor som ved overgangen fra landbrugssamfund til industrisamfund, mener bagmændene bag Danmark 3.0-projektet under DANSK IT.

 

Fuld digitalisering i Danmark kan tidoble produktiviteten
29. marts - Version2

Danmark kan høste en tidobling af samfundets produktivitet, hvis vi tager skridtet fuldt ud med digitalisering i stedet for små drys.

 

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser
28. marts – Computerworld online

Antallet af ikke-danske it-folk stiger gevaldigt for tiden. De fremmede it-folk kommer hovedsageligt fra Vesten, men nu begynder indvandringen for alvor fra udviklingslandene. Det viser statistikker fra brancheforeningerne IT-Branchen og DANSK IT, der uafhængigt af hinanden har tal på hvor mange danske virksomheder, der benytter sig af udenlandsk arbejdskraft i Danmark.


Første ordre efter flere priser
25. marts – Holbæk Amts Venstreblad

Holbæk Greentech Solutions vandt grøn it-pris tidligere på måneden. Og nu er første ordre kommet i hus. Prisen blev uddelt af Videnskabsministeriet, IT Branchen og DANSK IT.

 

Go for it - DO IT!
24. marts - Personalestyrelsen.dk

Det moderne pc-kørekort DO IT har været en succes. "Gode it-kompetencer er i stigende grad en nødvendig kompetence for alle faggrupper i staten," siger direktør Lisbeth Lollike, Personalestyrelsen. "Vi har derfor besluttet at forlænge projektet.". DO IT-projektet i staten er udviklet i samarbejde mellem Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling (SCKK) og DANSK IT.

 

Danmark skal være blandt fremtidens d-lande
21. marts - Mandag Morgen/tillæg 

Debatindlæg af Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT’s Danmark 3.0-styregruppe. Fremtidens førernationer i den globale udvikling vil være d-lande, hvor digitalisering tænkt ind som en naturlig del af alle aspekter af samfundet.


Unge opfindere starter lavine af succes
21- marts – TV2 Øst online

Tre unge iværksættere fra Nordvestsjælland vinder priser i massevis for deres IT-opfindelser.
Med virksomheden GreenTech Solutions har de startet en strøm af succes. I sidste uge vandt de foran navne som DONG og Eniro - Årets Grønne It-innovationspris. En pris uddelt af IT-Branchen, DANSK IT  og Videnskabsministeriet.

3 unge vinder grøn IT-pris
19. marts - DR - Nordvestsjælland

Firmaet Greentech Solutions, har vundet it-branchens grønne innovationspris.  Det er  Anders Knudsen på 19 år, Steven Friberg på 21 år og Johan Nielsen 23 år alle fra NordVestsjælland, der står bag firmaet Green Solutions. Greentech Solutions, der udvikler intelligent styring af strømforbrug, modtog i denne uge årets grønne it-innovationspris. Prisen uddeles af IT-Branchen, DANSK IT og Videnskabsministeriet

 

Pris til unge iværksættere 
19. marts - NordvestNyt - Holbæk  

Firmaet Greentech Solutions, der har rødder lokalt, har vundet it-branchens grønne. innovationspris. De er bare 19, 21 og 23 år gamle, men Anders Knudsen, Steven Friberg og Johan Nielsen har allerede gjort sig bemærket med deres virksomhed Greentech Solutions. Greentech Solutions, der udvikler intelligent styring af strømforbrug, modtog i denne uge årets grønne it-innovationspris. Prisen uddeles af IT-Branchen,  DANSK IT og Videnskabsministeriet.

 

Kommune tager tigerspring i IT
18. marts – Stat & Kommune Indkøb

Ansatte i Fredensborg Kommune får et servicetjek af deres it-kompetencer og undervisning, der er målrettet den enkelte. Projektet gennemføres i samarbejde med DANSK IT.

 

Hold hovedet koldt
12. marts - Lolland-Falster Folketidende  

Københavns Universitet fik torsdag tildelt en grøn it-pris for sit kølingssystem til servere. Også selskabet Greentech Solutions hentede en pris. De to priser uddeles af DANSK IT, Videnskabsministeriet og IT-Branchen.


Pris 
11. marts - Horsens Folkeblad 

Københavns Universitet fik torsdag tildelt en grøn it-pris for sit kølingssystem til servere. Også selskabet Greentech Solutions hentede en pris. De to priser uddeles af DANSK IT, Videnskabsministeriet og IT-Branchen.


Skulderklap til grønne it-opfindelser
11. marts - Business.dk 

Endnu to dansk opfundne metoder til at spare mange penge på strømregningen har fået hæderspriser. De to grønne it-priser uddeles af DANSK IT, IT-Branchen og Videnskabsministeriet.


Iværksættervirksomheden Greentech Solutions modtager pris for grøn it-innovation
11. marts - Erhvervsbladet

Iværksættervirksomheden Greentech Solutions modtager pris for grøn it-innovation Greentech Solutions modtager i år prisen for grøn it-innovation, der uddeles af DANSK IT, IT-Branchen og Videnskabsministeriet.


Universitet henter grøn it-pris
10. marts – Ritzau

Københavns Universitet fik torsdag tildelt en grøn it-pris for sit kølingssystem til servere. Også selskabet Greentech Solutions hentede en pris. De to priser uddeles af DANSK IT, Videnskabsministeriet og IT-Branchen.


It-færdigheder sættes på prøve i Fredensborg
10. marts – Danske Kommuner

Danskerne vil være skrappere til at bruge Excel, Word og andre it-løsninger i deres hverdag og i særdeleshed på jobbet. En rapport fra Danmarks Statistik viser, at knap 40 procent af danskerne mener, de har behov for at styrke it-færdighederne i relation til deres arbejdsliv. Det er en udfordring som Fredensborg Kommune har grebet og tilbyder som den første kommune et it-kompetencetjek af alle ansattes it-kompetencer. Projektet er udformet som et samarbejde med interesseorganisationen DANSK IT og er finansieret af trepartsmidlerne.Stort potentiale i it-løft for alle ansatte
7. marts - Kommunen

Hidtil har it-undervisning primært været rettet mod de centrale administrationer. Men der er store gevinster at hente, hvis man udbreder undervisningen til flere medarbejdergrupper, mener organisationen DANSK IT.Nationens sikkerhed og økonomi truet af digitalt sløseri
4. marts – Computerworld

Sløseri, gummiarm og manglende beslutningsevner. De hårde ord om politikernes indsats i forhold til digitalisering i Danmark faldt på et pressemøde arrangeret af Dansk IT på Christiansborg. Pressemødet markerede den foreløbige kulmination på projektet Danmark 3.0

 

Danmark skal være blandt fremtidens d-lande
3. marts - Ugebrevet Mandag Morgen

Debatindlæg af Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT’s Danmark 3.0-styregruppe. Fremtidens førernationer i den globale udvikling vil være d-lande, hvor digitalisering tænkt ind som en naturlig del af alle aspekter af samfundet.

 

Kommune går ind i it-alderen
25. februar – Frederiksborg Amts Avis

Alle ansatte i Frederiksborg Kommune får et servicetjek af deres it-kompetencer og undervisning, der er målrettet den enkelte. Projektet gennemføres i samarbejde med DANSK IT.


Sådan blev Stuxnet tæmmet
25. februar – Computerworld

DANSK IT har spurgt danske it-chefer om, hvor mange, der har oplevet angreb, som er eller minder om Stuxnet-ormen.


DANSK IT: Nu skal udviklerne ind i folden
24. februar – Version2

DANSK IT, har vokseværk og vil udvide den nuværende medlemsskare på cirka 5.000 - primært it-chefer - med flere tusinde danske it-udviklere. - De første 50 år af foreningens liv har it-cheferne haft vores fokus. Dem holder vi fast i. Men vi vil også gerne have fat i dem, der arbejder med it på et mere konkret plan – gruppen af udviklere, siger direktør i DIT, Tony Franke.


Spar en million milliard
21. februar – Bladet Kommunen

Det skorter ikke på lovning og gode råd om, hvordan digitalisering i kommunerne nærmest egenhændigt kan redde velfærdssamfundet. Direktør i Odense Kommune og formand for DANSK IT's udvalg for it i den offentlige sektor Peter Pietras er enig i, at fremtidens velfærdssamfund skal bygges på digitalisering. Men han efterlyser også realisme i debatten.


Danmark kan lære af den digitale supermagt
21. februar – Mandag Morgen

- Vi kunne lære af Singapores måde at løse problemer på. Vi forsøger os med lignende konsekvens og tempo i Danmark, men alt for sjældent,” siger Klaus Kvorning Hansen, direktør i PenSam og formand for DANSK IT.


Danmarks digitale potentiale  
17.02 - ErhvervsBladet 

Klumme af Morten Østergaard, IT- og Erhvervsordfører for de Radikale. Gemt under den ophedede efterlønsdebat er Danmark ved at få en ny strategi for digitaliseringen af den offentlige sektor. De særligt interesserede vil have noteret sig en debat i regi af DANSK IT under overskriften ”Danmark 3.0.


Forbrugerrådet advarer mod lange tele-bindinger  
16. februar - Jyllands-Posten 

Teleselskaberne lover forbrugerne store fordele, hvis de får lov til at binde dem i mere end de seks måneder, det er tilladt i dag. Men det afviser Forbrugerrådet og DANSK IT. Længere bindingsperioder mindsker ifølge Tony Franke, direktør, DANSK IT , forbrugernes valgfrihed og mulighed for at skifte selskab.


Hver fjerde bliver angrebet
13. februar – Berlingske Tidende

Hver fjerde danske virksomhed har været udsat for virusangreb, der forsøger at lamme den vitale IT-infrastruktur eller produktionssystemerne. Men kun lidt over halvdelen har taget særlige forholdsregler mod sådanne trusler, viser et rundspørge blandt it-chefer foretaget af DANSK IT.

Orme truer offentlige og private virksomheder 
9. februar – Radioavisen, P1 Morgen

Hver fjerde danske virksomhed er blevet angrebet af en ny, farlig computerorm, viser en undersøgelse fra DANSK IT . Statens varslingstjeneste, GovCERT, åbnede for nylig en hjemmeside, hvor man kan følge udviklingen og få råd om, hvordan man kan beskytte sig.


It-virus rammer virksomheder
9. februar – DR update

En ny type computervirus angriber danske virksomheder, viser undersøgelse fra DANSK IT.


Orme gnaver sig ind på it-systemer 
9. februar – DR online

En ny type computervirus angriber i stigende grad danske virksomheder. Helt op til 40 procent af de offentlige melder om angreb på deres centrale it-systemer. For de private virksomheders vedkommende er der tale om 15 procent, viser en undersøgelse, som DANSK IT offentliggør i dag.Er din virksomhed også pivåben for supervirus?
9. februar – Computerworld online

26 procent af en række adspurgte it-chefer fortæller, at de har oplevet angreb, som er eller minder om Stuxnet.

Virksomheder ramt af virus i produktionen
9. februar – Version2

Ifølge DANSK IT har 40 procent af de offentlige virksomheder og 15 procent af de private virksomheder oplevet malware i stil med den meget omtalte Stuxnet-orm.


Cloud computing en trussel mod mange IT-firmaer
9. februar – Børsen online

Ved en konference om IT-udfordringerne i 2011, arrangeret af DANSK IT, fortalte Gartners analysechef Peter Søndergaard, at it-virksomheder på stribe risikerer inden for få år at lide skibbrud på stribe i form af konkurs, opkøb til spotpris eller lignende, hvis ikke de forstår at ride med på den bølge, der for øjeblikket er i fuld gang, og hvor et af mantraerne hedder cloud computing.


Er den danske bekymring for Stuxnet velbegrundet?
9. februar – Comon

Formand for DANSK IT, Klaus Kvorning Hansen, mener ikke, at  DANSK IT  maler fanden på væggen. Det væsentlig i undersøgelse er, at så mange har identificeret angreb i deres sikkerhedssystemer. Det bekymrende er, at halvdelen af dem alligevel svarer, at de ikke har indført skærpede forholdsregler for at hindre angreb i fremtiden, siger han.

Cloud computing en trussel mod mange IT-firmaer
8. februar – Børsen

Ved en konference om IT-udfordringerne i 2011, arrangeret af DANSK IT, fortalte Gartners analysechef Peter Søndergaard, at it-virksomheder på stribe risikerer inden for få år at lide skibbrud på stribe i form af konkurs, opkøb til spotpris eller lignende, hvis ikke de forstår at ride med på den bølge, der for øjeblikket er i fuld gang, og hvor et af mantraerne hedder cloud computing.

 

Er det ikke interessant at redde velfærdssamfundet?
8. februar – jp.dk

Fredag udgav DANSK IT et debatoplæg med titlen: ”Hvornår springer Danmark ud som d-land?” Et d-land er det næste skridt efter u-lande og i-lande. I d-lande er digitaliseringen en helt naturlig del af produkter, processer, kommunikation mv.

 

Kan vi stadig redde velfærdssamfundet?
8. februar – Jyllands-Posten

Fredag udgav DANSK IT et debatoplæg med titlen: ”Hvornår springer Danmark ud som d-land?” Et d-land er det næste skridt efter u-lande og i-lande. I d-lande er digitaliseringen en helt naturlig del af produkter, processer, kommunikation mv.


Den digitale velfærdsrevolution
7. februar – Ugebrevet MandagMorgen og Berlingske Tidende

Det offentlige skal blive meget bedre til at tage gevinsterne hjem. Det kan de lære af private virksomheder, som har et helt naturligt fokus på gevinsterne, lyder det fra Klaus Kvorning Hansen, formand DANSK IT.


Nu skal Danmark være D-land   
4. februar – JP Radio

Direktør Eyvind Jørgensen fortæller om Dansk IT's "Danmark 3.0" projekt, der nu er klar med et debatoplæg.


3-0 til Danmark med Danmark 3.0
4. februar - Business.dk

Omfattende debatoplæg fra DANSK IT skal bringe os op på surfbrættet hen over den digitale bølge - og det handler ikke om nye teknologiske dimser.

Politisk gummiarm sender Danmark i 2.division
4. februar – Computerworld online

DANSK IT er sammen med Venstre og SF klar til at gøre digitalisering til en national mission. It-ordførerne opfordrer kommunerne til at udforme årlige digitaliseringsstrategier.


DANSK IT : Nye udbydere svækkes
4. februar – JydskeVestkysten

DANSK IT mener, at længere bindingsperioder giver mere uigennemsigtige priser.
- Bindingsperioder er noget skidt. De svækker mobiliteten, fordi kunden ikke kan flytte til en anden leverandør i den periode, når man er bundet. Desuden svækkes nye udbyderes adgang til markedet og dermed hele konkurrencesituationen, siger direktør Tony Franke, DANSK IT
 

Store gevinster ved at sætte strøm til velfærd
3. februar – Jyllands-Posten

For DANSK IT , der arbejder for at gøre Danmark til d-land - digitaliseringsland - er der store muligheder i at gøre den offentlige sektor mere skærmvenlig. -Vi får ikke et samfund i verdensklasse, hvis vi ikke understøtter digitaliseringen inden for f. eks. uddannelse og velfærd. Danmark har sovet lidt tornerosesøvn, og det er op til politikerne at sætte det langsigtede mål - lidt som da Kennedy ville placere en mand på månen, siger Ejvind Jørgensen fra DANSK IT og direktør i Rambøll.


Minister klar til 12 måneders mobillås
3. februar – Berlingske Tidende

- Bindingsperioder er noget skidt. De svækker mobiliteten, fordi kunden ikke kan flytte til en anden leverandør i den periode, hvor man er bundet. Desuden svækkes nye udbyderes adgang til markedet og dermed hele konkurrencesituationen, siger direktør Tony Franke, DANSK IT.


Minister klar til 12 måneders mobillås
3. februar – Business.dk

- Bindingsperioder er noget skidt. De svækker mobiliteten, fordi kunden ikke kan flytte til en anden leverandør i den periode, hvor man er bundet. Desuden svækkes nye udbyderes adgang til markedet og dermed hele konkurrencesituationen, siger direktør Tony Franke, DANSK IT.


Virksomheder kan undgå NemID-papkort til medarbejdersignatur
3. februar – Version2

DanID holder fast i den gamle softwarebaserede Digital Signatur-løsning til virksomheder. Muligheden for at bruge papkort og engangskoder er på vej, men kommer først, når løsningen bliver mere udbredt, forklarede Lars Møller Kristensen fra DanID på DANSK  IT’s konference om it-sikkerhed.


PET advarer mod sløseri med USB-nøgler
1. februar – Børsen

Hvor mange af jer bruger usb-nøgler? ... Hvor mange af jer benytter usb-nøgler, som ikke er leveret af virksomheden, på jeres arbejds-pc'er,« spørger sektionsleder hos Politiets Efterretningstjeneste Kim Bæhr Larsen retorisk ud til tilhørerne under DANSK IT 's it-sikkerhedskonference


Windows truer industrisystemer 
1. februar – Børsen

Sikkerheden skal være tænkt ind hele vejen gennem udviklingen af softwaren, og det er ikke tilfældet for Windows, fortalte Arlas it-sikkerhedschef Roed Andersen på DANSK IT’s it-sikkerhedskonference.


GSM har forældet sikkerhed 
1. februar – Børsen

Den engang så højt besungne aflytningssikre GSM-mobilteknologi, der i sin tid afløste den analoge NMT-teknologi, som godt kunne aflyttes, er i dag langtfra en sikker måde at kommunikere mobilt på. Det mener nordmanden Frank A. Stevenson, seniorudvikler i virksomheden Kvaleberg, der på DANSK IT 's it-sikkerhedskonference forleden demonstrerede, hvordan han kan knække krypteringskoden på GSM-nettet


PET til it-sikkerhedsfolk: Sådan beskytter I mod spionage
1. februar – Version2

Danske virksomheder vil blive udsat for spionage. Derfor skal man tage sine forholdsregler mod alt fra tabte USB-nøgler til aflytning af hotelværelset, lød beskeden fra PET til danske it-sikkerhedsfolk på DANSK IT’s it-sikkerhedskonference.


Arla efter Stuxnet-skræk: It-sikkerhed skal væk fra it-afdelingen
1. februar – Version2

It-sikkerhed skal slet ikke høre under it-afdelingen, fortalte Arlas it-sikkerhedschef, Jens Roed Andersen, på DANSK IT’s konference om it-sikkerhed.


Danske it-chefer frygter lock-in i skyen
31. januar - Computerworld online

Da Computerworld for nylig spurgte 120 it-chefer om de største udfordringer ved cloud computing, pegede 27 procent på risikoen for leverandør-lock-in. Devoteam-konsulent og leder af DANSK IT 's kompetencenetværk om cloud computing, Carsten Jørgensen, nikker genkendende til resultatet. - Hos dem, jeg taler med, er lock-in og sikkerhed de to helt store bekymringer, siger han.


NemID-ansvarlig: Lavine af kritik kom bag på os
28. januar – Version2

Det kom bag på IT- og Telestyrelsen, at der opstod så meget kritik af NemID-løsningen og at så mange skulle have hjælp. Det kom frem på DANSK IT’s årlige konference om it-sikkerhed, der fandt sted onsdag og torsdag.


100.000 danske pc'er fanget i botnet: It-branchen famler med løsninger
28. januar – Version2

I Danmark er omkring 100.000 computere blevet inficeret og indlemmet i botnet, der kan aktiveres og bruges til nye angreb eller spam, eller mere passivt til at indsamle passwords og andre fortrolige oplysninger. Derfor var der inviteret til paneldebat om emnet på DANSK IT's konference om it-sikkerhed


Sikkerhedsekspert dokumenterer: Så let er det at være it-kriminel
27. januar – Version2

- Det kræver ikke nogen form for raketvidenskab at være it-kriminel i dag. Du kan købe dig til det hele, så det er blevet nemt for ikke-teknikere at lave avancerede angreb, fortalte sikkerhedskonsulent Peter Kruse fra firmaet CSIS, da han onsdag gav et overblik over dagens it-trusler på DANSK IT's konference om it-sikkerhed


Videnskabsministeren: NemID gør os mere sikre på nettet
27. januar – Version2

Det bliver mere og mere afgørende at beskytte os imod de mange it-trusler. Og i Danmark var der sidste år to vigtige tiltag: NemID og den statslige varslingstjeneste GovCert. Sådan sagde videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K), da hun indledte talerrækken ved DANSK IT's sikkerhedskonference.

 

Teleselskaber skal sænke pris for data
26. januar – Jyllands-Posten

En europæisk undersøgelse fra 2009 viser, at den gennemsnitlige pris for mobildata i udlandet 37 gange er højere end den europæiske gennemsnitspris for tilsvarende datatjenester på hjemmemarkederne. Til sammenligning var prisen for telefonopkald i udlandet blot fire gange højere end gennemsnitsprisen på hjemmemarkedet. - Der er klart behov for et indgreb. Det er til stor gene for virksomhederne at det er så dyrt. Medarbejderne kan ikke bruge mobildata, som det er meningen. Der er behov for lavere priser, siger Anders Sparre, der er afdelingschef i DANSK IT .

 

Slut med it-fokus: Sådan bliver du klar til Danmark 3.0
21. januar – Computerworld

Det er knapt et halvt år siden, at DANSK IT satte gang i processen Danmark 3.0. Om et par uger kan politikere, erhvervsfolk, borgere og andre beslutningstagere blive inspireret af en rapport med konklusionerne på efterårets ide-debat Danmark 3.0.

 

Bedst i 2010: iPad? Microsoft Kinect? ODIS?
5. januar – Version2

DANSK IT har spurgt fem it-professionelle om deres bud på, Hvad var stort på it-fronten i 2010? Og hvad kommer til at hitte i 2011? I videoen bliver nævnt alt fra iPads og andre tavle-pc'er til Microsofts 3D-bevægelsessensor Kinect og IT- og Telestyrelsens Offentlige Data i Spil, ODIS.